"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski27-11-06, 22:28  #1
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006
İslama ilginin azalması

Değerli Arkadaşlar,

Geçen gün Diyanet işleri başkanımızın bir söyleşisini izledim TV'de...
Arkadaşlarım , hep ileriyi gördüğümden bahsederler.. Olacakları 5-6 yıl önceden görerek söylediğim arkadaşlar.. beni telefonlara arayarak ..ağabey nereden biliyorsun.. senin söylediklerin hep oluyor derler..
Bunu tam olarak bende kestiremiyorum.. ama haberlerden.. köşe yazılarından.. dünyanın nereye gittiği konusunda.. çok güzel fikirler çıkıyor.. sadece sağ salim kafa ile biraz düşünmek yetiyor..
Bundan bir kaç yıl önce bir arkadaşım ile İslama olan ilginin azaldığını..
İslam dinine mensup insanların sayısının gitgide azalacağını öngörmüştüm..
sayın Bardakoğlu bunu tüm dinlere uyarlayarak söyledi..
aslında dünyada tüm dinlere karşı bir inançsızlık başlamış..
Hristiyan dünyasının DİALOG çağrılarıda bu yüzdenmiş.. bu inançsızlığa ortak bir çözüm bulmak adına imiş bu DİALOG olayı...
Ben ülkemiz için bir değerlendirme yapmak istiyorum..
Her nekadar , başörtülü insanlar sokaklarda görülsede..Genç nesilde.. gözle görülür bir şekilde.. Dine karşı bir ilgisizlik var..
Bugün Üniversitelerde.. İnançsız gençlerin sayısı gitgide artmakta..
sadece inançsız demeyelim.. Tanrıya inanan.. ama aynı tanrıya inanıyoruz...
O zaman dinin ne önemi var diyen görüşünde epey bir taraftarı var..
Kısacası ..İslam dini üyelerinin yeryüzünde.. gitgide azalması kaçınılmaz bir sonuç olarak gözüküyor..
Kaldı ki..Baskıcı bir rejim uygulayan İran'da bile.. artık gençler daha özgür hareket etmek istemekteler.. bunu hareketlerine.. ve giysilerine yansıtmaktalar..
Görüşlerinizi bekliyorum...

saygılar.
mcpo is offline  
Eski27-11-06, 23:17  #2
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Degerli Canugur önceleri bu konuyla ilgili bir topik acmıştı..
O da görmüştü sanırım.
http://www.yaziyaz.com/forum/showthr...tapl%FD+dinler
Bu arada modern din Hümanizm,insanlar inanclarını bu yönde degiştirmeye başlıyorlar.
Tabi ki Hümanizm bir din derken dogmalaradan oluşan ve kitabı olan bir şey degil..
Tamamen gerçekleri kapsayıp insancıl bir inanış..

Saygılarımla...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is online now  
Eski27-11-06, 23:31  #3
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

İslam'a olan ilginin azaldığı yönündeki iddia bilimsel olmaktan çok uzak bir iddia. Belki şu söylenebilir:
İslam'a olan düşmanlık ve nefret modern dünya sistemi tarafından ideolojik bir tavır olarak bilinçli ve planlı bir şekilde pompalanmaktadır.

Bügün bütün dünyada İslam'a olan ilgi her geçen gün artmaktadır.

Japonya'dan tutun, Rusya'ya, Fransa'dan, Amerika'ya, Almanya'dan İngilter'ye kadar bir çok ülkede İslam neredeyse ikinci büyük din haline gelmektedir.

Aslında daha önemli olanı, İslam'a olan ilginin sadece sayısal anlamda değil özellikle bilim adamları, akademisyenler ve sanatçılar gibi seçkinler arasında artmış olmasıdır.

Bugün bütün dünyada en çok konuşulan, tartışılan ve sorgulana konu İslam'dır.

Bu forumda olduğu gibi...

bekirsami Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-11-06 23:35 .
bekirsami is offline  
Eski28-11-06, 00:53  #4
jitane

jitane'nın Avatarı

sn bekirsami islama ilginin artması yada azalması neyi kanıtlar.Soğuk savaş döneminde ezilen halkların çoğu sol sosyalizme yönelmiştir.daha sonra ABD2nin uyguladığı yeşil kuşak projesi ile SSCB'NİN ÇEVRESİ İSLAMLA sarılmıştır.örnek olarak afganista'daki hamas militanlarını besleyen yine amerika'dır.ancak besledikleri terör bir bumerang gibi onları sırtından vurmuştur ve islamın batıda bu kadar tartışılmasının sebebi budur.(yanlış anlaşılmasın hamasın SSCB'ye karşı savaşını eleştirmiyorum sonuçte o savaşta onların kurtuluş savaşıdır)
Eski28-11-06, 01:00  #5
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

İslam'a olan ilgi bugün sıradan halk yığınları arasında değil, elit çevrelerde artmaktadır.
Entelektüeller, bilim adamları, akademisyenler ve sanatçılar entelektüel anlamda İslam'a ilgi duymaktadır.

Ancak şu bir gerçektir ki, geniş halk yığınları nezdinde İslam'a duyulan ilgi ile İslam'ın anlaşılması ve yaşanması arasında ciddi anlamda büyük bir tezat vardır. Bu anlamda İslam'a olan ilginin sayısal olarak artması ya da azalması benim açımdan hiç bir önem taşımaz.

Önemli olan İslam'ı tercih edenlerin kalitesi ve statüsüdür.
İslam cahil halk yığınlarının değil, seçkinlerin dinidir.
Eski28-11-06, 01:08  #6
jitane

jitane'nın Avatarı

sn bekirsami yine olmasını istediğiniz şeyleri yazmışsınız.hangi istatistik verilerini dayanıyorsunuz.bu ankaet kaç kişiye yapıldı.anket kurallarına uygun muydu?tüm türkiye'yi kapsadı mı?entellektüel insanları kim belirledi? üniversitede çevremde tatrışmak için allaha inanan adam arıyordum....
Eski28-11-06, 01:15  #7
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Sanırım siz anketlere fazla kaptırmışsınız kendinizi
Anketlerden bahsetmiyorum. Sosyolojik gerçekler bunlar...
İsterseniz google'de küçük bir arama yapın.
Amerika'da, Japonya'da, Fransa'da, Almanya'da, İngiltere'de, Rusya'da ve tabi ki Türkiye'de felsefi anlamda varoluşsal bir saikle İslam'a ilgi duyan ve müslüman olan insanların hayat hikayelerini bir okuyun....

Kaldı ki, insanların kitlesel anlamda İslam'a yönelmeleri ya da İslam'dan çıkmaları beni fazla ilgilendirmiyor.

Yeryüzünde bir tek müslüman kalsa bile Allah bundan zarar görmez
Eski28-11-06, 01:17  #8
jitane

jitane'nın Avatarı

siz google girmeyin sayın bekir sami forumumuzdaki inanan ve inanmayan oranına bakın sadece hani türkiye'nin %99u müslümandı.?türkiye'de bile durum böyleyken avrupadan bahsediyorsunuz.
Eski28-11-06, 01:29  #9
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Türkiye'yi sadec bu forumdan mı ibaret sanıyorsunuz yoksa
Kaldı ki, bu forumda bile tartışılan tek konu, birinci gündem İslam'dır.
İnanmadığını söyleyen arkadaşlar bile İslam'a ilgi duymaktadır işte
Yoksa insan inanmadığı bir şeyi niçin bu kadar tartışsın ki?
Türkiye'nin %99'u müslüman değildir ayrıca.
Bu bir uydurmadır. İdeolojik bir yalandır.
İnanç istatistiksel bir alan değildir zaten.
Eski28-11-06, 01:36  #10
jitane

jitane'nın Avatarı

inanç istatiksel bir alan değilse söylediklerinizin bilimsel olarak hiçbir anlamı kalmıyor sn bekirsami umarım farkındasınızdır.tibete giden turist sayısındaki artışı gaztelerde okumuşsunuzdur sn bekirsami.o zaman bende diyorum ki insanlar budizme yöneliyor.kutsal kitaplardan umduklarını bulamadılar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)