"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Dersimiz din dersi, konu 'zekat' hocamız Hayati hoca. Hayati hoca, hocaların hocası; Teferruatlı bilgi veriyor, bize. Zekatın yılda bir kere verildiğinden bahsederken, İmamı Yusuf' tan bir olay anlattı. Adamın biri sormuş; " Paramı on ay sonra hanım'a hibe etsem zekat vermem gerekir mi?" İmamı Yusuf yanıtlamış; "Hayır gerekmez, bir yıl dolmadan zekat vermen farz olmaz" Adam yine sormuş; "Peki hanım'ın ne zaman vermesi gerekiyor?" İmamı Yusuf tekrar yanıtlamış; "Daha yeni zengin olduğundan! Bir yıl sonra zekatını vermesi gerekir." Belki de istem dışı bağırdım; Hocam, herif zekat vermemek için fetva arıyor! Olur mu öyle şey? Hayati hoca, gözlüğün üzerinden bir baktı önce. Sonra ağır adımlarla bizim sıraya doğru yaklaştı. Bir yandan da, ceketinin iç cebinden not defterini çıkarıyor! Hay dilin kopsun dedim kendi kendime! Herif dediğim için mi kızdı? Yoksa izinsiz konuştuğum çin mi? Yanıma gelince gülümsemeye başladı! "İlim adamı, sorulan soruya cevap verir. Bilgiyi nasıl kullanacağı o herifin sorunu!" Sonra, kalemini çıkarıp not defterine bir şeyler yazıp bana döndü. "Sözlü notun 10.." dedi. "Dersi bu kadar dikkatle dinlediğin için teşekkür ederim. Aferin." diye ilave etti. Tekrar masasına giderken, döndü. "Bir de herife kızıyordun!" Gülüştük.... Bu gün 24 Kasım. Hayati hocamın ellerinden öperken; Bütün öğretmenleri kutluyorum. Sevgiyle ve Saygıyla. mderin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-11-06 07:12 . |
| #2 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Bende tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.Bu ükede onlara çok iş düşüyor.Ne de olsa eğitim şart ![]() __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| İlk okul öğretmenim vardı benim.Sedat öğretmen, İlk ondan öğrendim herşeyi o kadar temiz, o kadar iyi bir insandıki... 4.sınıfa kadar beraber olabildik en son ayrıldıktan sonra günlerce ağladığımı hatırlıyorum. Tüm öğretmenlerimize sonsuz saygılar, hepsinin öğretmenler günü kutlu olsun..__________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
| #4 | |
| Butun ogretmenlerin 24 kasim ogretmenler gununu kutlarim. |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Ben de tüm öğretmenlerimizin bu gününü kutluyorum. Sevgilerle | |
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.. Sevgilerimle.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Belki de kutlanmayı en hak eden mesleklerden en önemli emekçilerden biridir ögretmenler.. Tüm gelecek için temelleri atan ve halkımızı bilimin önderliğinde pozitivist bir anlayışla yetiştiren tüm ögretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten saygı ve sevgilerimle kutlarım.. Bu arada sayın Merham_foral'ında ögretmenler gününü özel olaraka kutluyorum.Ögrenciniz olmak isterdim.. saygıyla.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #8 | |
| Atatürk'ün izinden giden tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Tüm öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutlarım... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|