"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| *SİLAH RUHSAT ÇEŞİTLERİ Taşıma Ruhsatı -Can güvenliği nedeniyle taşıma ruhsatı -Mesleği nedeniyle taşıma ruhsatı -Kamu görevlisi olması nedeniyle taşıma ruhsatı -Emekli kamu görevlisi olması nedeniyle taşıma ruhsatı Bulundurma Ruhsatı -Meskende bulundurma ruhsatı -İşyerinde bulundurma ruhsatı Türkiye'deki salah taşıma oranları göz önüne alındığında ve son yıllardaki silahlı işlenen suçlar bu verilerle kıyaslandığında bakın ortaya ne çıkıyor: **Türkiye genelinde şahsa karşı suçlar içerisinde en çok (%42.2) yaralama olayları meydana gelmektedir. İntihara teşebbüs, ateşli silahlar kanununa muhalefet, devlet güçlerine karşı gelmek ve saldırı, aile fertlerine kötü muamele, tehdit ve insan kaçırma en çok işlenen suçlar arasındadır. Öldürme, yaralama, tehdit ve aile fertlerine kötü muamele gibi şiddet içeren suçlar %51.2 gibi yüksek bir orandadır. *http://www.sakaryapolis.gov.tr/mudur...beler/slh2.asp **http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/170...i%20yilmaz.doc Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Silah merakımız ve silah taşıma ruhsatı için uğraşan onca insanımız ve artan şahsa karşı işlenen suç oranları. "Şiddet her şeyden önce bir toplumsal sorundur ve insanları silahlanmaya yönelten toplumsal, ekonomik ve sosyal nedenlerin ortadan kaldırılması gerekir. Güvenli, sağlıklı bir toplumun oluşturulması için bu şart. Silah yalnızca bir “şiddet” aracıdır ve “öldürmeye” yarar. Başka da bir işlevi yoktur." (Nazire Dedeman, Umut Vakfı Başkanı) __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgileri foruma katılanlara aktaran Prof. Dr. Bayraktar, "Türkiye'de 284 bin 200 kişide silah taşıma ruhsatı bulunuyor. 312 bin 800 kişide ise bulundurma ruhsatı var. 2000 yılından itibaren senede ortalama 35-40 bin kişi taşıma ve bulundurma ruhsatı için valiliklere başvuruyor" diye konuştu. Prof. Dr. Bayraktar, Umut Vakfı'na göre Türkiye'de 2 milyon 145 bin kişinin silah taşıma ve bulundurma ruhsatının olduğunu, bunun da her 35 kişiden birinde silah ruhsatı bulunduğunu gösterdiğini söyledi. Emniyetten alınan bilgilere göre suça karışan ruhsatsız silahların, ruhsatlıların 3 katı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bayraktar, "Bu, Türkiye'de 6 milyon kişide silah olduğunu gösteriyor. Yani Türkiye'de her 9 kişiden birinin silahı var demektir" diye konuştu. http://www.polisiye.com/devam.asp?yazid=601 __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jul 2006
| bireysel silahlanmaya karşıyım. bireysel silahlanmanın sebeblerinden biride belkide en önemlisi suçluların gereken cezaları almaması. bir diğer sebepde suç oranın (gasp, hırsızlık ... vs) giderek daha fazla artması. |
| #4 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| ''kalem kılıçtan üstündür'' biz halkımıza bunu ögretemedigimiz sürece bireysel silahlanma sürüp gidecek.. verdiğiniz sonuclar oldukça dikkat edilmesi gereken şeyler sayın il_bilge.. tabi dikkat eden olmayacak yine. halkın en büyük silahının egitim oldugu günleri görmek dileğiyle.. saygılar.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Evet,bireysel silahlanmaya kişiliğim ve düşünce yapımdan ötürü karşıyım.Lakin ben kesinlikle yetkililerin suçları önleme yeteneklerine güvenmiyorum. Ne polis teşkilatımızı suçluları takip ve etkisiz hale getirme konusunda başarılı,ne de suçlulara verilen cezaları yeterli buluyorum..Dolayısıyla,bireysel silahsızlanmanın önlenmesi amacıyla halka "silah kötü birşeydir,haydi silahlarınız bırakın" demenin tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorum. Yetkililer de şapkayı önlerine koymalı. |
| #6 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kendini ifade etmekte bu kadar zorlanan bir bireyin eline bir de silah verildiğinde ortaya çıkan rakamlarla karşılaşmak hiç de anlaşılmayacak bir şey değil. Basit bir trafik ihlalinde bile belindeki silaha davranabilen bireylerin çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülke sevinçlerini yaşarken bile ölümlere neden olmanın anlamsızlığını çözebilmiş değil.Hiç kuşkusuz polisiye önlemler yeterli olmadığı gibi, anlaşmazlıkların yasal yollarla çözümlenmesinin önünde de bir dizi zorluklar var. Ama ne olursa olsun, genelde şiddeti, özelde silahı haklı gösterebilecek bir anlatımdan uzak durmak gerektiğine inanıyorum. |
| #7 | |
| Ben şiddetten yana değilim.Ancak arabada silah taşımanın hayat kurtaracağı anlar da olur.Nasıl mı? 19.11.2006 10:32 Habertürk ---- İstanbul'da görev yapan ve uluslararası gemilerde çalışan Gemi İnşa Mühendisi Hasan Yargıç, kuzenleri Murat Yargıç ve Volkan Altınova ile birlikte tatil yapmak için Antalya'ya doğru yola çıktı. Hasan Yargıç, yönetimindeki 06 PNE 88 plakalı otomobille seyrederken, Bucak İlçesi'nde kırmızı ışıkta, başka bir aracın içindeki 3 kişi ile tartıştı. Doblo marka otomobildeki Mustafa İ., yeğeni Halil İ. ve Mehmet D. bir sonraki kırmızı ışıkta duran Hasan Yargıç'ın aracına taş atarak küfür etti. Genç mühendis aracıyla olay yerinden uzaklaşmak istese de, 30 kilometre sonra Halil İ.'nin kullandığı araç tarafından sıkıştırıldı. Araçlarından inen gençlere saldıran üçlüden yanındaki bıçağı çeken 51 yaşındaki tuğla fabrikaları sahibi Mustafa İ., Hasan Yargıç'ı sağ bacağı ve kasığından bıçakladı. Bununla da yetinmeyen adam genç mühendisin kafasına mermer parçasıyla vurdu. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralı mühendis direksiyon başına geçerek, 25 dakika kadar bir sağlık kuruluşu aradı. Ancak buldukları tek sağlık ocağı da kapalı çıktı. Bir süre sonra aracını park eden mühendis, kendinden geçti. Kuzenleri tarafından devlet hastanesine götürülen Yargıç yolda geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti..... İşte bugünün taze ve acı haberi..Trafikte bu tarz serserilik yapnlara polisin önlem alacağına inansaydı polisi arardı bunlar olmazdı..Yarım saat sağlık ocağı arayacağına 112 yi arayıp yardım isteseydi ve 112 derhal hastayı yönlendirebilecek olsaydı bu insan yaşardı...Allah rahmet eylesin,, |
| #8 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| sayın maksim , silah olsaydı ne olacaktı yanlarında ? çözüm oluşturabilecek miydi bu ? ben açıkcası pek anlayamadım ![]() __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() maxim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-11-06 21:41 . | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Silah taşınması yasaklanmamalı ama belki prösedür değişebilir mesala lise mezunu olmak, gbt temiz olması ......vs gibi şartlar aranmalı. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|