"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Doğu Türkistan Gerçeği

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski18-11-06, 21:00  #1
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Doğu Türkistan Gerçeği

Birileri Çin dünyaya adalet dağıtıyor diye övüne dursun ama ne adalet!
Aşağıda nasıl bir adalet olduğunu daha iyi bir şekilde göreceksiniz.
http://www.hurgokbayrak.com/yeni_sayfa_6.htm
Godfather is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-11-06, 21:05  #2
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Eğer Çin yönetiminin açıkladığı gibi Doğu Türkistan da 5-6 milyon civarında Türk olsaydı; Çin Doğu Türkistan Türklerini sindirmek, yok etmek için Çarlık Rusya sının, Komünist Rusya'nın, ve günümüz Rusya sının yardımını istemezdi.
Daha önce okumuştum bu makaleyi. Okumaya değer...

Orada bağımsızlığı için hakkını arayan Türk soydaşlarımıza "terörist" amblemini yapıştırmaya kalkanların da okuması gereken bir yazı...

il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-11-06 21:17 .
il_bilge is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-11-06, 14:55  #3
Shadow06

Giriş Tarihi: Feb 2006
Ülke / Şehir: ANKARA

Mutlaka, OrtaAsya'daki Türki Devletlerle siyasi ve ekonomik bir birlik teşekkül edilmelidir. Avrupa birliği ülkelerindeki gibi yönetim haklarını devretmek tarzında değilde, daha esnek ve daha işlevsel.

Bu tür bir oluşumun Türkiye ve Türki Cumhuriyetlere getirisi çok fazla olacaktır. Eğer bu tarz bir birlik oluşmuş olsaydı Son Kazakistan olayları yaşanmazdı kanaatindeyim.

Ayrıca, Türkiye en kısa sürede Şangay beşlisine gözlemci ülke statüsünde katılmalıdır.Avrupa avrupa derken Uyuyan dev Asyayı es geçiyoruz.

"Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına, Türk Milleti denir." --- Mustafa Kemal Atatürk
Shadow06 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-11-06, 06:38  #4
Selcuk

Selcuk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Okumadan, Amerika'nın zamanında türk milliyetçileri aracılığıyla empoze ettirdiği sovyetleri bölme politikasının bugünkü çin ayağı diye yorum yapasım geliyor (büyük ihtimal de öyle) biraz baktım, bir türk tarafından hazırlandığı belli olan bu sitede neler anlatıldığı kısaca özetlenirse memnun olurum, sanırım sırf doğu türkistan tarihte türk bölgesi olduğu için bu bölgenin bağımsızlığı savunuluyor..
Eski24-11-06, 20:09  #5
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Alıntı:
Sayın Selcuk şöyle demiş:

Okumadan, Amerika'nın zamanında türk milliyetçileri aracılığıyla empoze ettirdiği sovyetleri bölme politikasının bugünkü çin ayağı diye yorum yapasım geliyor (büyük ihtimal de öyle) biraz baktım, bir türk tarafından hazırlandığı belli olan bu sitede neler anlatıldığı kısaca özetlenirse memnun olurum, sanırım sırf doğu türkistan tarihte türk bölgesi olduğu için bu bölgenin bağımsızlığı savunuluyor..
Bunun üstüne ne desem ki?

Zulme göz yummak hangi ideolojiye sığar?
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-11-06, 20:28  #6
Selcuk

Selcuk'nın Avatarı

bu site çin'i osmanlı ile karıştırmış, osmanlı işgal ettiği yerlere türk nüfusu yerleştirip, oralardaki insanları türkleştirmeye çalışıyordu, neyse saçmalıklarla dolu hangi birini savunayım, milli benliklerini unutturmaya çalışıyorlarmış ama doğu türkistanlılar milli benliğe sahip oldukları için 10 ar tane çocuk yapıyorlarmış euehehe :D
Eski24-11-06, 20:48  #7
9mm Parabellum

Alıntı:

bu site çin'i osmanlı ile karıştırmış, osmanlı işgal ettiği yerlere türk nüfusu yerleştirip, oralardaki insanları türkleştirmeye çalışıyordu, neyse saçmalıklarla dolu hangi birini savunayım, milli benliklerini unutturmaya çalışıyorlarmış ama doğu türkistanlılar milli benliğe sahip oldukları için 10 ar tane çocuk yapıyorlarmış euehehe :D
Bu şekil bir mesaja sadece YORUMSUZ denirdi yaa, neyse...

Yorumlayalım:

Bu söylemlerinizle milletleri eşit saymamakta ve solla zıt düşmektesiniz...

Yahut ben öyle anladım...

Atatürk Milliyetçisiym, insanım, dolayısıyla tüm ezilenlerin yanındayım
Eski25-11-06, 17:57  #8
Selcuk

Selcuk'nın Avatarı

Sayın Jurnal, eğer doğru düzgün kanıtlarla sunulsa amenna, ne bir askeri vs. operasyondan söz ediliyor, ne de katliamdan, sadece nüfus hesabından orada bir katliam olduğuna inanmamı mı bekliyorsunuz ki bu turan hikayeleri dediğim gibi sovyetleri bölmek için kullanıldı ve o yüzden benim gözümde sabıkalı bu fikirler, milletleri eşit saymadığımı söylüyorsunuz, o zaman mensup olduğum halkı yani türk halkını küçük görüyorum demektir..
Eski28-11-06, 20:44  #9
9mm Parabellum

Alıntı:

Sayın Jurnal, eğer doğru düzgün kanıtlarla sunulsa amenna, ne bir askeri vs. operasyondan söz ediliyor, ne de katliamdan, sadece nüfus hesabından orada bir katliam olduğuna inanmamı mı bekliyorsunuz ki bu turan hikayeleri dediğim gibi sovyetleri bölmek için kullanıldı ve o yüzden benim gözümde sabıkalı bu fikirler, milletleri eşit saymadığımı söylüyorsunuz, o zaman mensup olduğum halkı yani türk halkını küçük görüyorum demektir..
Son cümlenizi anlamadım... Açıklarsanız sevinirim.

Ayrıca.Tepki gösterdiğim üslubunuzun yanlışlığı bence aşikar. Düşünceleriniz farklı olabilir, ama üslubunuz... Üslubunuz yanlıştır. Açık olarak üslubunuzu gördüğüm için, yorumum üslubunuza olacaktır tabii ki..
Eski28-11-06, 23:33  #10
Selcuk

Selcuk'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın JuRNaL şöyle demiş:

Bu söylemlerinizle milletleri eşit saymamakta ve solla zıt düşmektesiniz...
dediğiniz için ben de beni herhalde kürt sandınız da türkistanlılara ırkçı gözle baktığımı düşündünüz sandım da onun için kendi mensup olduğum halka ırkçı gözle bakamayacağımı ima ettim neyse üslup konusunda haklısınız kötü bir üslup kullanmıştım ama linki verilen siteyi okudukça söylenenlere çok güldüm ve o an ne hissediyorsam o hissiyatla buraya yazdım, kusura bakmayın

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)