| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sizce insan ölürken neler hisseder, ölüm anı ne kadar sürer. Yani ruhun bedenden ayrılma anı. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| mümin ile kafirin ölümleri çok farklıdır, mümin ölürken dünyanın bütün dertlerinden sıkıntılarından yaşadığı streslerden kurtulduğunun bilinciyle bir rahat bir huzurlu ve tüm ömrünce inandığı kabul ettiği diğer aleme göç vaktinin de geldiği kabulü ile son nefesini huzur içinde verir. mümin zekaret halinde iken gözlerinden perdeler kaldırılır ve diğer aleme kendinden önce göçmüş olan sevdiklerini de karşısında görür ve çok sevinir.o misafirlerde onu almaya gelmişlerdir.beden neşe içinde terk edilir. kafir ise bambaşka bir şekilde can verir daha doğrusu can veremez de zorla ağaç kökler gibi alınır. çünkü bir ömür gideceği alemi inkar ederek yaşamıştır.bütün ömrü bedensel zevkler yönünde olmuştur.bedenini ölürken bırakmak istemez ölümü hep yok oluş olarak görmüş ve kabul etmiştirve dünya zevklerini bırakamaz can çekişir, böğürür danalar gibi, çırpınır çok çarşaf yırtar bir türlü ölemez. gözlerinden perdeler kaldırılmıştır, ömür boyu tüm çaldıkları, yalanları,kandırdıkları kişiler hak sahibi olarak karşısında dır. onlara verecek sevabı yoksa onların günahlarını yüklendikçe ağırlaştıkça ağırlaşır. yatağı çökecek gibidir sanki üstünde vagonlarıyla bir tren durmaktadır.nefes horultu halindedir çünkü o ağırlıkta çok zor nefes alabilmektedir.ölmek istemez dünyadaki tüm güvendikleri malı parası çocukları beden gücü hiç bir işe yaramamaktadır, hele mezarda daha başına neler gelecektir bunu düşündükçe gözleri fincan gibi yuvalarından pürtler. kabirde ise kafir hapis kalır, diri diri gömülmekte fakat bunu çevresine söyleyememektedir.bedenini kabul ettiği ve birgün bırakması gerektiğini hiç düşünmediği için bedeninden kurtulamaz ve mezara diri diri gömülür, bağırır çağırır feryat figan eder ama gömer giderler. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| :66 Alıntı:
ayin özaltin; burasi bilimsel bir sanal ortamdir. Simdi yolladiginiz aciklama, tamamen mistik icerikli oldugundan, cevaba attiginiz baslik bile tamamen yargi icermektedir. Dindel icerikli yorumlar icin arkadaslardan istegim, konuya girerken, inanca göre,, islami görüse göre, parapsikolojik anlayisa göre gibi ön basliklarla girerseniz, verdiginiz yanit ile okuyucuyu zan altinda birkmis olmazsiniz. Örnegin, ortaya atilan güzel bir konu ve bu konuda bir cok arastirma ve istatistik vardir. Hem de binlerce. Direk olarak kafir ve mümin ölümü ile neyi kastediyorsunuz? Ne kadar eminsiniz!??? Kackez Öldünüz!!!??? Ölümü hangi imamlar beyninize soktu!!?? Kim can cekisirken nasil ölür müs ki, ne uydurmalari bunlar??? ![]() Gördünüz mü sayin özaltin? bir soruya yamadiginiz pesin önyargili yanit nedeniyle kac soru yagmuruna tutuldunuz? Ve emin olmadiginiz, belgelenmemis, yalnizca icinizdeki korku ve imana dayali önyargilarla dolu ölüm paranoyalarini buraya dinsel akideler icinde bizlere sunup, kisileri korkutmaya hakkiniz yok! konunuz hakinda temenni degil, bilgileri yziniz. saygilar. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-09-05 17:44 . | |
| #4 | |
| Sayın Canugur ölüm hayatın bir parçasıdır ve çok normaldir. Ben yazdıklarımda hiç bir anormallik göremedim. İnsanlar yaşarkende ölürkende iki kısımdır, kafir ve mümin. Siz hayatınızda hiç ölen birini görmediniz mi? Dedeniz,nineniz,akrabanız olabilir, zekarat olmuş birini hiç görmediniz mi ? Bu konuyu hiç merak edip araştırmadınız mı ? Yazdıklarım atmasyon değil tamamen bilimseldir, yaşanmaktadır |
| #5 | |
| Sayin arkadasim, siz konuya girerken inanca göre diye yazmalisinz. Ölüm bagimsiz yasanir ve bu konuda türlü arastirmalar vardir. Cesitli dinler ve inanclar vardir, bunlarin hepsini imanli kafir diye ikiye bölüp ölüm anini bu dar aciya alamazsiniz. Örnegin,su olaya bakin. Benim de tanidigim, avrupanin en saygin imamlarindan biri ölüm aninda, 6 kez hacca birlikte götürdügü kücük asi ve inanci cok zayif oglunu yanina cagirir. Oglan 30 yasindandir. Kulagina söyler. hayati boyunca yanlis bir emel ugruna kostugunu. "Oglum bak sen isine dogrudur yaptigin, gitti benim hayatim bu hac yolunda muhammede heder oldu gitti "der. Haydi inceleyelim bu konuyu simdi, imanli giden bir saygi deger hacinin ölüm saniyelerinde gördügü piriltinin islamla alakasi olmadigini o adam itiraf ettiren güc ve kaynak neydi??? Hocanin oglu da, buna yanit olarak" rahmetli esek herif sagliginda anlamadi,bana dinsiz dedi, ama yasam, yine de o na iyi kalpli bir adam oldugu icin, sirrini biraz araladi, demek ki muammmetle dinle filan bu isin alakasi yokmus, is bizdeymis babamin söyledigine göre" iste bu da adamin oglundan altigi ip ucu. Yaa az önce ortaya attiginizi imanli ölümün bir farkli versionu bkiniz ne halde yasandi? Sizin girisiniz ile konu bastan tiknaiyor farkindaysaniz. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #6 | |
| hacca giderken yolda ölen bu hoca sizce mümin gibi mi ölmüş oluyor sizce ben anlayamadım _ babasına eşek herif diyen bir oğlu var yoksa o mu mümin sizce ben örneğinizden hiç bir şey anlayamadım kusura bakmayın. biraz daha açık ve anlaşılır yazın lütfen |
| #7 | ||
| Alıntı:
sayin özaltin adam evinde avrupada kendisini seven bir ahali icinde eceliyle ibadet icinde imamin ellerinde ölüyor. Ölmeden son an´da, kücük oglunun kulagina fisildadiklari bunlar. oglu da olayi yalniz bana anlatiyor ve camiyi tam kesiyor. Imamlar kiziyor, neden ayagini kesti böyle bir büyük adamin oglu camiden diye. Oglunun babasina rahmetli esek herif demesi de, ironiktir. yasami boyu, iman pesinde kosarken, kaybettigi gercegi söylemistir ogluna.??? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #8 | |
| Evliya gibi kişi neden imansız öldü adlı yazıyı okumanızı rica ederim adresi: http://www.ahmedbaki.com/turkce/yeniyazilar/evliya.htm |
| #9 | |
| hayati boyunca ima eden kisinin imansiz gittigini nereden biliyoruz ki, ölen siz degilsiniz o. son nefesini verirken son sezgileri siz degil, o yasadi. Digerlerinden de farkli olarak birkac cümle ile ip ucu verip gitti? Konuya bakin, artik ölenlerin adina da nasil gidecegi hakkinda iman tartismasi yapiyoruz:-))) __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #10 | |
| Arkadaşlar kısır bir tartışmaya giriyorsunuz. Kimin imanlı kimin imansız öldüğünü ancak Allah bilir. Çevrenize bir bakın!.. Menfaati için bu gün dindar, dün solcu, önceki gün milliyetçi geçinen bir çok insan göreceksiniz. yani dindar görüntüsünün altında samimiyet mi yoksa menfaat mi var bilemeyiz. Bu yüzden Allah Maun Suresinde şöyle buyurur; 1. Dini yalanlayanı gördün mü? 2. İşte o, yetimi itip kakar; 3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez; 4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, 5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar. 6. Onlar gösteriş yapanlardır, 7. Ve hayra da mâni olurlar. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|