"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

301, Türklük ve Hakaret Tartışması

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski29-10-06, 20:32  #1
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
cevap

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Irk Meselesi:

Irk ne demektir? Yani zenci, beyaz, sarı diye tabir edilen ve özünde son derece yüzeysel ve yanlış olan sınıflama mı? Zaten genel bilimsel kabule göre, Avrupalıların da anavatanı Afrika'dır.

Özel olarak üretilmiş hayvanlarda bile "saf ırk" yok. Ünlü "Safkan İngiliz Atları", aslında "Arap Atları" ile "İngiliz Kadanaları"nın çaprazlanmasıyla elde edilmiş.

Şimdi Türkiye vatandaşlarının gen haritası çıkarılsa, hiçbir homojenlik görülmez. Gen haritası dış görünüşten farklı birşey. Ancak gözle bakarken bile, Kuzey Avrupalı tipinden, Akdenizli tipine, Orta Doğulu tipinden, Uzak Asyalı tipine kadar değişik fiziksel görünümü olan insanlar görürsünüz. Yani sarışını da var, esmeri de, Afrikalıya benzerler de. Hem Türklerde, hem de Kürtlerde.

Bu "ırk" iddiası son derece saçma. Hiçbir bilimsel yönü yok. Bakınız organ bankaları var. Organ nakillerinde, Türkiyelilerin dokusu (genotipi) en çok Rumlarla (Yunanlılarla) uyuşuyor. Orta Asyalılarla değil. Bu raslantı mıdır?

Millet demek ırk demek değildir. Orta Çağ'da millet filan yoktu. Sanayinin gelişmesiyle, modern toplumlarda çıktı. Anadolu'da da ümmet vardı. Değişik diller konuşuluyordu tabii. Türkçe'nin lehçe ve şiveleri de, Kürtçe'nin lehçe ve şiveleri de, diğerleri de. Konuşulan Türkçe, bugünkünden farklıydı. Yalnız Osmanlıca denilen Türkçe-Arapça-Farsça karışımı dil değil, halk içindeki dil bile bugünkünden farklı.

Irkçı tezler, hiçbir dayanağı ve bilimselliği olmayan tezlerdir.
sn.2006 benim takıldığım konu zaten ırkçılık değil ama madem bir türk ülkesinde yaşıyoruz insanların kökeni her ne olursa olsun kendilerini türk olarak ifşa etmek zorundadırlar.Eğer bunu yapmayıp da bölücülük propagandası yapıyorlarsa bu ülkede yaşamaya hakları yoktur.
Godfather is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-06, 20:40  #2
PAN
Forumdan Uzaklaştırılmış

PAN'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Fasizmi neden kötü algılıyorsunuz anlamıyorum. kendi ırkını değer ırklardan üstün gören, ırk diye bir şeyin varlığına inanan, dünyada kendi ırkının egemen olmasını savunan kimse demek. Size uymayan şey nedir burda?
PAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-10-06, 20:41  #3
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

cevap

Alıntı:
Sayın PAN şöyle demiş:

ne kadar bir milliyetcilik bu azı biraz örneklendirin lütfen sayın godfather
bakın sayın Pan beni kimsenin yanlış tanımasını istemem ırkçılardan nefret ederim ancak milliyetçiliğimden de taviz vermem.
en basitinden bir örnek Türkiye son 20 yılda terör olaylarında 20 binden fazla evladını şehit vermiştir üstelik sadece savunma amacı gütmemize rağmen.şimdi bu vatan evlatlarının şehadetini hiçe sayarak hala bazı etnik unsurların bölücülük yapmasına tahammül etmemi bekleyemezsiniz.benim milliyetçilik anlayışım budur eğer burası bir Türk devleti olarak görülüyorsa,Türklük değerlerine de saygı gösterilmelidir.
adamın biri çıkıp bu ülkede 30 binden fazla kürt öldürüldü diyor.20 binde "mehmetçik"öldürüldü üstelik suçsuz yere sadece vatanını savunmak için.eğer 301.madde olmasa Türkiye tepkisini nasıl koyacak suçsuz yere ölen vatan evlatlaının şehadetleri hiçe mi sayılacak?
Eski30-10-06, 03:23  #4
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın Godfather şöyle demiş:

sn.2006 benim takıldığım konu zaten ırkçılık değil ama madem bir türk ülkesinde yaşıyoruz insanların kökeni her ne olursa olsun kendilerini türk olarak ifşa etmek zorundadırlar.Eğer bunu yapmayıp da bölücülük propagandası yapıyorlarsa bu ülkede yaşamaya hakları yoktur.
İlke olarak bir ülkede yaşayan insanların tümüne Fransız, Alman, İtalyan, Türk vb denilebilir tabii. Biraz açmak isterseniz, Ermeni kökenli veya Bask kökenli Fransız, Yahudi veya Çingene kökenli Alman, Kürt veya Çerkez kökenli Türk de denilebilir. Çeklerle Slovaklar bölünmeden önce, eskiden Çekoslovak deniliyordu. Veya Sırplar, Hırvatlar, Boşnaklar bölünmeden önce Yugoslav deniliyordu. Yani, terminoloji olarak, ülke, millet, coğrafi bölge, etnik köken, aynı devlette yaşayanlar vb kastedilmek suretiyle, değişik kullanım tarzları var. Biz -hatalı olarak- İngiliz diyoruz, kendileri "Brit" (Britanyalı) diyor. İngilizler etnik grup çünkü. Galler, İskoçlar, Eireler (İrlandalılar) da var.

Şimdi de var ama, 35-40 yıl önce, Türk mü densin, Türkiyeli mi densin tartışmaları çok revaçtaydı. Pek çok dernek veya örgütün ismi Türkiyeli olarak değiştirildi o zamanlar. Bu tartışmalar da büyük ölçüde sonuçlandırılmıştı. Günümüzde, o zamanlar "Türkiyeli" denilmesini savunanların en azından bir bölümü içinde, Türkiyeli denilmesini bile kabul etmeyenler çıkabilir.

Türkiye'deki sorun, bir kesimin, "Türk" denilince, işi ırkçılığa vardırmaları ve ta Ergenekon destanına filan uzatmaları, hatta düşsel bir "Turan" ülkesinden dem vurup, burada yaşayanlara Türk demeleri, yani ırkçı yaklaşımlar üretmeleri nedeniyle oluşan psikolojik ortam. Yıllar boyu, Kürt yoktur, bunlar "Dağ Türkleri"dir saçmalıkları nedeniyle de, Kürt kardeşlerimizin pek çoğu "Ben varım" demek istiyor. Tabii, hepsi bu nedenle değil, Kürt ırkçılığı noktasında bulunan Kürtler de var.

Bence kullanılacak isim veya sıfat çok da önemli değildir. Yukarıdaki konuları günlük yaşama ve siyasete taşımak yerine, bunların bilimsel olarak tartışılması ve irdelemesini sosyologlara bırakmak gerek.

Esasen, bu kavramlar gözönüne alınarak bakılınca dahi, "Türklüğü aşağılamak" suçu çok havada kalıyor. Çünkü "Türklük" tanımı bile kişiden kişiye değişiyor.

Saygılar.

yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-10-06 04:45 .
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-06, 04:52  #5
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Ben birisine küfretsem , sonra o dönüp bana "sen bana nasil hakaret edersin" dese ,bende işi pişkinliğe vurup "ben sana hakaret etmedim o hakaret sayılmaz" desem o kişi susup kalacak mı? Ne demek kime göre hakaret ? Hakaret hakarettir.
Soykırım yüz kızartıcıdır. Bir millet için hakarettir. Rus, İngiliz ve Osmanlı arşivleri böyle bir şeyin olmadığını söylemektedir. Fransız ve Alman arşivleri bu konuya kapalıdır. Ermeni soykırımı vardır diyen arkadaşlar için soyleyecek tek bir sözüm yok. Bir millete soykırım yaftası yapıştırmaktan daha büyük hakaret ne olabilir ki ?
Madde alenen aşşağılamaktan bahsediyor. Aşşağılamak ne zamandan beri fikir özgürlüğüdür? Tarihi bir olay vardır yada yoktur. Bunun "bana göre"si diye birsey söz konusu degildir.
Turksad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-06, 06:09  #6
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın Turksad şöyle demiş:

Ben birisine küfretsem , sonra o dönüp bana "sen bana nasil hakaret edersin" dese ,bende işi pişkinliğe vurup "ben sana hakaret etmedim o hakaret sayılmaz" desem o kişi susup kalacak mı? Ne demek kime göre hakaret ? Hakaret hakarettir.
Soykırım yüz kızartıcıdır. Bir millet için hakarettir. Rus, İngiliz ve Osmanlı arşivleri böyle bir şeyin olmadığını söylemektedir. Fransız ve Alman arşivleri bu konuya kapalıdır. Ermeni soykırımı vardır diyen arkadaşlar için soyleyecek tek bir sözüm yok. Bir millete soykırım yaftası yapıştırmaktan daha büyük hakaret ne olabilir ki ?
Madde alenen aşşağılamaktan bahsediyor. Aşşağılamak ne zamandan beri fikir özgürlüğüdür? Tarihi bir olay vardır yada yoktur. Bunun "bana göre"si diye birsey söz konusu degildir.
"Bu ülkede Ermeniler katledildi" demek, "soykırım yapılmıştır" demek olmadığı gibi, "soykırımdır" demek de, Türklüğe (veya Türklere) hakaret değildir. Her toplumda, her millette, canisi de, katili de, barbarı da çıkar. Nasıl Taşnak katilleri varsa, İttihatçı katiller de vardır (Bu İttihatçı katillerin içinde Türk kökenli olan da vardır, Kürt, Arnavut, Gürcü veya Laz kökenli olan da). Nazi katliamlarından veya yaptıkları Yahudi soykırımından söz etmek, kesinlikle Almanlara hakaret veya "Almanlığı aşağılamak" değildir. Nazilerin katlettikleri içinde Alman komünistleri, sosyalistleri ve demokratları da vardır. Ben bir Türk olarak, Osmanlı'nın hain, despot ve gaddar yöneticileri, Enver, Talat ve Cemal Paşalarla kendimi asla özdeşleştirmiyorum. Bunların köken olarak Türk olduğu bile tartışmalıdır. Enver ve Cemal Türk kökenli değildir. Talat'ı bilmiyorum. Olsa da birşey farketmez zaten. Koskoca bir imparatorluğu batırarak, ülkeyi emperyalistlere teslim edip kaçan bu hainleri savunmak zorunda değilim ben.

yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-10-06 06:17 .
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-06, 15:12  #7
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Alıntı:

"Bu ülkede Ermeniler katledildi" demek, "soykırım yapılmıştır" demek olmadığı gibi, "soykırımdır" demek de, Türklüğe (veya Türklere) hakaret değildir. Her toplumda, her millette, canisi de, katili de, barbarı da çıkar. Nasıl Taşnak katilleri varsa, İttihatçı katiller de vardır (Bu İttihatçı katillerin içinde Türk kökenli olan da vardır, Kürt, Arnavut, Gürcü veya Laz kökenli olan da). Nazi katliamlarından veya yaptıkları Yahudi soykırımından söz etmek, kesinlikle Almanlara hakaret veya "Almanlığı aşağılamak" değildir. Nazilerin katlettikleri içinde Alman komünistleri, sosyalistleri ve demokratları da vardır. Ben bir Türk olarak, Osmanlı'nın hain, despot ve gaddar yöneticileri, Enver, Talat ve Cemal Paşalarla kendimi asla özdeşleştirmiyorum. Bunların köken olarak Türk olduğu bile tartışmalıdır. Enver ve Cemal Türk kökenli değildir. Talat'ı bilmiyorum. Olsa da birşey farketmez zaten. Koskoca bir imparatorluğu batırarak, ülkeyi emperyalistlere teslim edip kaçan bu hainleri savunmak zorunda değilim ben.
Ermenileri katletti demek nasıl soykırım demek degildir? Naziler Yahudileri katletti ile farkı nedir ?

Yahudi soykırımı Alman tarihindeki kara bir leke degil midir? Her normal Alman bu olaydan utanç duyar. Olmayan bir soykırıma mutahap gösterilmekte bir milletin onurunu kırar.
Eski30-10-06, 15:16  #8
PAN
Forumdan Uzaklaştırılmış

PAN'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Daha önce çok tartışıldı girmekte istemiyorum ama ermenilere yapılan bir soykırımdır. Tarihte olanı, gerçeği açıklamak bir ulusu aşağılamak değildir. Gerçeği kabul etmek, böylesi acıların bir daha yaşanmamasına bir zemin yaratacağı için o ulusu yüceltmektir.
PAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-10-06, 15:20  #9
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın PAN şöyle demiş:

Daha önce çok tartışıldı girmekte istemiyorum ama ermenilere yapılan bir soykırımdır. Tarihte olanı, gerçeği açıklamak bir ulusu aşağılamak değildir. Gerçeği kabul etmek, böylesi acıların bir daha yaşanmamasına bir zemin yaratacağı için o ulusu yüceltmektir.
Sanırım bu bir içgüdü. Hangi arşivi araştırıp bu sonuca vardınız? Yada araştırmaya gerek duymayıp hiç sönmeyecek olan Türk nefretiniz araştırmanın önüne geçip böyle bir kabullenmeyemi itti sizi ?
Eski30-10-06, 17:21  #10
Godfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Godfather'nın Avatarı

cevap

Alıntı:

enver ve cemal paşalar idealist Türk kahramanlarıdır.Onlara hain diyemezsiniz sn.yorum 2006.Bu tür kulaktan dolma bilgilerle tarih bilimi tartışılamaz.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)