"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Lamira'dan şiirimsiler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: May 2006
| Herkes Gibi Herkes gibi yaşasana sen Sevsene, bağlansana Gülerken ağlatmasana İçindeyken bile Ah yarın kimler içinde diye Düşündürmesene |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Biliyorsun Bırak onu. Vazgeç. Yapma bunu kendine Bu kadar değilsin sen Gör kapatma gözlerini İçin acıyor biliyorum İşlek bir acı bu biliyorum Acına bakıp daha da acılanma Tut elimi yardım edeceğim sana Ben ayakta oldukça yanaşmayacaksın buna Tamam öyleyse bende düştüm yanına Dayanarak birbirimize kalkalım ayağa Kalkmak zorundayız biliyorsun Başka çıkar yol yok biliyorsun Elimi tuttun bana yardım ettin Seviyorum seni İstiyorum seni deme bana İkimizin de istediği bu değil biliyorsun Bunca süründüğümüz Bunca parçalandığımız bu değil biliyorsun Minnet olur bu Gerçek aşk istiyoruz biz katıksız aşk. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Huzursuz Biz iki huzursuzuz seninle Birbirimizden başka yok kimse Salaş lokantalarda Büyükken küçülen sokaklarda Sabah en erken kalkan gemide Kocaman bir insan denizinde İkimizin bildiği bir dilde Gözümüzün değdiği her yüzde Yok bitti aramam desek de Aramıza giren sessizliğin sesinde İkimizin bildiği tek işaretle O gizli gülümsemede Arıyoruz birbirimizi |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Soytarı Sen kendini bir soytarı sandın, bir kadın sana acıdı bir günlüğüne kral yaptı seni sandın. Ama yanıldın. Krallıktan kendi isteğinle feragat ettin. Sen kendini kral zanneden soytarılarla eğlenen soytarı görünümlü bir kraldın. Özgürlüğü seçmiştin. Sahte krallar cariyelerin raksını aşk sandı, sense aşk için o cariyenin eteğini öpmeye razı bir kraldın. En imkansız aşklara bütün imkanlarını harcadın. Daha aşka yeni batmışken, içinde yaşarken; bitecek onu da unutacağım diye üzülüp, ruhuna attığın izler yetmezmiş gibi bedenin de iz bırakmak isteyecek kadar aşk sarhoşuydun. Yanıldın. O kadın seni görmez anlamaz sandın. İyi bir kadın, dedin Acıdı bana, dedin. Ondan bir günlüğüne kral yaptı dedin. O kadın seni tanıdı. Sen en soytarı halini takınıp sahte kralları kendi denizinde boğarken, o kadın seni gördü. Tahtını verdin, krallar sofrasını terk ettin, özgürlüğünü aldın. Bir de o kadının aşkını. (Bu yazının ne olduğu hakkında henüz bende bir karar verebilmiş değilim) |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Hayal görünmez bir sevgili oldum görmeden sevdin beni o en çok sevdiğin hayale doladın beni onun gibi konuş onun gibi gül onun gibi sev, dedin beni sen kendi yazdığını oynadın ben seyrettim seni an geldi ben olduğum için suçladın beni en büyük suçun o hayale benzetmek beni |
|
| #6 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Saat 2:30 sabaha mı yakın yoksa geceye mi? söyle ki koyacağım adını sabahın körü ya da gecenin bir vakti sokağa çıkacaktım çıksam büyük ihtimal içecektim çıkamadım oturdum sana şiirimsiler yazdım. Sn.lamira; İsterseniz bunu da silebilirsiniz. Ama bu şiirin silinip gitmesine gönlüm hiç razı olmadı. Hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Son dize şöyle bitebilir miydi? "oturdum bu şiiri yazdım." |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Şiir bana tuzak sayın Melnur. Uzun yazıları sevsemde becerebildiğime inansamda bazen onlarda bile ifade edemiyorum bazı şeyleri, olmuyor yerini bulmuyor. Madem ki sevdiniz varsın kalsın. Teşekkürler. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Hem düşünce ve duyguyu, hem ritmi, hem müziği aynı anda verebilmek, önce yazanda sonra okurda o sözcüklerin büyüsünü duyumsatabilmek farklı bir şey. Nasıl tanımlamalı bunu? sokağa çıkacaktım büyük ihtimal içecektim çıkamadım oturdum bu şiiri yazdım. Böyle bir şey belki. Benzer bir kaç cümle ile koca bir dünyayı anlatabilmek... | |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Saat 2:30 sabaha mı yakın yoksa geceye mi? söyle ki koyacağım adını sabahın körü ya da gecenin bir vakti sokağa çıkacaktım çıksam büyük ihtimal içecektim çıkamadım oturdum bu şiiri yazdım. Lamira / Melnur |
|
| #10 | |
| Bu haliyle yazıyaz köşe'ye girer mi dersin? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|