"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| İki çocuğun Anıtkabir macerası Yaz tatilini akrabalarının yanında geçirmek için Norveç'ten Ankara'ya gelen S.U (17) ve K.Ç. (16) Anıtkabir'de ziyaretçilerin duygularını aktarmaları için açılan deftere çeşitli notlar yazan 2 genç, çevredekileri rahatsız eden hareketlerde bulununca, şikâyet üzerine Anıtkabir güvenlik görevlilerince gözaltına alındı. Yapılan incelemede, çocukların deftere, Atatürk için 'Mıstık' yazdıkları ve "Seni gördüm, içim daha da kötü oldu. Allah razı olsun diyeceğim, ama demiyorum. Yaptıkların için teşekkürler ama seni hiç gözüm tutmuyor", "Selamün aleyküm diyeceğim, ama demiyorum. Senin kafana saç ektireceğim, ektirmiyorum" şeklinde ifadeler kullandığı saptandı. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne götürülen S.U. ve K.Ç., Ankara Başsavcılığı Çocuk Bürosu'na çıkarıldı. S.U., Norveç'te doğup büyüdüğünü, K.Ç. ile deftere şakalaşmak amacıyla yazı yazdıklarını söyledi. S.U., "O yazıları K.Ç.'ye hitaben yazdım. Deftere, Atatürk'e yönelik duyguların yazıldığını bilmiyordum. Çok pişmanım" dedi. K.Ç. ise bu tür davranışların doğup büyüdüğü Norveç'te suç sayılmadığını belirterek, Türkiye'de de kimseyi rahatsız edeceğini düşünmediğini söyledi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan S.U. ve K.Ç., Elmadağ Çocuk Islahevi'ne gönderildi. Olay için arkasında başkalarının olduğunu ve derin bir konu olduğunu söyleyenler olduğu gibi, çocukların şakalaşması olduğunu düşünenlerde var. Siz ne dersiniz? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Çok ilginç bir durum. Ama kötü niyetli olduklarını pek sanmıyorum yine de ben. sonuçta yetiştirilme tarzları o konularda biraz özgür olsa gerek. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #3 | |
| Çocukların böyle davranmalarına ebeveynlerinin sebep olduğunu düşünüyorum. Çocuklara Atatürk'ü nasıl anlatmışlarsa çocuklarda öyle inanmışlar. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| bi kaç gün önce ben bu haberi gazetede okumuştum.Fakat durum biraz daha farklıydı çocukların bu masum gibi görünen sözlerinden sonra küfürlü sözlerde vardı. Ayrıca yazdığına göre çocuklar tutuklanamadı serbest bırakıldı ve Norveç'e döndüler. okuduğum haber bu şekilde idi. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|