| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| sizce domuz eti anlatıldığı kadar zararlı mıdır? |
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Evet zararlıdır.Bence her et zararlıdır.En güzeli otçul beslenmedir.Yeşil yaşama evet. |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| domuz eti yağlıdır. bu sebeble damar sertleşmesine, tansiyon yükselmesine, kalp enfaktüsüne sebeb olur. ayrıca kükürt yönünden çok zengindir. fazla kükürt ise ; eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme, bel fıtığı gibi rahatsızlıkların oluşmasına sebeb olur. evet sayın noname yeşil yaşama evet Güray Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-11-06 23:50 . |
| #4 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Diğer tüm şartların göz ardı ederek düşündüğümüzde ortalama yaşam süresine domuz eti tüketen ve tüketmeyen toplumlara gözle görülen bir etki söz konusu olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle herhangi bir kırmızı etten pek de farklı olduğunu düşünmüyorum. Yeşil yaşama benden de evet . Ancak kendime özgü şartlardan ötürü başta buğday olmak üzere tüm tahıllara (cici mısır hariç) hayır. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| "Avrupa'da ve Japonya'da domuz eti yiyenler insanlarin ortalama omru, domuz eti yemeyen musluman ve yahudilerden kisa degildir. Islamiyette domuz eti yemeyi Muhammed Kuran adli kitabinda yasaklamistir. Bunu da yahudilikten kopya etmistir. Muslumanlara niye bu yasagin oldugu soruldugunda "domuz eti zararli da ondan dolayi yasaklanmistir.." derler. Halbuki, bu dogru degildir. Saglikli bir sekilde uretilen domuz eti, saglikli bir sekilde uretilen dana ya da koyun etinden farkli degildir. Bu nedenle muslumanlara konulan bu yasagin bilimsel bir temeli yoktur. Bugun acliktan sefil durumda olan bazı musluman ulkelerde domuz eti yense belki de bu durumda olmazlardi!.. Domuz eti yiyen toplumlara bir goz atalim. ABD ve Avrupa'nin onde gelen gelismis ulkelerinde, domuz eti bol miktarda, salam, sucuk, sosis, lop et olarak tuketilir. Ve, bu ulkelerin insanlari, daha gelismis daha yapili vucuda sahiptirler, daha uzun boyludurlar. Sporun her sahasinda daha basarili olurlar, cunku daha saglam bir vucuda sahiptirler. Beyinleri de daha iyi calisir, bilim-teknik, ekonomi alaninda daha ileridedirler. Ulkeleri daha gelismis, daha temizdir. Yollar, evler, arabalar, evlerindeki esyalar, hersey.. Daha gelismis ve daha moderndir. (Bunlar, akilli olduklarini gosteriyor). Cunku, bu insanlar, cocukluklarindan beri "yeterli hayvansal protein ve et" tuketiyorlar. Bu da et verimi yuksek domuz sayesinde oluyor. Bu arada, dikkat edilecek bir nokta daha var.. Tüm bunlarin bir neticesi olarak, bu insanlar, daha uzun ömürlü oluyorlar. Domuz eti yemeyen Islam ulkelerindeki insanlara gore cok daha fazla yasiyorlar. Demek ki, daha sagliklilar. Demek ki, yedikleri domuz etinin bir zarari yok.. Bilakis, faydasi bile olabiliyor.. . "Din yasaklamis" diyerek, bilimsel gecerligi olmayan kisitlamalarin esiri olmamak lazimdir. " Alinti: İslamiyet Gerçekleri Sitesi |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Ben dinen yasaklanmasını domuzun oldukça pis bir hayvan olmasına ve o zamanlarda da şimdiki teknolojinin olmamasından ötürü temizlenememesi saklanamaması gibi sebeplere dayandırıyorum.Sn Güray'ın söyledikleri konusunda bilgim yok ama tabikide onlardanda olabilir.Zaten en yararlı şeyin bile fazlası zarardır.Ben kırmızı eti sevmem.Bana da yeşillik olsun yeter.Bir de denizden babam çıksa yerim derler ya aynen öyle__________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Domuz eti yemek insan için tehlikelidir.Domuz etindeki yüksek yağ ve yüksek oranda kükürt vardır.Ayrıca domuzdan insana bir çok hastalık geçebilmektedir.Domuz eti dinsel olarak da sağlık açısından da yenmemelidir. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
domuz eti ucuz olduğu için kullanıyorlar. ayrıca domuzun eti haric yağı derisi de kullanıldığı için ekonomik olark çok uygun. linke bir bakında bilimsel olarak konu nasıl anlatılırmış görün. www.enfal.de/soru7.htm okursanız göreceksiniz ki sadece müslümanlar değil domuz eti yenen ülkelerden profosörlerde kabul ediyor domuz etinin sağlığa zararlarını. şaşıyorum şu yazdıklarınızı ciddi ciddi yazdıysanız vay halimize. okumadan bilmeden fikir sahibi oluyorsunuz. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birşey herhalde | |
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| Herkes zararlı olduğunu söylüyor ama bir Bulgar arkadaşım ev yapımı kırmızı şarapla süper olduğunu söylüyor gerçi doğru güzel olan herşey yasak. |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Nov 2006
| domuz eti koyun eti gibi bir ettir ama tabi ki çok yağlıdır.Ama bence bunun yağ açısından zararlı olmasının , içinde kükürt bulunmasının, "din"in o zamanda tahmin edilemeyeceğini zannediyorum.Sağlık problemi olanlar ve kilolu olanlar yemesin. Ama tadının çok güzel olduğu da bir gerçek.Yahudilerden bize geçmiş artık tabu olmaktan çıkması gereken olgu. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|