"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kuran'da bulduğunuz çelişkiler Arkadaşlar islamiyet konusunda kafam biraz karışık. Kuranı okuyan arkadaşlardan rica ediyorum. İçinden çıkardığınız çelişkileri bu topice yazarsanız çok mutlu olurum. İnsanlar neden kuranı okuduktan sonra Ateist oluyorlar tam tersi olması gerekirken. Sonuçta ilahi bir dinin kitabı. Kuranla hayatı bu kadar çeliştiren nedir? __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Tuzak kuranların en güzelidir allah.. Eh, sen koskoca allahsın. "Şu fani kullarına tuzak muzak.. Bu mudur yani çapın?" diye sorarım. Ama nedense cevpa gelmez kimseciklerden, ne gaipten, ne diğerlerinden... |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Gelmez mi? sn anibal gelmez mi? Siz bu kadar tuzağa düşmeye meyilli iken, cevapsız kalırmısınız. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Tuzağı sen kendine kuruyorsun demektir bu? Senden açığa çıkan fiiller seni tuzağa itiyor demektir bu,Allah sisteminde günah ve kusurlar ,inançsızlıklar ve hayvani şehevi yaşantı insanı tuzağa yani cehenneme iter .. Her kuran okuyan ateist olmaz ve her ateist kuran okuyup ateist olmaz böyle bir kuralmı var? Kimi okur okuduğunu zannder,kimi kuranın okumaya başlamak olduğunu idrak eder. Kuranı tüm çağlara hükmeden yegane kaynak olarak görmek taklid ehlinin işidir asıl olay sistemi okumaktır.Kuran sistemin elif basıdır,Allah ın ilmi kurandan ibaret değildir ama kuran çok kıymetli olan sistem kitabını okumanın en kısa ve kestirme yoludur. vARSIN ANLAYAN ANLADIĞINI ANLASIN .............. __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #5 | |
| BİRİNCİ ÇELİŞKİ Bakara-106 'Herhangi bir Ayet'in hukmunu yururlukten kaldirir veya unutturursak, onun yerine daha hayirlisini veya benzerini getiririz. Allah'in herseye gucunun yettigini bilmezmisin? Bakara-106 da sunulan bu hükmü, Fatir-43 ayeti doğrudan çürütmekte. Fatir-43 '... Hayir! sen Allah'in kanununda degisiklik bulamazsin. Sen Allah'in kanununda asla bir doneklik bulamazsin.' - Feth-23 '... Allah kanununda hicbir degisiklik bulamazsiniz.' Yorumum:Allahın kanunu sadece kuranı kerimdeki hükümler değil kainnattaki yasalardır.Birincisinde ayet diğerinde yasa diyor.Kainat düzeni cumartesi balıkları gibi mudahalelerle bozuldu derseniz hayır diyeceğiz. özel bir sınama idi.Tümzamalara ve mekanlara ait bir yasa değildir.İsitisna da kaideyibozmaz. İKİNCİ ÇELİŞKİ Maide-69 'Fakat inananlar, Yahudiler, Sabiiler ve Hiristiyanlardan Allah'a ve ahiret gunune inanan, iyi isler yapana korku yoktur, onlar uzulmeyeceklerdir.' Burada verilen hüküme Bakara-62'de de rastlayabilirsiniz. Fakat Al-i Imran-85 ayetinde '''Kim Islamiyetten baska bir din ararsa onunki kabul edilmeyecektir, O ahirette de kaybedenlerdendir'' denilmekte. Yorumum:İslam Allaha ve Ahirete inana herkese verieln bir ortak addır.Her peygambere inaan müslüman denilmiştir.Bu dinler eğer tevhidi ise bundan onnların müslüman olmaları umulur.Birinci ayette bozulduğu halde İslamı net öğrenmediğinden peygambere iman etmemiş ama öğretisinde iyilikler olan Allah inancı ve Ahiret inancı olanların en azından kurtulacakları anlamını çıkaranların sayısı az değildir. ÜÇÜNCÜ ÇELİŞKİ Fussilet-34: 'Iyilik ve fenalik bir olamaz. Sen fenaligi en guzel sekilde karsila. O zaman aranizda dusmanlik bulunan kimse ile bile yakin dost oldugunu gorursun.' hükmünü ise Sura-40, Bakara-179 ve Maide-45 ayetleri çürütmekte. Sura-40 'Bir kotulugun karsiligi ona denk bir kotuluktur. Fakat kim affeder ve barisirsa onun mukafati Allah'a aittir. Suphe yokki o zalimleri sevmez.' - Bakara-179 'Ey akli erenler! kisasta sizin icin hayat vardir...' veya Maide-45 'O kitapta cana can, goze goz, buruna burun, kulaga kulak, dise dis ve yaralara karsi yaralari odesme yazdik. Fakat kim sadaka olarak bagislarsa, bu ona kefaret olur... YORUMUM:Birincisinde evrensel bir kural var.Köülük yapana dahi iyilik yapmak.Nitekim.Hz.Muhammed böyleydi.Uudda onu öldürmeye geldiklerinde bile ya rab onları affet onlar bilmiyolar bilselerdi yapmazlardı demiştir İkincisinde de aslında affetme emir edilmekle beraber ki ilk ayette de o emir vardı.Öldürülen tarafın isteği olsa kısasını alabileceğini ele almıştır.Birincisinde insaniilişkiler ikincisinde ise hukuki ilişkile sözkonusudur. DÖRDÜNCÜ ÇELİŞKİ En'am-108: 'Allah'tan baska dua ettikleri seylere sovmeyin ki, onlar da bilgisizlikte asiriya gidip Allah'a sovmesinler...' diyen bir ayet ile karşılaşıyor ve seviniyoruz. Fakat Tevbe-28 ayeti sevincimizi kursağımızda bırakıyor. Tevbe-28 'Ey inananlar' Allah'a es kosanlar mutlaka pisliklerdir... Yorumum:Birincisi genel bir kuraldır.İkincisi ise kabe ibadeti için kullanılmıştır.Melade pislik denilmiştir.Halbuki necis değil neces denilmişir.Buda manevi kirlilik olarak tanımlanmıştır ki o da imansızlıktır. BEŞİNCİ ÇELİŞKİ Aşağıdaki ayette ise insan ve cinlerin allaha kulluk için yaratıldığından bahsediliyor. Zariyat 56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Ararat-179 ayetinde ise tamamen alakasız bir sunuş ile karşılaşıyoruz; Araf/ 179. Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. Işte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. Işte asıl gafiller onlardır Yorumum:Birincisinde kulluk için yartıldığı anlaşılıyor.İkincisinde gerçeğe gözünü kapatanalrın içine düştükleri hali acı bir şekilde ifade etme vardır.Ben bu ayetten cehennemlik insaın özelliklerini anatma görüyorum.Yani insanların çoğu zaten cehennemiçin yaratıldı değil de o halde yaratılanların özelliklri vardır.O halde bu özelliklere sahip olmayanlar cehennemlik değildirler. Şimdilik bu kadar... |
| #6 | |
| İslamiyette şöyle bir inanış var duyduklarımdan yola çıkarak anlatıyorum. Müslüman olmayanların yada daha sonradan müslümanlıktan cayarak din değiştirenlerin yeri cehennemdir. Peki bunun mantıklı açıklaması nedir? Aynı zamandada hristiyanlığında allahın gönderildiğine inanıyorlar .bu nasıl bir çelişkidir? Allahın her göndediğini kutsal sayan onun emirlerini koşulsuz kabul eden bir anlayış, aynı şekilde allahın gönderdiği birşeyi dışlıyor. Ahirette yeri olmadığını savunuyor. O dinide o göndermedimi? __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| İyi güzel okuyorsunuzda herşeyi birileri anlatarak mı anlamak zorundasınız. Biraz daha araştırın öğrenin cevapları bulacaksınız ama bulamazsanız ben yazacağım. Sevgilerimle... __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... |
| #8 | |
| Şuan o konuyla ilgili araştırma yapıyorum zaten. __________________
| #9 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Ben Kur'an'ın kendi içinde değil ama, günümüz bilinenleri ile çelişen kısımlarına dikkat çekeceğim. 13/2- Allah, gökleri gördüğünüz herhangi bir direk olmadan yükselten, sonra Arş'a kurulan, güneşi ve ayi buyrugu altina alandir. 31/10- Allah gökleri görebileceğiniz direkler olmaksızın yarattı.... Gökyüzünün bir tavan olduğunu zannediyorsanız, yukarıdaki ayetleri yazmamışım kabul edin... 21/30- İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı? Evrenin hiç bir anında böyle bir şey olmamıştır. Dünya (yer) evrenden yaklaşık 9 milyar yıl sonra oluşmuştur. 2/29- O, yeryüzünde olanlarin hepsini sizin için yaratan, sonra göge yönelip onlari yedi gök halinde düzenleyendir. O, her şeyi hakkiyla bilendir. Evrenin oluşumu hakkında bildiklerimiz, bu ayetin mitolojik bir hikayenin ürünü olduğunu anlamamıza yetiyor. 45/22- Allah, gökleri ve yeri, hak ve hikmete uygun olarak, herkese kazandığının karşılığı verilsin diye yaratmıştır. Onlara zulm edilmez. Son verilere göre 75 milyar ışıkyılı genişliğinde olan ve genişlemeye de devam eden evrenin, sırf "insan" adlı bir memelinin, "Dünya" adlı bir gezegende imtihan edilebilmesi için yaratıldığı iddiasının mantıki gerekçesini çok merak ediyorum doğrusu... 67/5- Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve (ahirette de) onlara alevli ateş azabını hazırladık. Yıldızların, şeytanlara atılan taşlar olması... Sanırım birileri halk arasında "yıldız kayması" olarak nitelenen bir olayı sordu. 82/1- Gök yarıldığı zaman, 84/1,2- Gök yarıldığı ve Rabbine boyun eğdiği zaman Birileri bana göğün nasıl olup da yarılabileceğini tarif edebilir mi? 22/65- ...........İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor..... Bu ayet için yapacak bir yorum bulamadım... :130 __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
| #10 | ||
| Alıntı:
http://www.yaziyaz.com/forum/thread8363.html en detaylı yazı ise konu ileilgili burasısır http://www.yaziyaz.com/forum/showthr...5343#post95343 | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|