"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski23-11-06, 18:30  #1
jitane

jitane'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Tanrı kendisine inananlara neden böyle yapıyor?

Tanrı eğer varsa neden kendisine inananlara sürekli zulmediyor şu an dünyanın dört bir yanında müslümanlar acı çekiyor.Bunu bana açıklayabilecek var mı?
Eski23-11-06, 19:44  #2
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Bu konuda herhangi bir araştırmanız oldu mu daha önce yoksa bizi test etmek için mi soruyorsunuz?

Bilelim hani
Eski23-11-06, 19:53  #3
jitane

jitane'nın Avatarı

ewet araştırdım kendisiyle baya muhabbetim var.sn bekirsami böyle bi konuda nasıl araştırma yapılır varlığı bile kesin olmayan bir varlıktan bahsediyoruz.sadece yorum bekliyorum.
Eski23-11-06, 19:54  #4
esmahusna
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Sn. jitane,

Actiginiz konulardan ve yazdiginiz yorumlardan anlasildigi uzere Islami kaynaklar olan Kur'an ve Hadisleri ve hatta Islam Tarihini arastirmaniz gerekiyor...

Sadece bu sekilde sorular sorarak bir seyler ogrenmeyi hedeflemeniz yeterli olmaz, bence...

Herseyi, sizi ve bizleri yaratan Bir Allah, gercekten de var. Kendisini, insanlara tanitmak icin Peygamberler (as) ve Kitaplar gondermistir. Insanlara akil ve secme hakki tanimistir. Bu bilgilerde insanliga, asil hayatin bu Dunya hayati olmadigini ve oldukten sonraki sonsuz hayatin onemli oldugunu defalarca aciklamistir...

Yani, durum zannettiginiz gibi degil; Muslumanlara zulmedenler, Seytan ve dostlarinin yolunu takip ederek, Allah'a isyan ederek bu isleri yapiyorlar. Yine Kur'an'da, pek cok yerde Allah, zulmedenleri sevmedigini ve ahirette kaybedeceklerini vurgular...

Yine, bu Dunyayi Amac degil, Arac olarak goren biz Muslumanlar icin, hic bir sey kayip degildir, emin olun!

Hastalansak da, zulme ugrasak da, eger Allah'in rizasindan ayrilmadiysak, bu bizim icin kazanctir...
esmahusna is offline  
Eski23-11-06, 19:54  #5
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Varlığına inanmadığınız bir şeyin, zulüm yaptığını nasıl iddia edebiliyorsunuz?

Yoksa içinizde bir şüphe mi var?

bekirsami Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-11-06 20:08 .
bekirsami is offline  
Eski23-11-06, 20:03  #6
jitane

jitane'nın Avatarı

sn bekirsami, müslümanların tanrıya inandığı hatta hayatını onun kurallarına göre yaşadıkları halde bu kadar eziyet çekmesi ve her darbeden sonra tanrıya yönelmeleri beni şaşırtıyor o kadar ayrıca emin olabilirsiniz ki tanrının olmadığından hiç şüpem yok.Olsaydı çocuklarını korurdu.
Eski23-11-06, 20:04  #7
S.bekcan
Yazar Adayı

S.bekcan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Benim de merak ettiğim bir soruydu ilahiyatcılardan biri bana su cevabı vermısti :
Tanrı inanmayanlara hak ettiklerini bu tarafta veriormus. İnananlara ise öbür tarafta. ( gibi bi şeydi özeti böyle ama )
Eski23-11-06, 20:04  #8
jitane

jitane'nın Avatarı

sn esmahusna iyi kazançlar
Eski23-11-06, 20:07  #9
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

O halde bırakın da bunu müslümanlar sorgulasın sn jitane.
Siz kendi tanrılarınızın sorunlarıyla meşgul olun.
Eski23-11-06, 20:08  #10
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın jitane şöyle demiş:

sn bekirsami, müslümanların tanrıya inandığı hatta hayatını onun kurallarına göre yaşadıkları halde bu kadar eziyet çekmesi ve her darbeden sonra tanrıya yönelmeleri beni şaşırtıyor o kadar ayrıca emin olabilirsiniz ki tanrının olmadığından hiç şüpem yok.Olsaydı çocuklarını korurdu.
hala bu soru mu?Kaç kere verilecek aynı soruya cevap anlamış değilim.
saygılar
ReMaT is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)