"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kendinizi nerede görüyorsunuz ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| tamamen meraktan soruyorum sizden bir acıklama bekliyorum önce türklük mi yoksa müslümanlık mı? yada yaşasın dünya vatandaşlığı diyenlerden misiniz? din ırktan ddaha mı ağır olmalı yoksa din diye bir şey zaten olmamamlı mı? __________________
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. M. Kemal ATATÜRK |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Yaşasın Dünya Vatandaşçısıyım ![]() Dinin olması benim açımdan sorun değil,yeterki insanlar dini başka insanlara karşı silaha dönüştürmesinler... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Atatürk Milliyetçisiyim. Türküm, ama dünya halkları içinde bir türküm.. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Dünya Vatandaşıyım. Din, ırk, dil, mezhep gibi kavramlar bana pek birşey ifade etmiyor. Hepimiz hangi dinden, hangi ırktan, hangi mezhepten olursak olalım, Dünya Vatandaşıyız. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
|
| #5 | ||
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Evrensel değerleri benimsemiş, dünyaya yalnızca Türkiye penceresinden bakmamaya, objektif olmaya çalışan ve Türkiye sınırları içinde ikamet eden bir dünya vatandaşıyım. |
|
| #7 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Irk, dil, din ve mezhepten arınmış bir dünya vatandaşıyım.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Anayasa'da yazan şekli ile TÜRK'üm. İslam dini mensubuyum.. Mezhep önemli değildir.. Alevi de olabilirdim.. BU Ülkeyi..Bu Milleti.. Bu Bayrağı.. seviyorum.. saygılar. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ben dünya vatandaşı değilim. Irak'ta Iraklı , Bosna'da Boşnak, Küba'da Kübalı, Çeçenistan'da Çeçen'im ... Ben ülkemde ırk, din, mezhep kökenine bakmaksızın Türk'üm. Toprağımın insanıyım yani. Saygılar. __________________
ERGENEKON'la ilgili İDDİAlara verilen yanıtlar: http://ip.org.tr/lib/pages/ehaberarsiv.asp |
|
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Herşeyden önce insanım ve dünya vatandaşıyım.Irkım ve mezhebim hiç önemli değil.Dini ben seçmişsem insan olarak en gurur verici kimlik olur. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|