"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
301, Türklük ve Hakaret Tartışması/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
| |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Fasizmi neden kötü algılıyorsunuz anlamıyorum. kendi ırkını değer ırklardan üstün gören, ırk diye bir şeyin varlığına inanan, dünyada kendi ırkının egemen olmasını savunan kimse demek. Size uymayan şey nedir burda? |
|
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
en basitinden bir örnek Türkiye son 20 yılda terör olaylarında 20 binden fazla evladını şehit vermiştir üstelik sadece savunma amacı gütmemize rağmen.şimdi bu vatan evlatlarının şehadetini hiçe sayarak hala bazı etnik unsurların bölücülük yapmasına tahammül etmemi bekleyemezsiniz.benim milliyetçilik anlayışım budur eğer burası bir Türk devleti olarak görülüyorsa,Türklük değerlerine de saygı gösterilmelidir. adamın biri çıkıp bu ülkede 30 binden fazla kürt öldürüldü diyor.20 binde "mehmetçik"öldürüldü üstelik suçsuz yere sadece vatanını savunmak için.eğer 301.madde olmasa Türkiye tepkisini nasıl koyacak suçsuz yere ölen vatan evlatlaının şehadetleri hiçe mi sayılacak? | |
|
| #4 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Şimdi de var ama, 35-40 yıl önce, Türk mü densin, Türkiyeli mi densin tartışmaları çok revaçtaydı. Pek çok dernek veya örgütün ismi Türkiyeli olarak değiştirildi o zamanlar. Bu tartışmalar da büyük ölçüde sonuçlandırılmıştı. Günümüzde, o zamanlar "Türkiyeli" denilmesini savunanların en azından bir bölümü içinde, Türkiyeli denilmesini bile kabul etmeyenler çıkabilir. Türkiye'deki sorun, bir kesimin, "Türk" denilince, işi ırkçılığa vardırmaları ve ta Ergenekon destanına filan uzatmaları, hatta düşsel bir "Turan" ülkesinden dem vurup, burada yaşayanlara Türk demeleri, yani ırkçı yaklaşımlar üretmeleri nedeniyle oluşan psikolojik ortam. Yıllar boyu, Kürt yoktur, bunlar "Dağ Türkleri"dir saçmalıkları nedeniyle de, Kürt kardeşlerimizin pek çoğu "Ben varım" demek istiyor. Tabii, hepsi bu nedenle değil, Kürt ırkçılığı noktasında bulunan Kürtler de var. Bence kullanılacak isim veya sıfat çok da önemli değildir. Yukarıdaki konuları günlük yaşama ve siyasete taşımak yerine, bunların bilimsel olarak tartışılması ve irdelemesini sosyologlara bırakmak gerek. Esasen, bu kavramlar gözönüne alınarak bakılınca dahi, "Türklüğü aşağılamak" suçu çok havada kalıyor. Çünkü "Türklük" tanımı bile kişiden kişiye değişiyor. Saygılar. yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-10-06 04:45 . | ||
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ben birisine küfretsem , sonra o dönüp bana "sen bana nasil hakaret edersin" dese ,bende işi pişkinliğe vurup "ben sana hakaret etmedim o hakaret sayılmaz" desem o kişi susup kalacak mı? Ne demek kime göre hakaret ? Hakaret hakarettir. Soykırım yüz kızartıcıdır. Bir millet için hakarettir. Rus, İngiliz ve Osmanlı arşivleri böyle bir şeyin olmadığını söylemektedir. Fransız ve Alman arşivleri bu konuya kapalıdır. Ermeni soykırımı vardır diyen arkadaşlar için soyleyecek tek bir sözüm yok. Bir millete soykırım yaftası yapıştırmaktan daha büyük hakaret ne olabilir ki ? Madde alenen aşşağılamaktan bahsediyor. Aşşağılamak ne zamandan beri fikir özgürlüğüdür? Tarihi bir olay vardır yada yoktur. Bunun "bana göre"si diye birsey söz konusu degildir. |
|
| #6 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-10-06 06:17 . | ||
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Yahudi soykırımı Alman tarihindeki kara bir leke degil midir? Her normal Alman bu olaydan utanç duyar. Olmayan bir soykırıma mutahap gösterilmekte bir milletin onurunu kırar. | |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Daha önce çok tartışıldı girmekte istemiyorum ama ermenilere yapılan bir soykırımdır. Tarihte olanı, gerçeği açıklamak bir ulusu aşağılamak değildir. Gerçeği kabul etmek, böylesi acıların bir daha yaşanmamasına bir zemin yaratacağı için o ulusu yüceltmektir. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
|