Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Aşklar ve Başkalaşımlar-1

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski23-11-06, 09:49  #1
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre
Aşklar ve Başkalaşımlar-1

Hepimiz aşık olduk mu sahi?Olmuşuzdur mutlaka.En azından bulaşmışızdır ucundan kıyısından.Ya aşık olmuşuzdur ya aşık olunmuşuzdur ya da aşk ıskalayıp geçmiştir.Ben genellikle üçüncü gruba dahil oldum.Aşık oldum ya da aşık olundum ama onu bir ilişkiye dönüştürmeyi beceremedim.Evet evet işte itiraf ediyorum beceremedim.Aşık olduğumda başkalaştım.Zaten aşık olmak da bu değil midir?İnsan ötekine konumlandığına göre başkalaşıyordu da.Hayatın yükü o kadar ağırken ve omuzlarımıza binmişken neden durmadan aşık oluruz biz?Başkalaşmak için mi yoksa başkalaştırmak için mi?Çoğu insan başkalaştırmak ve kendine dönüştürmek ister aşk zamanlarında.Ama başkalaşır da aynı zamanda.Ötekinin içine dalarız hayatının tam da ortasına.Kıvranırız,acı çekeriz.Bir kere bıraktın mı kendini aşkın kollarına yoğurur bizi kendince şekil verir ne kadar dirensek de savrulmamaya.Aşıkken başkalaşmaya, başkalaşırken aşık olmaya başlarız.Bir gün artık başkalaşmadığımızın ve başkalaştırmadığımızın ayırdımına vardığımızda yalnızlaşırız.Tüm aşkların kaderidir bu.Kimimiz farkına varır kimi yalnızca inanır.Çünkü artık başka başka olmuşuzdur ve gitme vakti çoktan gelmiştir.Gideriz çoğe kez başkalarına bazen de yalnızlığımıza.Aslında hepimiz masumuz bu oyunda.Çünkü bazı molalarda canımız sıkılır ve bölmek isteriz yalnızlığımızı ekmeği böler gibi.Sonra molalar yetmez olur ve koşar adım gideriz başka molalara...
Eski23-11-06, 10:45  #2
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Aşkı seviyorum ben aşkla birlikte başkalaşmayıda...Sevdiğim insana hergün yeniden aşık olmayıda.Belkide sayısı çok az olan o şanslı kişilerden birsiyim. Hiçmi göyaşı dökmedim? yada hiçmi parçalara ayrılmadım onun uğruna? Aşk uğruna hayattan soğudum kimi zaman. Onsuzken hayata sarılmayı öğrendim aşkımla beraber. Başka bir aşk başka bir ten tanımadım yıllar boyu. Olmadığı zamanlarıma bile onu doldurmayı başardım. belkide aşkın çok ötesindeydim ben yıllarca hiç vazgeçmeden umutsuzca bekledim ama değdi aşkıma sevgime değdi. şimdi çok mutluyum beni başkaşaştırıp hayata bağladığı için, yere basmayı öğrettiği için, yanımda olduğu için, ve ömrüm boyunca hergün ona aşık olarak uyanacağımı bildiğim için.
Eski23-11-06, 20:55  #3
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre
Aşklar ve Başkalaşımlar-2

Aşıktım evet aşklaşıyordum ve başkalaşıyordum.Ama evrimim her zaman yarım kalıyordu.Ne vakit aşık olsam hep yarım kalıyordum tıpkı şiiri bitmeden ölen şairler gibi.Ruhumun haritasında doğu eksik kalıyordu işte.Çünkü herkes batıyı fethetmeyi istiyordu öncelikle.Kalbimin doğusu yine ağlıyordu.Oysa en bereketli acılarım ve sevgilerim orada gizliydi.Batım süslü püslü içi boş,doğumsa sade,yalın ama zengindi tıpkı Anadolu gibi,Mezapotamya gibi.Oysa ben doğumun keşfedilmesini istiyordum.Görenler oldu.Zaten görenlerde kalbimin doğusunu işgal ettiler ve el koydular.Sonra kimse keşfedemedi zaten bende vazgeçtim.Tüm doğu kentleri gibi yalnız ama umutluyum hala.
Yalnızdım bembeyaz üzerine hep birşeyler yazılsın istenen ama işte bir türlü vakit bulunamayan henüz kirlenmemiş bir kağıt gibi...Madem yazılamıyordum öyleyse yazmalıydım.Tüm aşklardan beslenerek ama onları aşarak yani başkalaşarak.Yazma işi mahremiyet alanını açmaktır bir yandan.İşte bende açıyorum size en mahrem alanımı,doğu kıyımı...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)