"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| ![]() Şarkıların hep kulaklarımızda yankılanacak... |
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Biji Bratiya Gelan... Bu sözleri söylemekle kalmadı, hayatıyla bu sözü yaşadı, yaşattı. Yani "Yaşasın Halkların Kardeşliği"! Ez te hezdikhem... Şehirlere bombalar yağarken ve o sevişirken, bu sözleri söyledi ve milyonlarca dinleyecesine söyletti, "Seni Seviyorum" ! Ve bir gün, halk ve insan aşkıyla dolu her şarkısını dünyanın tüm halklarına miras bırakıp toprağa geri döndü. İşte o gün, bugün. Bi xatirê te Elveda __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| HOŞÇAKALIN GÖZÜM Nedir bu başımdaki felaket Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. DİYARBAKIR HASRETİ "Ne Diyarbakır anladı beni ne de sen Oysa ne çok sevdim ikinizi de bilsen." MEMLEKET HASRETİ Bağırsan duyamam ki İstanbul'da değilim ki Çağırsan gelemem ki Varna'da değilim ki Uzaklardayım Ben bende değilim ki Ya beni sararsa Memleket hasreti ÖLÜM DÖRTLÜĞÜ Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın. Evet Ahmet Kaya ne diyeyim hoşka kal iki gözüm yerin her zaman büyük Hep derin ya sen.... YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ... BİJİ AŞİTİ ... Gözün arkada kalmasın yoldaşım sen rahat uyu.... ![]() __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" |
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: May 2006
| Yanyana geçen geceler unutulup gider mi, acılar birden biter mi ? Bir bebek özleminde seni aramak var ya bu hep böyle böyle gider mi ? Suya hasret çöllerde beyaz güller biter mi, dikenler gölü deler mi ? Bir menekşe konusunda -seni aramak var ya bu hep böyle böyle gider mi ? Kendine iyi bak, beni düşünme su akar yatağını bulur.. İçimdeki fırtına kör kurşunla diner mi, kavgalar kansız biter mi ? bir mavzer çığlığında -seni aramak var ya bu hep böyle böyle gider mi şu kahpe dünya seni bana düşman eder mi, dostluklar birden biter mi ? Bir kardeş selamında -seni aramak var ya bu hep böyle gider mi.. ! Sağlıcakla.. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Eğer ben kendimi düşünseydim çok başka türlü davranırdım. Her şeyi bırakıp, buraya gelip sürünmenin ne anlamı var. Şu anda Bodrum’da, bir yatın tepesinde elimde viski bardağı, ense vermiş eğleniyor olabilirdim. Sadece biraz bedbaht, biraz çaresiz, biraz gurursuz ve onursuz olmam yeterliydi. Ama ben öyle bir insan değilim ve hayatım boyunca da olmayacağım. Ahmet Kaya __________________
beni -af- sız hapset, o soğuk ve karanlık gözlerine. sonsuza kadar, kalmak olsun cezam… |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Yitik bir kuşağın isyanına ses oldu.Kuşağının çoğu gibi sürgünde noktalandı yaşamı.Başka ne söylenebilir ki? |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sevdim,Küstüm,Darıldım ama hiç silemedim... ![]() |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ya ahmet kaya hayatımda olmasaydı büyük bir boşluk olacığından eminim.Öss stresinde ve almanya'da 8 ay boyunca yalnızken hep yanımdaydı ve beni hep rahatlattı __________________
''BÜYÜK ADAMLAR DÜNYAYA YÜZ YILDA BİR GELİR.BU SEFERKİ BİZE RASTLADI'' İNGİLTERE BAŞBAKANI -Lloyd George- |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| çok erken ayrıldın aramızdan be ahmet abi.kimbilir daha üreteceğin ne saheserler olacaktı __________________
''BÜYÜK ADAMLAR DÜNYAYA YÜZ YILDA BİR GELİR.BU SEFERKİ BİZE RASTLADI'' İNGİLTERE BAŞBAKANI -Lloyd George- |
| #10 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Guzel insandı..İlk gençlik yıllarımda hep onun şarkıları vardı ağzımda..Arkadaslarla yapılan her dost muhabbetinde... Ve hep bir "Ahmat Kaya"konserine gitmekti istediğimiz.Gende bağıra bağıra soyledik şarkılarını,şiirlerini hep.. "Ölmek ne garip şey anne öptugum kızlar geliyor aklıma Bir acıklaması vardır elbet giderken darağacına..."dedik urperdik "Oğul tadında bir mektup yazamadım diye kızma bana Elleri değsin istemedim gozleri değsin istemedim Okuyup ağlıyacaktın belki bir omur taşıyaktın koynunda"dedi. Duzenin gardiyanlarının elleri değecek diye annesıne yazamadıgı mektubu dusunduk... "Soytarılık etmeden guldurebilmek seni,ekmek çalmadan doyurabilmek ve haksızlık etmeden doğan güneşe,butun aydınlıkları içine suzebilme gibi mülteci isteklerim oldu arasıra biliyorsun.Şimdi iyi niyetlerimi birbir yargılayıp asıyorum.Bu son olsun bu son olsun...."Ayrılıklarımıza soyledık.. Hasretlerde beraber prangalar eskittik,çok uzaklarda guzel bir yerler olduguna ınandık beraber "ağlama bebek" dedik,okadar silik hissettik ki bazen "başkaldırıyorum varın benım farkıma" dedık hep bir ağızdan,"çünkü isyan bayragıydı gögsümüze saplanan sancı","yorgun demokrat"a seslendık,"arka mahalle"lerde düştük yerlere,"denizin adının ozgurluk" olduguna inandık... "An gelir biter muhabbet" belki ama kendimizi "bir anka kusu gibi"kullumuzden yaratabilirdik..."Acılara tutunduk","amenna"dedik ve bizde "bahtiyarı cok sevdik" Benim için herzaman çok ozel farklı bir yerde olacak Ahmet Kaya.. "Gozum yasarıyor yüregım kanıyor olmasaydi,bitmeseydi bizim öykümüz boyle..." "Hoşcakal iki gozum" __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|