"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kürtler Kıbrıslı Türklerden farklı mı? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Kuzey Kıbrıs üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini hararetle savunan Türkiye, iş kendi Kürt vatandaşlarına gelince aynı duyarlılığı göstermiyor. Türkiye'deki Kürtler, Kıbrıslı Türklere verilmesi istenen hakların hiçbirine sahip değil; Kürtleri savunanlar da bölücülükle suçlanıyor. Türkiye, Avrupa Birliği'nin siyasi ve ekonomik tecrit altındaki Kıbrıslı Türklere adaletsiz muamele yaptığından yana yakıla şikâyet ediyor. Peki o zaman Türkiye'nin kendi vatandaşlarının büyük bir kesimine, yani Kürtlere, türk olmayan insanlar için talep ettiği bu hakların aynısını vermesi gerekmez mi? Kuzey Kıbrıs'la Türkiye'nin 15-20 milyon Kürt vatandaşın yaşadığı güneydoğusu arasında birçok benzerlik var. Coğrafi benzerlik söz konusu; her ikisi de hassas bölgelerde yer alıyor. Biri Suriye kıyısına yakınken, diğeri İran, Irak ve Suriye sınırında. Her ikisi de nispeten izole ve yoksul durumda, her ne kadar Türkiye'de yaşayan Kürtler Kıbrıslı Türklerden çok daha yoksul olsa da. Her iki örnekte de yoksulluk, kimliklerini ve siyasi statülerini kuşatan çözülmemiş siyasi meseleler ve güvenlik sorunlarıyla bağlantılı. Fakat daha çarpıcı olan, farklılıklar. Türkiye AB'yle üyelik müzakerelerinde Kıbrıslı Türklerin hak taleplerini epey yüksek sesle savunuyor. Fakat ülkede kim Kürtlerin haklarını savunursa, bölücülük ve hatta terörizmle suçlanma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Türkiye Kıbrıs'a yönelik, iki halk arasında siyasi eşitliği öngören iki bölgeli, iki toplumlu çözüm önerisine uluslararası destek beklerken kendi Kürt vatandaşları için tam zıddını istiyor. Birçok Türk, Kürtlerin kendilerine Türk yerine Türkiye'nin Kürt vatandaşları denmesi, okullarda veya medyada Kürtçenin kullanılması gibi herhangi bir ulusal tanınma isteğini Türk ulusuna ve topraklarına saldırı olarak algılıyor. Her iki azınlık grubunun haklarına saygı gösterilmeksizin bu iki bölgede siyasi bir çözüm umudu nasıl olabilir? Ayrıca bu iki stratejik bölgede yaşayan iki farklı halk var bakalaım bu defa ne diyeceksibiz yada nasıl yorulmar yapılacak... Saygılar... Stran... ![]() __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-06 10:03 . |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kürtler için elbette değişik isteyecek.Çünkü sistem ulusal çıkarlara uygun kurulmuştur.Bunun karşısında olan en önemli ulus ta Kürtlerdir.Onların hakkını vermeyecektir.Bir de bu ulusal laik sistemin karşısında da en büyük güç müslümanlardır.Onların da hakkını vermeyecektir. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Yani bugun türkiyede kürtlerin baskı ve söümürüyle karşılatığı konusunda hem fikiriz öylemi ? __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| sayın stran neye dayanarak bunları yazıyorsunuz lütfen açıklar mısınız? saygılarımla |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Sn flager daha önceki konularda bundan farklı söylemler üzerinde durmadık ve gerçeklerden söz etmek neden canınızı sıkıyor anlamış değilim...? Saygılar... __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
bildiğiniz gibi başbakan ,cumhurbaşkanı, milletvekilide olabiliyorlar bunlar neden oldu diye bir söylemde ne siz nede ben bulundum kıbrısla neden kürtleri karşılaştırıyor sunuz ve senelerdir tüm dünya ülkeleri ambargo uyguluyor izalasyon deniyor birşey yok ortada ve türkiyenin yaptıkları ekonomisine darbe vuruyor neden savunduğunuz sadece kürtler böylelikle varılan noktaya dikkat ediyormusunuz hümanist olmak sadece birşeyi savunmakla olmaz tüm insanları eşit görmeliyiz bende eşitlik yanlısıyım lakin bir cephe oluşursa ne yapmalıyız ... saygılarımla | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
İşte aldığım farklı yorumlar beni işin daha çok çıkılma bir yerde olduğu düşüncesine itiyor... Saygılar... __________________
|
| #8 | ||
| Alıntı:
neleri göz önüne alarak bunları belirtiyorsunuz ? ve kendi sorunlarımı söyleyeyim birde: ben bir fabrikada çalışıyorum ama aldığım ücret 380 ytl bu miktar bana çok az geliyor, dışarı çıkıp hiç bir şekilde bende eleştiri yapamıyorum gerek meclis gerek başbakan çünkü olacaklar belli ve 1994 manisa da işkence görenlerden birisi benim sınıf arkadaşımdı ve bunu hiç bir şekilde desteklemiyorum sizden açık bir görüşle açıklamanızı istiyorum neden kendi kendimize sorun yaratıyoruz.... saygılarımla | |
|
| #9 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Sayın Hevi: Doğu'nun vergileri Kıbrısa gidiyor diyorsunuz... Ya Doğu'ya akan GAP yatırımları? Sanayi kuruluşlarına yapılan yardımlar? __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|