| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kürtlük Ve Milliyetçilik/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Kürtlük Ve Milliyetçilik Bu konu başlığını herhangi bir niyetle açmadığımı ama kendinizi anlatmanızın en doğru yolu olarak gördüğüm ve tavrınızı sergilemeniz için açtığımı bilmenizi isterim. Kürt kimliğini savunan arkadaşlar lütfen aleni bir şekilde duygularınızı ama sadece duygularınızı savunun,sizler için gerçek sorun nedir? daha önceki topiklerde türlü değerler altında kimliğinizi ön plana çıkarma ve bu kimliğe sahiplenme duygusu ile yazdınız. Nedir gerçekten kürtçülük?Sosyalist düşünceye soruyorum. Emeğin üzerinde bir etnik köken önemli olabilirmi? İnanan kesime soruyorum yaradılışın üzerinde bir kimlik olabilirmi? Kürt Milliyetçilerine soruyorum vatanın dışında vatan olabilirmi? Şimdide tüm kürtlere soruyorum;emperyalistler dost olabilirmi? Aynı tarihi paylaştığınız aynı geleceği düşlediğiniz,aynı uygarlığın devamı olan savaş ve barışta sizler ile aynı doğrultuda olan türklerden sizin farkınız ne? Sizin için AB ve ABD midir önemli olan?Bağımsızlık ve emekmi? Sizin için eğitiim ve özgürlükmü önemli olan? Sizlerin ne olduğunuza karar verenlermi?Yoksa sizinle aynı kaderi paylaşanlarmı önemli olan? Kürt kardeşlerim kürt arkadaşlarım lütfen tavrınızı belirleyin!! Yazılan değil bizim paylaştığımız tarih daha önemli değilmi? Konuşulan değil hissedilen daha önemli değilmi sizce? Hangi halk birbirini yok sayar?Hangi halk birbirini yok sayar? Halk yönetimlerinde oligarşi faşizm olurmu? Halklar birbirinin kardeşi değilmi? Asırlardır kardeşliğimizin arasına kim girebildi?Cevabı gayet basit. Birisi sömürgeciler diğeri din bezirganları. Biz birbirimize sahip çıkmaz yardımı başkalarından beklersek,bizi kimse düzlüğe çıkaramaz. Çağdaşlığı benimseyen onu özümseyen hiç bir toplum ayrımcılığa milliyetçiliğe ödün vermez. Saygılarımla |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Öncellikle böylesine önemli bir meseleyi sistematik bir şekilde yoruma açmanızdan dolayı teşekkürler. Öncelikle Kürt sorunun varolduğunu ama bunu çözmenin yolunun Kürtçülük olmadığını söylemek isterim.Bu durum sorunu daha da katmerleştirir. İnanan biri olarak üst kimliğin insan olma kimliği olduğunu söylemek isterim.Çünkü dinimde üstünlük iyi bir insan olmaya bağlanmıştır.Ancak kürt sorununu dile getirme, onun için çözümlemeler dile getirme Kürtçülük değil bir insan ve kul hakkıdır benim yanımda... Çünkü biraz vicdanı olan her insan ,bu halkın temel haklarından sayabileceğimiz kültürünü öğrenme ve yayınlama hakkı ile kendi kaderini tayin etme hakkının elinden son yüzyıl da alındığının farkına varabilir.Teröre başvurmadan bunun yollarını aramanın hakkınıaramaktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Bugün Kürtler Emperyalistlerin malzemesi olmuşlarsa Araplar ve Türkler de olmuşlardır.Bu,Kürtlere ait bir durum değildir.Eğer mazlum halklar Emperyalistlere karşı bir olsalardı Kürtler de Emperyalizmin kucağına itilmezdi.Bence bu Kürtlerin onlardan bir beklenti içinde olmalarından çok çıkarların birleşmei ile ilgili bir durumdur.Yani enfal da halepçe de adeta bir soykırım yapan Saddamla beraber olmak ta diğerinden daha iyi bir seçenek değildir. Türk ve Kürt farkı aslında yoktu doğrudur.Ama Cumhuriyet sonrası kurulan yeni devletin esasları ulusalcılığa dayanınca bence diğer halklar zaten bununla dışlamaya başlandı bile...Sistem öncellikle ırkçı söylemleri bırakmalı kibu sorunkökünden çözülsün.Özellikle Türkiye kanadı için bir bağımsızlığın gerekmediğini düşünüyorum.Ama fedaratif bir sistemin faydalı olacağının kanaatini taşıyorum.Bağlı olduğum bu insanlardan kopup bağımsız olmak istemiyorum.Hatta ortadoğu halkları için çizilmiş bunca sınırın da Avrupa da olduğu gibi kalkabilmesini hayal ediyorum. | |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| sayın MK DEVRİM, yazınızda geçen bir cümle.. beni çok üzdü.. Milliyetçilik ile Ayrımcılığı aynı kefeye koymuşsunuz.. teessüf ederim.. Kurtuluş savaşını kazanan RUH ayrımcılık ruhumuydu.. Ayrımcılık adı üstünde ..ayrımcılıktır.. Milliyetçilik ise birleştiricidir.. Bir ulusu.. Bir kültürü.. birleştiren unsurdur.. Milliyetçilik ruhu olmasaydı.. ATA'mız.. bu savaşı ne ile kazanacaktı.. Doğrusu milliyetçiliğe hiç haketmediği kelimeleri eşdeğer tutmak.. biraz üzücü oluyor.. Bakınız sitede sık sık milliyetçi faşist kelimesi kullanılıyor.. Milliyetçi görüşte olmak zorunda değil kimse.. Liberal olabilir.. Kapitalist olabilir.. Sosyal demokrat olabilir.. neden liberal faşist denmiyorda..sadece milliyetçilere ..faşist deniyor anlamış değilim... Ben milliyetçiyim.... her yerde söylerim ..bundan da gurur duyarım. Ama kimse merak etmesin! O ANKARA'daki beyzadeler gibi.. yakamda göstermelik Türk bayrağı rozeti.. milliyetçi ayaklarına yatanlardan da değilim.. Ha! eğer milliyetçi ayaklarına yatanlar hakkında söylenen bir kavram ise.. onu bilemem.. ama ben şahsım adına.. Sadece Milliyetçiyim... Diğer İzm ler beni hiç ilgilendirmiyor...Kendi ATA'm dururken.. başka ucube adamların düşüncelerini kendime örnek alacak kadar alçalmadık Allaha şükür... bu sözlerim size değil geneldir.. saygılar.. |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Ucube adamları örnek alarak alçalmak ne demektir?Açıklarsanız yerimizi anlayacağız. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| değerli arkadaşlar bunu açık bir şekilde belirtmenizin kendilerini tanımayanların bir şey yazacağını sanmıyorum açılan bir çok konu kürtlük ve türk milliyetçiliği üzerine ve diyorum ki bunları açanlar sosyalist değil sadece kendilerini tanımayan ama görünenle kürt milliyetçisi olan arkadaşlardır öncelikle savunulmak istenen konu iyice bir düşünülmeli ama kendilerine sormamazlık olmadan düşünülmeli... saygılarımla |
|
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Sizleri kastedmiyorum.. ATA'mız.. dururken.. Marks ,Lenin, Mao, CHE, Castro,Stalin , gibi şahıslar.. benim gözümde ucube değerlerdir.. onları kastedtim.. onlara kendi vatandaşları değer verebilir.. Benim ülkemi kurtaran kendi kahramanın varken!.. o ucube adamların görüşlerine değer vermiyorum.. onu anlatmak istedim.. Fikirleri bir işe yarasaydı.. önce kendi ülkeleri ADAM olurdu!... sizi kırdıysam özür dilerim ama benim görüşüm bu... saygılar. | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Alıntı:
![]() __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: DİYARBEKİR
| Halkımız arasında çatışmalara yol açabilecek bu tırmanışın, ülkemizi yeniden şiddet ve gerginlik ortamına sürükleyeceğinden kaygılıyım.. Ortada, ciddi boyutta yükselenırkçı ve şöven bir Türk milliyetçiliği olduğu belirlemesi doğru ve yerindedir. Ama hani nerde yükselen Kürt milliyetçiliği? Bu apaçık bir saptırma ve çarpıtma değilmidir? Ayrıca, egemen ulus milliyetçiliği, özünde her zaman ve her yerde gerici ırkçı ve şövendir. Ama ezilen ulus miliiyetçiliği öyle midir? Ezilen ulus milliyetçiliği, özü itibari ile demokrat ve ilericidir.Fakat ezen ulus miliyetçiliği anti demokrattır, ırkçı ve şövendir! Meydana gelen şiddet olaylarında,’ Kürt ‘milliyetçilerin’ ne ilgisi ve alakası var? Kürtler mi, sağa sola saldırarak insanları linç etmek istemekteler?Zaten aklı başında herkes, Mersindeki bayrak olayının ortalığı karıştırmak isteyen güçlerin tezgahladığını ifade etmedi mi? En azından bu aydınların önemli bir kısmı öyle değerlendirmemişmiydi? Bu gerçekler biliniyorken, egemen ulus milliyetçilğine ve ırkçılığına karşı tavır alınması gerekirken, Kürtler’i, Türkiye’de yükselen milliyetçiliğin sebebi göstermek akıl ve mantık dışıdır! Doğru ve yerinde alınması gereken bir tutum, böyle yanlış sebep sonuç ilişkileri üzerinde bina edildiği için maaalesef gereken etkiyi göstermemiş olacağından korkarım! Bu tesbitlerle aydınlar bildirisi, yükselen Türk milliyetçiliğinin, yegane sebebini, yükselen ‘Kürt milliyetçilik’ine bağlayarak, Türk milliyetçiliğine meşru bir zemin hazırladığının farkında bile değil! __________________
"""Ve Cellat Uyandı Yatağında Bir gece,Tanrım dedi !!! Bune Zor Bilmece ...Öldükçe Çoğalıyor Alanlar ...Ben Tükenmekteyin Öldürdükçe....""" stran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-11-06 13:50 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|