| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Uyku nedir-ne değildir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Uyku nedir-ne değildir? -İnsan neden uyumaya ihtiyaç duyar. -Ne olur da uyumaya ihtiyaç duymuş olur. -Ne olur da uyumaya başlar. -Ne oluyor da uyanıyor. -Uyurken bilinçli mi olunuyor bilinçsiz mi. -Bilinçsiz olunuyorsa nasıl uyanmayı sağlıyoruz. -vs...vs...... Nedir bu uyku denilen olay? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
| Uyku hakkında fazla bir şey bilmiyorum. Fakat vücudun özellikle beynin dinlenmesi için gerekli bir süreç olduğunu biliyorum. Bilindiği üzere beynimiz görevleri çeşitlidir. Bir kısmını biz kontrol edebiliriz. (Düşünme vb. gibi.)... Bir kısmını ise yönlendirme yeteneğinden yoksunuz. (Vucudun çalışması gibi.) Beyin, uyuduğumuzda vücudun çalışmasını minimum seviyeye indirerek faaliyetlerini azaltır ve dinlenme moduna girer. Ve vakti geldiğinde tekrar normal faaliyetlerine başlar. Bunu içimizdeki biyolojik saatle gerçekleştirir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Uykunun yerini başka bir şey alamaz mı? Daha fazla ya da az enerji ? Yani belli bir süre sonra her halükarda uyumak zorunda mıyız ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Aslında çok zor bir soru sanırım verilen cevaplarda yeterince tatminkar değil bazıları hatırlamak için uyuruz diyor belki bu biraz mantıklı ancak neden hergun belirli bir saat uyumazsak şiddetli bir şekilde istiyoruz? Dinlenmek için olduğu pek iyi bilmesemde sağlıklı değil çünkü beyin yani sinir hücerelerinin dinlenmeye ihtiyacı yok mesela kas hucreleri gibi! |
|
| #5 | |
| Uyumak demek zihnin uyarıcılara tamamen kapalı olması demek değil mi yani hatırlamak benim aklıma pek yatmadı. Uyumak istememizin başka bir nedeni olmalı diye düşünüyorum. __________________
|
| #6 | ||
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Uykunun beden için yeme içme gibi bir ihtiyaç olduğu açık. Ancak şu an modern biyolojinin bilinmezlerinden biridir uyku. Zira uykuyu düzenleyen sinirsel ve salgısal etkenler henüz açıklığa kavuşmuş değildir. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | |
| Örneğin acı hissetmenize neden olabilecek bir durum, sinirler yardımı ile beyne iletilir, beyin de buna fiziksel tepki göstermenizi sağlayacak komutları verir. Bunun sonucunda da uyku haliniz sona erer. Eğer sizin dediğiniz gibi zihin uyarıcılara tamamen kapalı olsa, zihin bu durumu algılayamaz ve gerekli komutları veremez. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| #9 | |
| Bu zihinsel bir süreç mi oluyor? Etki - Tepki gibi bir olay. __________________
|
| #10 | |
| Kesinlikle öyle. Hissetmiş olduğunuz acı duygusu zihinsel sürecin bir sonucudur. Bunu bilinç durumu kapalıyken acı hissedilmemesinden anlayabilirsiniz. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|