"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hak diye birşey kaldı mı?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-11-06, 19:08  #1
gözlüklü
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Hak diye birşey kaldı mı?

Doğduğumuz andan itibaren hepimizin hakları vardır.Ancak bizler(bazı insanlar) haklarımıza sahip çıkmıyoruz.Bazen de haklarımıza saygı duyan olmuyor.Hepimizin hakları hala var lütfen haklarımıza sahip çıkalım.
gözlüklü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-11-06, 19:47  #2
bbucak

...

Alıntı:
Sayın gözlüklü şöyle demiş:

Doğduğumuz andan itibaren hepimizin hakları vardır.Ancak bizler(bazı insanlar) haklarımıza sahip çıkmıyoruz.Bazen de haklarımıza saygı duyan olmuyor.Hepimizin hakları hala var lütfen haklarımıza sahip çıkalım.
Biraz açabilir misinin Syn.gözlüklü?
Hangi haklar? Bu haklar nasıl kazanılmış, kimlerce gasp edilmiş ve nasıl sahip çıkabiliriz?
bbucak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-11-06, 20:20  #3
gözlüklü
Yazar Adayı

Sağda solda insanlar tecavüze uğruyor.Sonrada gidip mahkemeye uğramıyorlar,haklarına sahip çıkamıyorlar.Bu ülkede daha birçok insanların böyle sorunları var.Mesela onun dışında çocuk hakları var.Çocuklar zor şartlar altında kalıyorlar,dövülüyorlar,okutmuyorlar.Geçenlerde haklarımız hakkında bir belgesel seyrettim ve gerçekten çok etkilendim.Nasıl bir ülke bu?
gözlüklü is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-11-06, 22:14  #4
denizay

denizay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Bizim ülkemizde sahip olduğumuz coğu hakkın göstermelik olduğunu düşünüyorum ben..örnegin düşünce ve ifade özgürlüğü var ama bunları dile getirdiğimizde hak hukuk dinlenmiyor
denizay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-11-06, 10:01  #5
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Anadolu

Benim yasalar önünüde eşit olma hakkım var..

İnsanca yaşama hakkım var..

Eşit eğitim hakkım var..

Sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanma hakkım var..

Düşünme ve düşündüğümü söyleme hakkım var..

Bu HAK listesi uzar gider böyle.. Anayasada kabaca böyle belirtilmiştir haklarımız.. Ama elimizde ne var asıl önemli olan bu..
Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-11-06, 12:15  #6
bbucak

...

Insanca muamele görme, yaşama hakkı gibi kimi haklar vardır ki bu haklar doğuştan kazanılmış haklardır. Bu hakları bir yana koyarsak...

Eğitim hakkı, sağlık hizmetlerinden eşit yararlanma hakkı, ...vb. denmeye başlandıktan itibaren, vatandaşlık kavramı ortaya çıkar. Ve bu aşamada, insanın vatandaş olmasından ileriye gelen hakları doğudu gibi, vatandaşlık sorumlulukları, görevleri de doğar.

Malesef ülkemizde hak ihlalleri yaşanıyor ve bunlar yazılıp, çiziliyor. Ancak vatandaşın görev ve sorumlulukları üzerinde pek durulmuyor. Aksine bu sorumlulukları red etmek, birer "özgürlük" konusu ediliyor...

Çözüm hukuk devleti olabilmekte yatıyor..
bbucak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-11-06, 13:12  #7
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: Anadolu

Alıntı:
Sayın bbucak şöyle demiş:

Çözüm hukuk devleti olabilmekte yatıyor..
Türkiye bir hukuk devleti ama sadece teoride..

Pratiğe gelince, işler kağıt üzerinde yazdığı kadar açık ve net olamıyor malesef..

Konunun özünde bireysel bilinç var aslında. Kişi önce kendi haklarını bilecekki onlar için savaşabilsin.

Ayrıca bir başka gerçek daha var "hak verilmez alınır.."

Gerçekten hakkı için savaşan halkın önünde hiç bir engel duramaz..

Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-11-06, 14:20  #8
duygu24

duygu24'nın Avatarı

Sayın ASYA size kesinlikle katılıyorum.Bu halkın öncelikle hakkı için savaşmayı öğrenmesi lazım.Yanında ki insana yapılan haksızlığı ''bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın'' edasıyla görmezden gelenler oldukça haksızlık kol gezecek ülkemin her yerinde!!!
duygu24 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-11-06, 15:41  #9
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Hak mücadelesi, hic kimsenin hakkina tecavüz edilmeden verilirse, kutsaldir.

Benim hakkim birilerinin hakkini yiyorsa, istedigim sey hak degil inatlasma, ve baskidir.
Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-11-06, 18:22  #10
Anadolu
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın gözlüklü şöyle demiş:

Evet bu ülke halkının doğduğu andan başlayan bir ayrıcalıkları ve hakları daha vardır.Borçlu doğmak ve borçlu ölmek.Bu borçlar hiç bitmez.Dedelerimiz borçluymuş,bu gidişle torunlarımızda öyle doğacak.Sağ iktidarlar bu borçları katlayarak bize fatura ederken,zenginin zenginliği hep devam etmektedir.Kapitalizm onları beslemeye devam etmektedir.Bundan kurtuluşun çareside kendi demokrasini inşa etmektir.Vatan-millet edebiyatı artık yetmelidir.Başkada çözüm yoktur.Bu konuda kibarlığıda bir kenara bırakma zamanı çoktan geçmiştir.
Anadolu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)