| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İmam hatiplere ‘arka bahçemiz’ diyenlerle biz yolumuzu ayırdık/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Ertuğrul Özkök, Başbakan Erdoğan'la uzun bir söyleşi yaptı. Söyleşinin gündemi, türban ve İmam Hatipler üzerine kuruldu. --------------- ERKEN SEÇİM DE REFERANDUM DA YOK Erken seçim veya referandum var mı? Erken seçim istemek, kendi kendime saygısızlık etmek demektir. Bu millet bize 5 yıl için görev verdi. Meclis’te yüzde 65 çoğunluğumuz var. Tek parti gibiyiz. Ekonomi düzeliyor. Niye seçime gidelim? Bizim böyle bir meselemiz yok. Zaten Meclis’teki muhalefetin de böyle bir isteği yok. Bu istek, Meclis dışında kalan partilerden geliyor. Onlar da parti örgütünü canlı tutabilmek için böyle yapıyor. Ya referandum? Ben ‘Referandum yapacağız’ demedim. ‘Gerekirse referanduma da gidebiliriz’ dedim. Türkiye’de işler iyi giderken neden izinsiz Kuran kursu, türban gibi konularda gerilim yaratan girişimleriniz oluyor? Buna Kuran kursu maddesi demek yanlış. Bu, adı itibarıyla talihsiz bir kanun. Dünyanın herhangi bir yerinde ‘Kanuna aykırı eğitim kurumları’ diye bir ifade var mı? Dünyada eylem cezalandırılır. Bu kanun, üniversiteye hazırlık kurslarını da ilgilendiriyor. Ama nedense hemen Kuran kursuna indirgeniyor. İyi ama Kuran kursları üzerinde devlet kontrolünün olması sizi niye rahatsız ediyor? Devlet kontrolünün kalktığını kim söylüyor? Kanuna aykırı bir şey tespit edildiğinde devlet elbette müdahale edecektir. Dediğim gibi, bunun Kuran kursu olayına indirgenmesi çok yanlış. Bunu biz değil, bazı dinci gazeteler Kuran kursu meselesi haline getirdiler. Siz öyle yazınca, onlar da bu reflekse girdiler. Anayasa Mahkemesi, Kuran kurslarıyla ilgili kanunu iptal ederse ne yapacaksınız? Böyle bir durumda Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı tarihe büyük bir not düşecektir. Siyasi bir karar almamaları gerekir. Yine de bu gerginlik konularını biraz ertelemez misiniz? Bakın biz üç yıldır iktidardayız. Bu gibi sorunları konsensüsle çözmek istediğimizi söyledik. Ama kimse bize yardımcı olmadı. Tam aksine, tam aksini yaptılar. Bize bu konulardan vurmaya çalıştılar. YÖK Başkanı işi gücü bırakmış bize çatıyor. Ülkenin Başbakan’ına hakaret edersen ben bir gün buna cevap veririm. Slovakya bile ilk 500 üniversiteye giriyor. Kızınızın dışarıda okuması meselesini çok fazla şahsileştirmiyor musunuz? Benim kızım burada üniversitede okuyamıyor. Ne yapacaktı? Üniversite kapıları açık olsaydı kızlarım Türkiye’de okurdu. Oğlunuzun böyle bir sorunu yok. O niye dışarıda okuyor? Oğlum da burada katsayı engeline takıldı. Aldığı puan Boğaziçi Üniversitesi’ne girmesine müsaitti. Ama imam hatipte okuduğu için giremedi. İmam hatip okullarının adı düşündürücü değil mi? Adını koyanlar koymuş. Bunların tarihi Atatürk’e dayanıyor. İmam bu toplumda dini ihtiyaçları karşılayan insan. Hatip iyi konuşmacı. Bu okullara niye itiraz ediliyor anlamıyorum. Bunun nedenini bize değil, onları kendi ‘arka bahçesi’ olarak görenlere sormak gerekmez mi? Biz arka bahçe diyenlerle o yüzden ayrıldık. Bütün dünya eğitimde daha rahatlamaya gidiyor. Amerika’da ‘home school’lar (evde eğitim) var. Çocuğunu okula göndermek istemeyen evde eğitiyor, sonra sınava girip diploma alıyor. Türban konusunda tavrınız ne olacak? Referandumdan başka yol yok. Çözüm öneriniz var mı? Var. Biz önce devlet üniversiteleri ile özel ve vakıf üniversiteleri arasında bir ayrım yapalım diyoruz. Hiç olmazsa isteyen kızlar özel ve vakıf üniversitelerine türbanla girebilir, eğitim hakkı alabilir. Bu toplumsal sorunu böyle çözebiliriz. Ama buna bile itiraz ediyorlar. Türban izni verildiği takdirde küçük şehirlerdeki üniversitelerde kızların örtünmesi için bir sosyal baskı oluşacağı görüşü var. Tam aksine, asıl şimdi sosyal baskı var. Yani bu yüzden kızların okula gönderilmemesi yönünde. Bir genç kız üniversiteye gidip eğitim alsa, bu sosyal baskılara daha kolay direnemez mi? Ama muhalefet buna tam tersinden bakıyor. Camilere kadro verilmesine bile karşı çıkıyorlar. Anadolu’ya gidin, birçok caminin kadrolu imamı yok. Peki insanlara kim namaz kıldıracak? İşte o zaman cahil insanlar imamlık yapmaya başlıyor. Kadro istiyorsunuz; ama Türkiye’de ihtiyaçtan çok fazla cami yok mu? Siz İstanbul’a, büyük şehirlere bakıp öyle düşünüyorsunuz. Anadolu’da fazla cami yok. Ama İstanbul’da var. Orada da yok. Artık bir apartmanda neredeyse bir camilik insan oturuyor. Biz bir araştırma yaptırdık. Bu camilerin çoğu boş. Üç beş kişilik cemaati var. Ama cuma namazlarında insanlar sokağa taşıyor. Cuma günü cami açığı var. Ben birçok Arap ülkesine gittim. Bizdeki kadar çok cami yok. Arap ülkeleri ile bizim İslamımız farklı. Orada isteyen insan sokağın ortasına seccadeyi atıp namaz kılabilir. Bizde biri böyle yapsa insanlar kızar. Aslında camiler daha iyi de kullanılabilir. Bilgisayarlı eğitim bile verilebilir. Okuma yazma kursları düzenlenebilir. Camilerde sinevizyonlu vaaz dönemine geçiyoruz. Telekom’u Türkler alacaksa değerini vermeleri şart Telekom ihalesiyle ilgili eleştiriler var. Telekom gerçekten ucuza mı gitti? Bu soruyu bize değil, geçmişte bunun özelleştirilmesini engelleyenlere sormak lazım. Tansu Hanım’ın açıklamalarına katılıyorum. Telekom’a bitti gözüyle bakılıyordu. Bitti denildiği noktada fiyatı nereye geldi. Bu gibi kurumların Türklerde kalmasının daha iyi olduğunu söyleyen bazı kişiler var. Böyle stratejik kuruluşların Türklerde kalması daha iyi olmaz mıydı? Türkler alacaksa memnun oluruz. Ama bunun bir şartı var. Değerini vereceksin. Bakın bu ihalede Türklerin verdiği miktarla yabancıların verdiği miktar arasında 2-2.5 milyar dolar fark var. Etisalat 6 milyar dolara yakın parayla başladı. Bazıları Telekom’u peşkeş çektiğinizi söylüyor. En çok ağırımıza bu söz gidiyor. İhaleyi kime vereceğimizi önceden belirlediğimizi söyleyenler bile var. İhale herkesin gözü önünde yapıldı. Biz o sırada Genelkurmay’da komutanlarla yemekteydik. Komutanlar bizimle birlikte heyecanla ihaleyi izlediler. Biz bu ülke için fedakárca çalışıyoruz. Ama bakın nelerle karşılaşıyoruz. Bu söylentiler piyasaları da olumsuz etkiliyor. SEKA’da da aynı şeyi yaptılar. SEKA’ya her yıl 30 trilyon lira veriyorduk. Bu kimin parası? Milletin. Onun da arazisini peşkeş çektiğimi yazdılar çizdiler. Araziyi belediyeye verdik. Eski makinelerle müze yapacaklar. 600 dönümü de park olacak. Kim bunlar? MÜMTAZ SOYSAL GİBİ TİPLER Mümtaz Soysal gibi tipler. Hayatları boyunca ticari hiçbir sorumluluk almamışlar, hep yapılan işleri engellemişler. İyi bir hoca olabilir ama bu zihniyet artık komünist ülkelerde bile kalmadı. Komutanın oğlunun düğününe maalesef katılamayacağım Genelkurmay’da 5 saat boyunca neler oldu? Herkes heyecanlandı. Normal bir terör brifingiydi. Ama görüntü ilginçti. Hiç gündemde yoktu. Bir tek siz ve beş komutan. İnsan ister istemez şüpheleniyor. Terör olayının zamanlaması olur mu? Ayrıca bundan sonra sık sık bir araya geleceğiz. Deniz Kuvvetleri Komutanı, oğlunun düğün davetiyesini size elden getirdi. Katılacak mısınız? Maalesef programımız çakışıyor. Çok istediğim halde gidemeyeceğim. Ama komutanın iznini aldık. Kayınbiraderimin eşinin ve kızının başları açık Zaman zaman etrafımdan şöyle şeyler duyuyorum. Siz ve çevreniz sanki hep türbanlı evlilikler yapıyorsunuz. Mesela, ailenizde türbansız bir kadını kabul eder misiniz? Niye etmeyeyim. Kayınbiraderimin eşinin başı açık. Kızlarının başı da açık. Ama bu soruları sormak doğru mu? Ben de size, niye çevrenizde hiç başı örtülü kadın yok diye sorabilirim. Çocukluğumda benim annem başını örtmeden sokağa çıkmazdı. Şimdi çıkıyor. Ama başına örttüğü türban değil, başörtüsüydü. Benim eşimin başına örttüğü de türban değil. O da başörtüsü. Onun için daha uygun bir biçim bulunamaz mı? Biz niye buna karışıyoruz. Bırakalım kadınlar, kızlar kendileri karar versinler. Bakın Türkiye’de dekolte aldı başını gidiyor. Karın kısmı açık pantolonlarla üniversiteye bile gidiliyor. Biz bunları düzenlemek için bir kanun çıkarıyor muyuz? Benim idealim hep şu oldu: Başı açık kız ile örtülü kız yan yana okusun, kol kola gezsin. Son zamanlarda viski, votka gibi bazı yüksek alkollü içkilerin ithalinde zorluk çıkarıldığı, ağırdan alındığı söylentileri var. Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Bizim bunlarla uğraşacak zamanımız yok. Bizim dört önceliğimiz var. Eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik. Gittiğiniz toplantıda Türk medyasıyla ilgilenen, benim bildiğim ikisi finansal yatırımcı olan dört grup var. Murdoch’la ne konuşacaksınız? Star’a uygun fiyatla alıcı bulmalıyız. Yabancıların medya piyasasına girmesi iyi olur. İyi bir rekabet ortamı oluşur. 2007’de borç stoku durağan olabilir YÜZDE 34 enflasyon, yüzde 70 faizle bir ekonomi teslim aldık. Bugün faizler yüzde 16’ya, enflasyon yüzde 8-9’a indi. Aradaki fark halkın cebine gidiyor. Borç stokumuz 2007’de durağan hale gelebilir. İki yıl içinde denk bütçeye geleceğiz. İstanbul’da toplu konuta üç katı teklif geldi. Bu da halkın alım gücünün yükseldiğini gösteriyor. CHP’ye o üslupla cevap vermeyeceğiz CHP son dönemde halk desteğini kaybediyor. Bu durumda partinin sayın genel başkanı, gerilim politikası üretmeye çalışıyor. Aslında bu politikayla partiyi toparlayacağını sanıyor. Ama yanılıyor. Halk bu tür politikalardan nefret ediyor. Her şeye rağmen Sayın Baykal’ın ve Başkanvekili’nin kullandığı ifadeleri biz kullanmadık, kullanmayacağız. Şirketten gelen para için henüz karar vermedim Ülker’in bayiliğini yapan şirketlerdeki hisselerinizi sattıktan sonra paranızı nasıl değerlendirdiniz? Henüz nasıl değerlendireceğime karar vermedim. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
| Sayın unforego, Yazınızdaki hakaret içeren sözleri düzeltmezseniz, sabah o bölümleri ben düzeltmek zorunda kalacağım. Lütfen eleştiri ile hakareti birbirinden ayıralım. Aynı şeyi ikinci kez yaptığınızdan uyarıyorum. Üçüncüsünde 1 hafta uzaklaştırma vermek zorunda kalacağım. Saygılar, |
|
| #3 | ||
| Sayın unforego, birçok iddianız var, ancak bunların tutarlı olması için herhangi bir kaynak gösterseniz daha güzel olur. Böyle aklımıza geleni yazarsak söylediklerimizin bir değeri olmaz. Alıntı:
Ayrıca yazılarımızı biraz daha sakin yazarsanız daha güzel olur kanaatindeyim. Yukarıdaki yazıları farzedelim bir toplantıda açıkoturumda karşınızdaki kişiyi hedef alarak söyleseydiniz herhalde ortalık karışırdı. Lütfen !! __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sayın unforgeo, burada her türlü görüşünüzü belirtmekte özgürsünüz, ama ne var ki, burası bir düşünce platformu, biz burada karşılıklı hoşgörü içinde düşüncelerimizi paylaşmak, kimseyi kırmamak arzusundayız. Kişisel hakaret unsuru olarak algılanabilecek sözcükleri yazılarımızda görmemeyi umud ediyoruz. Sizden ricam, üslubunuzu biraz daha yumuştamanız ve hakaret unusuru taşıyabilecek sözlerinizi düzeltmenizdir. Hem böylelikle düşündüklerinizi insanlara daha iyi bir yolla aktarmış olacaksınız. Sevgi ve Selamlar... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-07-05 19:36 . |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005
| sevgili ibra... yazdıklarımın hepsi kaynaklarda mevcuttur sen bana sor ben sana adresi buraya yazarım tabi sizin açınızdan int. adresi vermek uygunsa) bunların hepsi gerçek iddaalar.... ve sevgili turkar siteden kimseyle bir tatışmam kırıcılığım olduğunu göremiyorum... varsa özür dilerim haaa sen sayın başbakanın için söylüyorsan... orada özür dilemek konusunda düşünürüm.!!! dostum ibra... türkiyede kimler neleri hortumladı sadece hapise girdi.... tam star grubununda hortumları var. peki bunları neden sadece hapse atmakla yetinilmedi? burada bence tek bir neden var.. tayyip alehine haberler yapılması... hadi özel mala el koydun(ki star tv-star radio grupları- star tv grupları-türkiye cimento fabrikalarını %65i....) sen buradan alacağını alırsın malı sahibine geri verirsin senin onu satman ab anayasalarına aykırı... ki bu gelecekte türkiyenin başına çok daha büyük bir kriz sokabilir.. malı gasp edip satmak kominizme benzer....) bana donanimhaberde bu site özgür düşünce diye savunuluyordu.. düşünceni vuramadıktan sonra neresi özgürrdür? lütfen biraz daha sağ duyulu olalım... ve değişik haberler izleyelim... biraz muhalefeti dinleyelim biraz farklı olalım.... hayat tayyipin ulusa sesleniş konuşması kadar güzel gitmiyor... bu gun türkiye açlıktan tem otoyolundakı bakır telleri kesip satıyor... |
|
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sevgili unforego, üstteki açıklamanız ve eleştirileriniz bence bir önceki mesajınızdan çok etkili ve güzel. Elbette ki her türlü iddiada bulunabilirsiniz, düşüncelerinizi özgürce savunabilirsiniz. "Hırsız herif" türü yakıştırmalar biraz aşırıya kaçtığı için ben bunları hakaret olarak nitelendirmiştim. Yoksa düşüncelerinize kimsenin karışmaya hakkı olamaz. Umarız ki siz de bizi anlayışla karşılarsınız. Keyifli bir düşünce alışverişi diliyorum, Sevgiler... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2006
| Uzanlar devletin malini hortumlasin, gasp etsin yillarca saltanat sürsün, sonra birileri gelip yetimlerin hakkini bunlardan geri aldi diye kötü olsun... oooh ne ala memleket |
|
| #8 | ||||||||||||||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Alıntı:
M.KEmal dogru bir kararlar bu isi yapsa da, günümüzde bu kontrol, saptirilmistir. ama nasil? Ülkemiz, gerici ittihatci-amerikanci-cumhuriyetci kadrolarin elinde oyuncak olmustur. Her hükümet acimasizca karsi tarafi ezdikce, firsati ele geciren karsiligini vermektedir. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
iste, cumhiriyetci-gerici ittihatci catismasinin bedeli bu. Helk öder her zaman, bizler de (!) parti yalakaciligi yapar dururuz. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sistemleri haklari aldattiklarini cok iyi bildiklernden, her zaman referandumdan kacarlar. Nerede, ne zaman islerine gelirse, o zaman yaparlar. Türban konusunda referandum sonucu cikacak türbana evet sonucu, ülkeye hayir mi getirecek, ser mi? isterseniz bu soruyu siz yanitlayin? Benin yanitim, türbana evet ülkeyi ic savasa noktasina dek götürecektir. Cünkü, türbanin yasallasmasi, türbancilarin rahat rahat türban takmalari anlaminda degil, türbanci-sakalli kesimin farkli dinlere, inancsizlara ve atatürkcülere deccal suclamalari ile saldirmalari sonucunu getirir ki, bun aizin verilmeyecegini bildiginiz halda bildiginizi okuyorsunuz. Arap ülkelerinde kan, türkiye de de kan mi istiyorsunuz. dinlar catismasini hafife almayiniz. Eger bu forumdan uzaklasmazsaniz, birlikte görcegiz. Türban gibi masum sandiginiz bir bez parcasinin yol acacagi simariklik, insanligin kanli dinler tarihinin bir sayfasini da Türkiye´de acacaktir. Bunun adi, hesaplasmadir. Bu hesaplasmayi aslinda masum müslümanlar istememektedir. Bu hesaplasmayi, käkten dincilerle kolkola gezen emperyalizm istemektedir. Hakim gücler bu oyunu ve sonunu, türban paranoyaklarindan daha iyi gördükleri icin, türbancilari söyle ya da bölye oylamaktadir? hala anlamiyorsunuz degil mi, oynanmakta olan oyunu? Alıntı:
Ayni suda iki kez yikanmaz dendigi halde, yüzlece yil kirli sulara kendimizi atmaya nasil da can atiyoruz. Örneklerini yasadik. Daha Özal zamaninda türbana verilen kismi özgürlük nedeniyle, Türkiye´nin en demokrat, ama gavur olmayan kendi güzel Izmir´de carsida valilik binasi önünde, tüysüz genc sakallilarin, ellerindeki ince sopalarla etek giyen genc kizlarin bacaklarina vurduklarini gölerimle görmesem, camiye yakin, kahve ve birahanelerin yine izmirde taslandigini görmesem size saflar gibi inanacagim.:-) Bu meselelerin cocuk oyuncagi olmadigini defalarca söyledigim halde ayni yerde takildiniz.I´Din acik söyler. Inancsizla bir arada, hristiyan ve atist ile bir arada yasayamaz, Mini etekli kizlar caminin yakinindan bile gecemeyecek. Neyi anlatmaya calisiyorsunuz. Önce bir parca koparalim, sonra gerisini aliyirz:-) Biraz kaba olacak ama yedirmeyecekler inanin. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bir ülkenin iletisim organini satiyorsunuz:-? Avrupa, özellestirmede basi cektigi halde, hic biri telekomunu satmadi. En son Almanya,sadeceporsta paket servisini Amerikan UPS ye satti. Telekomunu ise ne sag partiler, ne de sol partiler satmiyor. Sorulariniz geneli icerdigi icin yazdim. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-01-06 05:59 . | |||||||||||||
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| ikiyüzlü politikalar ne zaman bitecek acaba? __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
BU kadar cami yerine okul olsaydı muhakkak ki daha iyi olurdu. Veya hangisine ihtiyaç olursa o yapılsaydı. Alıntı:
Mesela "bir polisin belindeki silahıyla her an her yerde 5-10 kişiyi öldürebilme ihtimali var. Böyle olunca hangi akla hizmetle bu insanlara güvenipte onlara silah veriliyor. Bu ihtimal olduğu için silahların alınması gerekir" mi demeliyiz. Bu şekilde görüşlere tahminlere dayanıp hükümler çıkarmak hukuk kurallarına muhakkak ki aykırıdır. Hadi doğru olsun bu görüş, aynı şekilde şu andaki uygulamalar neticesinde büyük şehirlerdeki üniversitelerde başörtüsü takan öğrencilerin (okulda zaten takamıyorlar) sosyal hayatında da başörtüsüz dolaşmalarına yönelik sosyal baskı oluşturulmayacağı kimin garantisinde? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|