| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Bülent Ecevit Hayatı Ve Eserleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: antalya
| ![]() Mustafa Bülent Ecevit, 28 Mayıs 1925 İstanbul'da doğdu ve 5 Kasım 2006 Ankara'da vefat etti. Ülkemizde: Karaoğlan, Kıbrıs Fatihi gibi takma isimler ile anılan merhum Sn Bülent Ecevit'e ayrıca şu benzetmeler ile de çağrılmalar yapılıyordu: "Allende-Büllende". Türk şair, gazeteci, yazar, siyasi parti başkanı ve siyaset adamı olan Bülent Ecevit. Beş kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı oldu. TBMM'nin 21. Cumhuriyet' in 18. Başbakanıdır. 20. yüzyılın ikinci yarısında Türk siyasi hayatındaki en önemli isimlerden biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi' nde 11. ve 12. Dönem Ankara, 13., 14., 15., 16. ve 19. Dönem Zonguldak, 20. ve 21. Dönem İstanbul milletvekili olarak görev yaptı. 1961'de Kurucu Meclis, Temsilciler Meclisi üyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı oldu. Çalışma Bakanı, Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Başbakan olarak görev yaptı; ancak üniversite mezunu olmaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'na aday olamadı. 25 Temmuz 2004 tarihinde yapılan DSP kongresi ile aktif siyaseti bıraktı. Ve Kasım 2006 yılında Ankara'da vefat etti. Edebi Kimliği: Bülent Ecevit, siyasi yaşamının yanı sıra yazarlık ve şairliği de birlikte yürütmüş ender siyasetçilerden birisidir. Sanskrit, Bengal ve İngilizce dillerinde çalışmalar yapmış olan Ecevit, Rabindranath Tagore, Ezra Pound, T. S. Eliot, ve Bernard Lewis' in yapıtlarını Türkçeye çevirmiş, kendi şiirlerini de kitap halinde yayımlamıştır. LiberterKedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-07-08 01:10 . |
|
| #2 | |
| Kim bilir insanda son kalan gözler görür mü dünyayı uzaktan kim bilir küçülür mü dünya büyür mü uzaktan kim bilir küllenir mi dünya özlenir mi yoksa uzaktan ... |
|
| #3 | |
| Şimdi oyun vakti sonuna erdi bütün hayatımca seni şarkılarımla aradım beni onlarla kendi dünyama bakıp dokunarak kendimi anladım öğrendigim bütün dersleri bana ögreten şarkılarımdı onlar bana gizli yolları gösterdiler onlar gözümün önüne kalbimin ufkundaki yıldızları getirdiler .... (çeviri siirlerinden biri) |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sevdiklerimin başında bir bilmediğim Görmediğim özlemediğim özlediklerimin başında Yurdum olmadan sıladayım Kimsem ölmeden yasta Yollarda gözlediğim ne Mektuplarda beklediğim ne Nereden sürmüşler beni buralar nere buralar nere, buralar nere Bir bildiğim olmalı, bilmez olmuşum Bir derdim olmalı, gülmez olmuşum Buralara konmuş göçmen olmuşum Bir derdim olmalı, gülmez olmuşum __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| birlikte ögrendik seninle avucumuzda yüregi çarpan kusa sevgiyi elele duyduk kumsalda denizin milyon yilda yonttugu tasa sevgiyi tirtillari tanidik seninle baharda tirtilken daha sevmeyi ögrendik sevgiden üreyen kelebegi topragi evimiz gibi sevdik seninle birlikte sevdik kuru toprakta ev kuran köstebegi köstebeginden topragina tasina tirtilindan kelebegine kusuna elele sevdik bu dünyayi acisiyla sevinciyle sevdik yaziyla kisiyla sevdik köy - köy ülke - ülke gökler gibi sardi dünyayi yagmur gibi sizdi dünyaya dünya kadar oldu sevgimiz elele büyütüp elele derdik elele derip insana verdik verdikçe çogalan sevgimizi __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #6 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben Misin? dirilten misin beni gövdem öldüren misin bilmem gördüren misin beni gözüm körleten misin bilmem bildiren misin bana başım gizleyen misin bilmem bir ben varım benden öte ben misin bilmem Bülent Ecevit __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| insanoğlu madde bir dünyaya gelmelidir madde iki sevmeli sevilmeli dünyayı cennetin kendisi bilmelidir madde üç yaşama sevgisinin kökleri gönlünde insanoğlu günün birinde ölmelidir dönmelidir dudaklarına buruk bir elmanın tadı dördüncü madde okunamadı Bülent Ecevit bir de bu şiiri kendi sesinden dinleyin.. böylesi daha anlamlı oluyor.. http://www.youtube.com/watch?v=uQFcHsEDP5E __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #8 | |
| MAGARA mağaranın duvarına hayvanları taştan oydum kükrediler karanlıkta türkülerle karşı koydum karanlıktı mağara ışığı taştan oydum üşüyordum bir de güneş koydum aşk oydum mağaranın duvarına aşk oydum ağrıdı taşlar yarıldı mağara 1970 B.E |
|
| #9 | |
| YARGI öldürenle katiliz çalanla hırsız tümümüz sanığız tümümüz savcı tümümüz suçlu tümümüz yargıç kimi aklar kimi suçlarız kimi bağışlar kimi asarız kendimizi başkasında hergün bıçak saplı birinin arkasında vurulan da biziz vuran da |
|
| #10 | |
| YAPAMADIĞIMIZ -Rahşan'a- akşam kapı eşiğinde bir terli giysi gibi soyunmak vardı derdinden evrenin bir entari serinliğini giyinmek kendi derdini tespih gibi çekmek elinde yün örmen vardı akşamları koltuğa gömülü karşında polisiye roman okumak vardı sorgusuz bakışmak yoruldukça gözlerimiz sevinçsiz gülmek üzüntüsüz ağlamak oturmağa konuklar gelmesi bazen çevresinde bir masanın kaygısız sıcacık konularda bir demli çay gibi bilmedik komşularla konuşmak dünyamızla uyuşmak vardı oyunda sonunu görmeden oynamak sevinebilmek kazandığına yitirdiğine yerinebilmek düşünmiyebilmek yoruldukça düşünmekten kamaştıkça örtebilmek gözlerini düşlerde bile ışıktan sakınarak kendini uyayabilmek vardı vaktinde rahat |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|