"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Mezopotamya'nın Gözlerinden Kan Geliyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| MEZOPOTAMYANIN GÖZLERINDEN KAN GELIYOR Doganin binbir rengi Gökkusagi sahidim ol Ey Firat ey Dicle Bir gelin saci gibi Yayildigin Mezopotamyaya Su mermer yataklara Bir haber ver alüvyonlu ovalarina Yaylalarina daglarina Uyan be tarih uyan Cik gayri saklandigin kuyulardan Siyril su mahmur uykulardan **** ***** **** Siz ey Museviler gayri Müslimler Asuri Süryani Zerdüst ve Yezidiler Ermeni Miko Meyri Bu bereketli irmaklardan Icip kanmis butun canlilar Kan insani esir aldi Artik kim sarabilir yarami Ararat seyrediyor bu zulmü bu drami **** **** **** **** Mezopotamyanin gözlerinden kan geliyor Firat geliyor dicle geliyor görmüyor musun Ey efsane diyarlari welate xeribiye Mus ovasi yemen cölleri Asur Amediya Karduk ve Armenia Bütün bu agitlar bu trajediler dengbejlerin dillerinde idam mi edildi **** **** **** **** Susma ey Homeros anlat artik Mevlana Halid Mevlevi Seref xan Zin'i Memü Älan'a götürün Bitsin bu hasret bu wuslat gelsin Giyin kusanin celik kanatlarinizi Sürün gayri gök yözüne atlarinizi Memü Alan Siyabend ü xece Mela'e Ciziri Fekiye Teyran Ehmedi Xane Sür artik boze rewani Cizira Botana Gözü yollarda Mem'in **** **** **** **** Ey güzellik Tanricasi ülkemin Sen ey Zina Zeydan Esirmi düstün Yildizli mus'un kovuklarinda Dipsiz wadilerde derin ormanlarda Seni parcaladi mi sahinler.! kartalllar.! Yüksek ucurumlarin üstündeki Yuvalara mi serdiler etini Ugruna ölünecek bir yurdun Daragaclarina mi astilar seni Bütün sirlarini afsanelerini Kallesligin surlarina mi yatirdilar **** **** **** **** Sakli mi kaldi umudun özlemin Su sabahsiz kara gecelerde derin cigliklarin cikmadi mi ayyuka Ulasamadi mi cagrilarin Sehitlerin kulaklarina Gelin sacli firat nazli Dicle Zina Zeydan'in basi icin Memü Alan'in yüregi icin söyleyin Kim bagladi Deybilkirani bu kaziga Boze rewani kim tutuyor Laleler diyari Mus ovasinda **** **** **** **** Ne güne yükselir bu daglar gökyüzüne Ey Sipan silkin bir kerecik Ararat Tendurek Cudi Nemrut koyver zulmün üzerine Sal kara sivri taslarini Sil ne olur yurdumun gözyaslarini Mermi dolu silahlardan Sivri mizraklardan kurtar bedenimi Bedenimi bana geri getir **** **** **** **** Ey kavganin binbir rengi Ey hükmü doganin Cikar gayri suratimi battigi cukurlardan Avla gayri su dönek bumerangi Cikar beni bu nefret balciklarindan **** ***** **** **** Geri gel bedenimi sirtliyarak Bütün cigliklarimi Gencligimi omuzliyarak gel heybene doldur bütün umutlarimi bir bir CAL KIRBACINI ATIMI GERI GETIR.... Alexander Constantin tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-12-06 22:35 . |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| çok güzel bir şiir heval |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
![]() digerleri pek mi yaman. Kimin parasi kompatible ise siirlerde o din mi vize aliyor ![]() müslüman olmayanlar ve museviler deniyor... zitliklar mi. tesekürler emek verilmis siir icin. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bir de Türkçe tercümesini yazsaydınız.. da bizlerde anlasaydık!.. saygılar. |
|
| #5 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Cok güzel bir siir ellerine saglik. En azindan ben anladim Türkcesini |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |