"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski24-11-06, 07:10  #1
mderin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006
24 Kasım; Öğretmenlerimize Sevgi ve Saygı ile...

Dersimiz din dersi, konu 'zekat' hocamız Hayati hoca. Hayati hoca, hocaların hocası; Teferruatlı bilgi veriyor, bize. Zekatın yılda bir kere verildiğinden bahsederken, İmamı Yusuf' tan bir olay anlattı. Adamın biri sormuş; " Paramı on ay sonra hanım'a hibe etsem zekat vermem gerekir mi?" İmamı Yusuf yanıtlamış; "Hayır gerekmez, bir yıl dolmadan zekat vermen farz olmaz" Adam yine sormuş; "Peki hanım'ın ne zaman vermesi gerekiyor?" İmamı Yusuf tekrar yanıtlamış; "Daha yeni zengin olduğundan! Bir yıl sonra zekatını vermesi gerekir."

Belki de istem dışı bağırdım; Hocam, herif zekat vermemek için fetva arıyor! Olur mu öyle şey? Hayati hoca, gözlüğün üzerinden bir baktı önce. Sonra ağır adımlarla bizim sıraya doğru yaklaştı. Bir yandan da, ceketinin iç cebinden not defterini çıkarıyor! Hay dilin kopsun dedim kendi kendime! Herif dediğim için mi kızdı? Yoksa izinsiz konuştuğum çin mi? Yanıma gelince gülümsemeye başladı! "İlim adamı, sorulan soruya cevap verir. Bilgiyi nasıl kullanacağı o herifin sorunu!" Sonra, kalemini çıkarıp not defterine bir şeyler yazıp bana döndü. "Sözlü notun 10.." dedi. "Dersi bu kadar dikkatle dinlediğin için teşekkür ederim. Aferin." diye ilave etti. Tekrar masasına giderken, döndü. "Bir de herife kızıyordun!" Gülüştük....

Bu gün 24 Kasım. Hayati hocamın ellerinden öperken; Bütün öğretmenleri kutluyorum. Sevgiyle ve Saygıyla.

mderin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-11-06 07:12 .
mderin is offline  
Eski24-11-06, 08:29  #2
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre

Bende tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.Bu ükede onlara çok iş düşüyor.Ne de olsa eğitim şart
Eski24-11-06, 08:43  #3
yinyang

yinyang'nın Avatarı

İlk okul öğretmenim vardı benim.Sedat öğretmen, İlk ondan öğrendim herşeyi o kadar temiz, o kadar iyi bir insandıki... 4.sınıfa kadar beraber olabildik en son ayrıldıktan sonra günlerce ağladığımı hatırlıyorum. Tüm öğretmenlerimize sonsuz saygılar, hepsinin öğretmenler günü kutlu olsun..
Eski24-11-06, 15:30  #4
arslan

Ogretmenler gunu

Butun ogretmenlerin 24 kasim ogretmenler gununu kutlarim.
arslan is offline  
Eski24-11-06, 16:08  #5
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın mderin şöyle demiş:

Belki de istem dışı bağırdım; Hocam, herif zekat vermemek için fetva arıyor! Olur mu öyle şey? Hayati hoca, gözlüğün üzerinden bir baktı önce. Sonra ağır adımlarla bizim sıraya doğru yaklaştı. Bir yandan da, ceketinin iç cebinden not defterini çıkarıyor! Hay dilin kopsun dedim kendi kendime! Herif dediğim için mi kızdı? Yoksa izinsiz konuştuğum çin mi? Yanıma gelince gülümsemeye başladı! "İlim adamı, sorulan soruya cevap verir. Bilgiyi nasıl kullanacağı o herifin sorunu!" Sonra, kalemini çıkarıp not defterine bir şeyler yazıp bana döndü. "Sözlü notun 10.." dedi. "Dersi bu kadar dikkatle dinlediğin için teşekkür ederim. Aferin." diye ilave etti. Tekrar masasına giderken, döndü. "Bir de herife kızıyordun!" Gülüştük....
Gülümseyerek okuduğum çok tatlı bir hatıra bu. Paylaştığınız için teşekkürler Sevgili Mderin.

Ben de tüm öğretmenlerimizin bu gününü kutluyorum.

Sevgilerle
il_bilge is offline  
Eski24-11-06, 17:10  #6
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Anadolu

Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun..

Sevgilerimle..
Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline  
Eski24-11-06, 20:28  #7
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Belki de kutlanmayı en hak eden mesleklerden en önemli emekçilerden biridir ögretmenler..

Tüm gelecek için temelleri atan ve halkımızı bilimin önderliğinde pozitivist bir anlayışla yetiştiren tüm ögretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten saygı ve sevgilerimle kutlarım..
Bu arada sayın Merham_foral'ında ögretmenler gününü özel olaraka kutluyorum.Ögrenciniz olmak isterdim..

saygıyla..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski24-11-06, 21:13  #8
jitane

jitane'nın Avatarı

Atatürk'ün izinden giden tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun
jitane is offline  
Eski24-11-06, 21:15  #9
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Tüm öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutlarım...
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)