"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Milliyetçi Kimdir?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski26-11-06, 19:17  #1
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006
Milliyetçi Kimdir?

Son günlerde Herkes kendi kafasına göre..yaşadığı tecrübelere göre..insanlara ''Milliyetçi'' sıfatını yakıştırıyorlar..

Bir arkadaşımıza göre.. Emperyalistler ile işbirliği yapanlar milliyetçi oluyor..

Bir başka arkadaşımız.. üniversitede gördüğü Polat Alemdar kılıklı heriflere..milliyetçi yaftasını yapıştırmakta..

Bir diğer arkadaşımız ,üniversitede öpüşen çiftleri dövenlere ..''milliyetçi demekte..

Bazılarımızda.. ANkarada nutuklar atan.. yakalarında TÜRK bayrağı rozetini taşıyanları..

Ellerinde kadehler , 10.yıl marşını söyleyenleri... Milliyetçi zannetmekteyiz..

Hayır ,Arkadaşlar.. bunların hiçbiri milliyetçi değil.. olsalar olsalar..nasıl ki DİN 'i siyasete alet eden dinciler var.. bunlarda aynı onlar gibi.. Milliyetçiliği kullanan .. Milliyetçilik ardına sığınıp.. kendi rezilliklerini.. kendi falsolarını.. hırsızlıklarını.. soysuzluklarını .. saklayan rezil insanlardır...

Nasıl ki.. sizler , gerçek solcu ,sosyalist olmayan.. insanlara kızıyorsunuz..

Bu kişiler, sosyalizme.. komünizme yakışmıyor diyorsanız..

Bizlerde bunları milliyetçi olarak kabul etmiyoruz..

Bir kere buradan örnek verdiğimiz kişilere çok dikkat etmemiz gerekiyor..

Daha donunu toplayamayan.. kendisinden daha güçlü biri geldiğinde.. ŞAPA oturan.. Liseli bir genci..Polat kılıklı diye.. kimse milliyetçi zannetmesin..

Bir kişinin milliyetçi olabilmesi için ilk önce kendi ekmeğini kendinin kazanması

gereklidir..

Babası ingilizlere emlak pazarlayan bir liseli.. lisede POLAT ALEMDAR kılığı ile milliyetçilik rolleri kesecek ha!.. yerim ben onun milliyetçiliğini...

Vatan satılırken.. liselerde.. ellerinde tespih.. Polat kılıklı insan müsveddelerini.. bana lütfen .. milliyetçi olarak göstermeyiniz.. hakikaten tansiyonum çıkıyor..

SEKA , FİNANSBANK, TELEKOM satılırken.. neredeydi.. bu Polat kılıklı herifler.. yoksa bunların babaları olmasın.. Bunları açık artırmaya çıkaranlar..

Lütfen ; zaten Ankarada çok syıda olan TÜRKÜMSÜ insanlar ile.. milliyetçi olanları karıştırmayalım.. Yakasında her TÜRK bayrağı rozeti taşıyanı milliyetçi zannetmeyelim..
Bugünlerde o rozeti kimler daha çok takmaya başladı ise..

Onların vatanı sattığını görmekteyiz..

saygılar.
mcpo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-11-06, 19:23  #2
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Çok doğru söylüyorsunuz sn mcpo.Yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum.

Ülkemizde bu milliyetçi tanımına uyan ne yazıkki o kadar az insan var ki.Olanların da değerini bilmiyoruz.Dediğiniz gibi hayali kahramanlara yanlış sıfatlar takarak kendimizi tatmin yoluna düşüyoruz.

Bana göre herşeyiyle tam bir milliyetçi olmak için,Atatürk gibi olmalıyız.
saygılar
ReMaT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-11-06, 19:42  #3
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Çok doğru söylüyorsunuz sn mcpo.Yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum.

Ülkemizde bu milliyetçi tanımına uyan ne yazıkki o kadar az insan var ki.Olanların da değerini bilmiyoruz.Dediğiniz gibi hayali kahramanlara yanlış sıfatlar takarak kendimizi tatmin yoluna düşüyoruz.

Bana göre herşeyiyle tam bir milliyetçi olmak için,Atatürk gibi olmalıyız.
saygılar

sayın ReMaT,

anlayışınıza teşekkür ederim, Yanlışlıkları hep beraber düzelteceğiz ..bu insan olarak görevimizdir.. ancak takdir edersinizki aynı zamanda eğitimsizlik ve cahillikle de savaşıyoruz.. inanın öyle parti üyeleri varki.. sadece bizde değil her partide.. daha dünyadan haberi yok.ki! onlardan siyasi olgunluk bekleyelim.. ama allahtan hepsi bizlere saygı gösterip,bizleri can kulağı ile dinliyor.. yanlışlıkları düzelteceğiz.. iyi günlere sağı ile solu ile.. milliyetçisi ile..sosyalisti ile.. kavuşacağız ...ben umutsuz değilim..

saygılar.
Eski26-11-06, 20:19  #4
Maurad

Maurad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Hareket Halinde

Türkiyede ne yazık ki ben milliyetçiyim diyen herkes milliyetçi olarak görülmekte.
Keşke milliyetçilik sadece lafta kalmasaydı...
Milliyetçi MHPye oy atan değildir.Milliyetçi ülkü ocaklarına üye olan değildir.Milliyetçi vatan ve milletinin çıkarları uğruna her türlü acıya katlanan
ayrımcılık bölücülük şakşakçılık yapmayandır.
En azından ben böyle düşünüyorum...

Not:mcpo arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum.Nasıl bir solcu stalin için komünist değildir diyorsa bizde bu ikiyüzlüler için milliyetçi değildir diyoruz.

Maurad Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-11-06 20:22 .
Maurad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-11-06, 02:35  #5
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Sayın mcpo, sizce millet (=ulus) kavramında etnik kökenin yeri nedir ?

Saygılar, selamlar...
Gılgamış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-11-06, 05:04  #6
Selcuk

Selcuk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın mcpo şöyle demiş:

Bir arkadaşımıza göre.. Emperyalistler ile işbirliği yapanlar milliyetçi oluyor..

Bir başka arkadaşımız.. üniversitede gördüğü Polat Alemdar kılıklı heriflere..milliyetçi yaftasını yapıştırmakta..

Bir diğer arkadaşımız ,üniversitede öpüşen çiftleri dövenlere ..''milliyetçi demekte.
Ama öyle, ocağa giden adamların (sadece fikir olarak milliyetçi olanları da demiyorum, bunları da saysak bu genelleme, bütünlemeye yaklaşır) çoğunluğu bu davranışları sergiliyor, siz böyle değilseniz eğer (ki olmadığınız belli oluyor) ya onlar yanlış yerde duruyor yada siz sayın mcpo..
Eski27-11-06, 11:34  #7
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Saygılar, selamlar...
Önemli olan aidiyet duygusudur.Benim de kökenimi incelerseniz belki başka uluslardan çıkabilir ama önemli olan nereden geldiğim değil şuan ne olduğum ve neymiş gibi hissettiğimdir.
ReMaT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-11-06, 13:57  #8
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Saygılar, selamlar...
sayın Gılgamış,
Etnik kökenin o kadar önemli olduğuna inanmıyorum..
Ben size atalarından beri has Türk olduğunu iddia eden.. bir sürü beş para etmez.. Ahlaksız ,düzenbaz.. sahtekar..hırsız Adam getireyim..
Birde bu ülkeyi seven bu ülke için dişi ile, tırnağı ile çalışan Bulgar kökenli.. yugoslav kökenli bir sürü Türk getireyim.. Önemli olan BİREY'in o ülke içinde neler yaptığıdır.. Etnik köken kadar,siyasi ideolojiyide önemsemiyorum..Nasıl ki.. bizler içinde .. çok iyi insanlar olduğu gibi.. her etnik kökendede..her siyasi görüşte de çok iyi insanlar mevcuttur..
Örnek vermek gerekirse..
Bir Sayın Erol Manisalı.. Bir Aytunç Altındal.. bunun gibi daha çok örnek verebilirim..
siyasi görüşleri ve etnik kökeni ne olursa olsun.. Bu kişiler bu ülke ..bu vatan için doğru bildiklerini.. TV'lerde bangır bangır söylemektedirler..
İşte milliyetçilik budur.. Siyasi görüşler.. ne olursa olsun.. etnik köken ne olursa olsun.. Bu ülke ..bu vatan için birşeyler yapabilmektir..
Özelikle Sayın Aytunç Altındal'ın ..Emperyalist Hristiyan dünyasının.. oyunlarını anlattığı kitaplarını herkese tavsiye ederim..
Sayın Erol Manisalı'nın TV'lerde açık oturumlarını.büyük bir zevkle izlerim...
Lütfen milliyetçiliği bir etnik kökene bağlamayalım..
Milliyetçilik bir ülkeye.. VEFA olarak algılandığı zaman kıymetlidir..
BU vefayı ; etnik kökeni ne olursa olsun.. herkes gösterebilir..yeterki içinden gelsin..
Nasıl ki.. Kuzey Afrika asıllı bir siyahi. Kendine Fransızım diyorsa.. Ve Fransa Milli Takımında oynuyorsa..
Bizde de etnil kökeni ne olursa olsun.. Anayasal anlamda.. Kendine Türk'üm demesi isteniyor.. Kimseye, yedi göbek sülaleden Türk'müsün diye sorulmuyor..
hadi etnik kökenleri böylesine ayırdık diyelim.. Anası Yugoslav göçmeni.. Babası.. Mardinli bir çok arkadaşımız var.. Bunlara ne diyeceğiz..
Türklük ile Kürtlüğün arasında.. yeni bir etnik köken mi icat edeceğiz..
Artık bu etnik köken tartışmalarını çok ayıplıyor.. ve kınıyorum..
Hepimiz.. Bu anayasa altında.. Türkiye cumhuriyeti devleti vatandaşıyız..
ve o anlamda da Türk'üz..
Ha anayasal anlamda bile Türklüğü kabul etmeyenleri..
Kendi haline bırakıyorum..
Allah onlara da .. selamet versin..

saygılarımla.

mcpo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-11-06 14:04 .
Eski27-11-06, 14:06  #9
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Hitler´in Kavgam kitabini dikkatle okuyan, milliyetcilik ve irkciligi pekalaa anlayabilir.

Ardindan da dünya fasist diktatörlükleri, ve bunlarin destekcilerinin kimler oldugunu bir kac saat, internetten arastiran, milliyetciligin ne oldugunu sip diye maden bulmuscasina cikarir.

Iste neyemis efendim, ben ülkemi cok seviyorsam milliyetcicim, o halde irkci miyim, fasist miyim gibi ucuz felsefe ile bu topik yilan hikayesine döner..
saygiyla

Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-11-06 16:17 .
Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-11-06, 15:56  #10
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Sayın ReMaT demiş ki:
''Önemli olan aidiyet duygusudur.Benim de kökenimi incelerseniz belki başka uluslardan çıkabilir ama önemli olan nereden geldiğim değil şuan ne olduğum ve neymiş gibi hissettiğimdir.''

Sayın mcpo demiş ki:
''(...)
İşte milliyetçilik budur.. Siyasi görüşler.. ne olursa olsun.. etnik köken ne olursa olsun.. Bu ülke ..bu vatan için birşeyler yapabilmektir.. ''

Görüşlerinize katılıyorum. Teşekkürler...
Saygılar, selamlar...

Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-11-06 18:44 .
Gılgamış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)