"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski25-11-06, 13:07  #1
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli
Dua etmek vs...

"Tanrı'nın hiçbirşeye ihtiyacı yoktur."

Hep böyle öğretildi bize.Peki neden bu tanrı kendisine dua etmeyeni,kendisine şükür etmeyeni,ibadet etmeyeni cennetine almıyor?

Küçük mızmız çocuklar gibi sanki?

"Eğer bana kola katıp getirmezsen seni odama almam." :-)
analiz is offline  
Eski25-11-06, 13:21  #2
jitane

jitane'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

biraz megolaman sayın analiz, ilgi istiyor.zaten anladığım kadarıyla can sıkıntısından yaratıldı bu dünya başka bi açıklama bulamıyorum yoksa niye yaratsın dünyayı?
jitane is offline  
Eski25-11-06, 15:15  #3
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Ateistsiniz, ama neden kutsalımıza saygı göstermiyor ve sürekli saldırıyorsunuz?

Eğer amacınız insanları ateist yapmaksa, yöntem bu değildir... Saygısızlık saygı doğurmaz...

Cevap yeterli sanırım...
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline  
Eski25-11-06, 15:25  #4
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Heykellere tapanlarin inandiklari idolleri yikip yagmalarken, yalanlanirken, dilleve fiilen saldirilirken, cihat kafire karsiyken, cehennem islam olmayanlar icin yaratilmisken, (onlar-kafirler- pisliktir denirken) farkli dinler acimasizca elestirilirken onlarin inanclarina saygili olunmuyor da, birileri tanri hakkinda yorum yapinca mi kutsalliga saygisizlik oluyor.

Cifte standarti kenara birakirsak,herkesin düsüncelerini yazdigini görebiliriz.

Islam, putperestler, kafirler dedigi sürece, karsi argümanlar gelecektir.

Neden saygi göstermeden, saygi bekleriz ki

Belki de saygi kavramini karistiriyoruz...
saygiyla
Hoca is offline  
Eski30-11-06, 23:47  #5
sellimim

sellimim'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Duaya insanın ihtiyacı vardır.Allah cc nin bizim ne ibadetimize ne duamıza ihtiyacı vardır. Bizler aciz yaratıklar olduğumuz için.
Evet aciziz. Günde en az 2 kez yemek yemesek soluveriyoruz. Su, hava vs. ...
Bağımlıyız. Muhtacız. Ruhumuzun da ihtiyaçları var . Dua da ruhumuzun gıdalarından biridir. Aslında bu konuyu açıklamak bile istemiyorum. Çünkü bana çok basit geliyor. Allah tan birşey istemeyi nasıl olur da O'nun acizliğine dayandırırsınız. İsteyen insan değil mi?Aciz olan insandır.
sellimim is offline  
Eski01-12-06, 00:49  #6
jitane

jitane'nın Avatarı

dua istediklerini yerini getirmek için harekete geçemeyen insanları acizliğidir.lisedeyken her gece yatmadan önce dua etmezsen kendimi suçlu hissederdim her sınavdan önce tanrıdan yardım isterdim ama gelin görün ki çalıştığım sınavlarada bana yardım eden tanrı çalışmadıklarımda adımı bile hatırlamıyordu.zaten yine lisede çok korktuğum kuranla tanıştım tanışmamızla arılmamız bir oldu diyebilirim.
Eski01-12-06, 03:07  #7
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın sellimim şöyle demiş:

Duaya insanın ihtiyacı vardır.Allah cc nin bizim ne ibadetimize ne duamıza ihtiyacı vardır. Bizler aciz yaratıklar olduğumuz için.
Evet aciziz. Günde en az 2 kez yemek yemesek soluveriyoruz. Su, hava vs. ...
Bağımlıyız. Muhtacız. Ruhumuzun da ihtiyaçları var . Dua da ruhumuzun gıdalarından biridir. Aslında bu konuyu açıklamak bile istemiyorum. Çünkü bana çok basit geliyor. Allah tan birşey istemeyi nasıl olur da O'nun acizliğine dayandırırsınız. İsteyen insan değil mi?Aciz olan insandır.
Tahmin ediyorum yanlis biliyorsunuz sn selimm; bir de diger inancli arkadaslari okuaylim isterseniz bu konuda.

Tanrinin bizim duamiza, ibadetimize ihtiyaci olmadigini, her sey kendimizi kurtarmak icin yapmamiz gerektigini söylerler dini bilenler.
Simdi siz böyle diyorsunuz, bir baskasi farkli söylüyor, is corbaya dönüyor.
yantinizin iki bölümü arasindaki celiskiyi de farkediyorsunuz sanirim
saygiyla
Eski01-12-06, 03:49  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Dua etmenin psiokolojik huzurdan başka hiçbir katkısı yoktur. Ki duayla gelen psikolojinin de ayakları yere basmayan bir huzur olduğu söylenebilir.

Önemli olan dua etmeden de sağlam bir psikolojiye kavuşmaktır. Sanırım hayatın her safhasında din - psikolojisini düzelten insan & dinden uzaklık - psikolojisini kendisi güçlendiren insan arasında belirgin bir fark var.
Antioksidan is offline  
Eski01-12-06, 08:31  #9
özedönüş

Dua ve ibadet kendi acizliğinin ifadesidir.Her insan acizidr ve duayla güç bulur.İman dahi budur.Manevi bir güç kazandırır..Kulluk yaratılışımının icabı o yoktur dediğniz Tanrının varlığında şüpheye gerek kalmadan bir iamnı sağlamay garanti eder.Onun için Hz.Alinin şu sözü meşhurdur.

Önümde tüm gayp perdeleri açılsa dahi imanımda bir artma olmaz.Çünku kuullukta hedeflenenler gerçekleşmiştir.
özedönüş is offline  
Eski01-12-06, 09:10  #10
prometeus
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Nov 2006

dua etmek acaba kadere isyan olmuyor mu? tanrı senin kaderini biliyor ,çizmiş ama sen gene de istiyorsun.bu durum biraz tuhaf deği mi?
prometeus is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)