"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski19-11-06, 02:25  #1
bol

Giriş Tarihi: Nov 2006
Peygambere vahiy geliyor muydu?

Merhaba!
Bu konuyu acisimin nedeni, ne vakit kur an i okuyor olsam, ilgimi ceken hep su olmustur: Vahiylerin zaman zaman peygamberin güncel sorunlari ile ilgili gelmis olmalari. Acaba diyorum, geldigi iddia edilen vahiyler peygamberin kendi söylemleri miydi?
bol is offline  
Eski22-11-06, 10:43  #2
bol

Evet, Peygambere vahy geliyormuydu diye bir baslik atmis, isler yogunlasinca konuya daha fazla bir aciklama getiremediydim.
Daha evvelki yazimda da belirttigim gibi, yoksa bu vahyler Muhammed’in Allah’tan geldigini söyledigi ve fakat esasen, günlük yasantisindaki her türlü sorununu cözmek icin bir arac olarak kullandigi uydurma sözcükler yigini mi?
Her nedense bircok ayet hep gelisen belirli olaylar üzerine gelmistir. Hani sanki Allah, bu konuyla ilgili bir seyler söylemeyi daha evvelden akil edememis gibi bir tutum icinde. Var olan bir sorunu görememis de, ancak sorun teskil etmeye baslayinca fark edip cözüm üretmeye yönelmis gibi. Esasen de hep böyle olmustur!
Her ne hikmetse bu Allah, nice kullarin nice bas agirtan sorunlari varken ve umursamaz bir tutum sergilerken, sevgili peygamberinin rahat uyuya bilmesinden tutun da, kindarliklarina, düsmanliklarina, kadinlariyle iliskisine ve hatta cinsel hayatindaki sorunlarina varincaya kadar her türlü meselesiyle bizzat ilgilenmistir! Hemde öyle bir ilgi ki, vahler göndererek bunu yapmistir. Kimi zaman siddetlenmis, kimi zaman tehditler savurmus bir de fütursuzca merhametliliginden söz etmistir.
Tartisma uzadikca her bir konuya örnekler de gösterecegiz elbet. Tabii ki bunu yapacagiz! Ahzap suresi, ayet 53 ‘ ten de bahsedecegiz, 51 den de! Bu surenin 37nci ayetinin üstünde özellikle duracagiz. Hucuvat suresini 1 den 5 e kadar da gececegiz ve daha nice böyle. Ama simdilik yeter sanirim.
Saglicakla kalin.
bol is offline  
Eski22-11-06, 11:22  #3
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Durum çok açık ve net şekilde cevaplanmıştır zaten.
Yardımcılarınızıda alıp Kuran'daki ayetlerin bir benzerini getirin, veya bir sivrisinek kanadı üretin, önümüze koyun, o zaman tüm tartışmalar sona erecektir, daha doğrusu sona eremeyecek.
Eski22-11-06, 12:09  #4
bol

Getirenler oldu da ne oldu? Kilictan gecirmediniz mi onlari?
Alasini da getirsek, olmamis deyip atmayacakmisiniz zaten? Sivrisinek kanadi üretmemi beklemek te cok ILMI bir tartisma sekli.
Sevgiler.
bol is offline  
Eski22-11-06, 12:59  #5
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın umbrasword şöyle demiş:

Durum çok açık ve net şekilde cevaplanmıştır zaten.
Yardımcılarınızıda alıp Kuran'daki ayetlerin bir benzerini getirin, veya bir sivrisinek kanadı üretin, önümüze koyun, o zaman tüm tartışmalar sona erecektir, daha doğrusu sona eremeyecek.
Ihtiyaca göre bir yerlerden geldigine inanilan ayetlerle, sivrisinek kanadi arasinda nasil bir bag kurabildiniz, sasiyorum?

ama yine de yorumunuzdan yola cikarsak;
insanlik sivrisinek kanadini yaptigi anda, o sayfalarin da hic bir hükmü kalmayacak.
Isin asil önemli noktasi budur.
saygiyla
Hoca is offline  
Eski22-11-06, 13:00  #6
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

- Akıl alır gibi değil, burada tarihe tanıklık etmiş bir arkadaşımız var ( bol ).Çok mutluyum, heyecanlandım. Sayın Bol konuyu biraz daha açarak bu yakılan mucitlerimizden ve buluşlarından bahsederseniz ( anlayamadığım şekilde 'yakmadınız mı' şeklinde bana sorulması da bir doğaüstülük hissettirdi bana ) , veya kurtarılmış olanları varsa nerede olduklarını söylerseniz çok minnettar olacağım.

- O sayfalarda sizin küçümsediğiniz cümlelerde bir sivrisineğin kanadını yapın denilerek meydan okunuyor. Size göre ve bana göre meydan okuyanın kim olduğu değişir ama buna bir karşılık veremeden boş konuşmak yerine bana örneği gösterirseniz önünüzde saygıyla eğilirim.

Hörmetler.

umbrasword Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-11-06 13:04 .
umbrasword is offline  
Eski22-11-06, 13:56  #7
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Alıntı:
- O sayfalarda sizin küçümsediğiniz cümlelerde bir sivrisineğin kanadını yapın denilerek meydan okunuyor. Size göre ve bana göre meydan okuyanın kim olduğu değişir ama buna bir karşılık veremeden boş konuşmak yerine bana örneği gösterirseniz önünüzde saygıyla eğilirim.

Hörmetler.
acele etmeyiniz sayin arkadasim.
Bir zamanlar yagmur yagdirsana hadi diyen düsünce yapisinin; bilim ilerledikce, istekleri artmaktadir.

Bir zamanlar yagmurun gökten bizim icin indirilen su oldugunu sanan insan, bulutlari kaynak oldugunu kesfettiginde, bulut yapsana demislerdir.
Bulut da yapilinca, hadi yagdirsana demisler, ve yagmur da yagdirilinca, sorular giderek komplike olmaya baslamis, bu kez de yagdiran kim diye sorulmustur.
yagmuru yagdiranin ormanlar oldugu aciklaninca bunu yapan kim sorusu gelmistir

5 yasinda cocuklar hep ; "bu ne, bu ne." diye sorarlar ya..
Büyüdükce de ögrenirler bu´nun ne oldugunu

Bilim calisiyor, oturmuyor.
Biraz daha sabirli olmak gerekiyor saniyorum.
Hersey buluncak ve önünüze konacak emin olun bundan...
sonunda belki de kendinizle karsilasacaksiniz, ama simdi degiiil
saygiyla

Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-11-06 06:05 .
Hoca is offline  
Eski22-11-06, 15:47  #8
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Önümüze konacak olan Allah ın varlığının ispatından başka bişey olamaz.
Bilim ne neden nasıl diye araştırırken,varlığın başı hep ona dayanıyor.
Zaten kendinle karlışansa ,sadece onun var olduğunu idrak edendir.
Denmiyormu? kendini bilen rabbini bilir diye.
Eski23-11-06, 02:27  #9
jitane

jitane'nın Avatarı

kölelerle ilgili bir problemde hooooooop kölelikle ilgili bir ayet savaşa gidicez hoooooooop savaşla ilgili bir adet.İnsanların hala böyle şeylere inanması üzerine yorum bile yapamıyorum.
jitane is offline  
Eski23-11-06, 03:49  #10
bol

Alıntı:
Sayın umbrasword şöyle demiş:

- Akıl alır gibi değil, burada tarihe tanıklık etmiş bir arkadaşımız var ( bol ).Çok mutluyum, heyecanlandım. Sayın Bol konuyu biraz daha açarak bu yakılan mucitlerimizden ve buluşlarından bahsederseniz ( anlayamadığım şekilde 'yakmadınız mı' şeklinde bana sorulması da bir doğaüstülük hissettirdi bana ) , veya kurtarılmış olanları varsa nerede olduklarını söylerseniz çok minnettar olacağım.

Hörmetler.
Sayin umbrasword!
Neticesini her halukarda benimseyemeyeceginiz taleplerde nicin bulunuyorsunuz?
Hadi, varsayalim ki ben bunu yaptim ve Kur'an in aynisini meydana getirdim. Varsayalim ki, o sivrisinegin kanadini da ürettim. Pekii..., siz bunu kabullenme cesaretini gösterebilecek misiniz? Benim yaptigim o vakit Allah'a sirk kosmak olur. Yaptigimi kabullenip de, benimle beraber o cehennemde yanma cesaretini gösterebilecek misiniz?
Hayir(!), yapamazsiniz!
Cehennem korkusu yüzünden Kur'an in size bellettigi herseye emme-basma tulumba gibi kafa sallayan sizler, yapamazsiniz!! Cennet hurilerine kavusabilme ugruna, akli dislayan celiskileri görmemezlikten gelme yarisinda bulunan sizler, bunu yapamazsiniz!! Akil denen gücü, ilmi ve en önemlisi "özgür düsünceyi" cennet nimetleri ugruna feda eden sizler, bunu asla yapamazsiniz!!
Sayin umbrasword!
Neyin talebin de bulunuyorsunuz?

Sevgiyle.
bol is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 04:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)