| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Ben mi Devlet mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Nov 2006
| Devlet mi cok daha kiymetli biz mi? Vatan mi daha onemli yoksa kendi hayatimiz mi? Yani kisacasi: Vatan mi sagolsun yoksa canim mi sagolsun? Yazilarinizi bekliyorum. Saygilar, Hilmi Koca Amsterdam, Hollanda |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Devlet, halk icindir. Halk olmasa devlet olamyayacgina göre, aslolan halktir. Devlet icin halk, halkin telef olmasi anlamina gelir ![]() siyasal oyunlar iste burada baslar?? Yani önce canin sag olsun ki vatani emperyalizme karsi koruyacak bir gücün olsun degil mi ![]() saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #3 | |
| Aksana, Fikirlerin icin sagol. Gercekten cok merak ediyorum: Allahaskina kim bu Emperyalistler? Ben Hollanda'da yasiyorum, belki bakarim ve bulurum bunlari. Saygilar |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Devlet burjuvanın halk üzerinde baskı kurdugu yönetimin kurumsal adıdır.. Devlet degil her zaman için insan önemlidir. Devletsiz bir yaşam en demokratik yaşam tarzıdır.. Saygıyla... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-11-06 17:41 . |
|
| |
| #5 | |
| Elenorin, "Devlet burjuvanın halk üzerinde kurdugu kurumsal adıdır.." Bunu biraz aciklar misin? Bana biraz "sosyalist' geliyor o yuzden... 19. ve 20. yuzyilda kullanilan kelimeler ve kavramlar artik modern cagimizda kullanilamaz hale geldi de. Ve daha halen merak ediyorum: Kim bu Emperyalistler? Avrupa ve Amerika mi emperyalist? Peki Rusya? Hatta 60'li yillarda kendi sacmasapan devrimini Afrika ve Latin Amerika'ya ihracat etmek isteyen Kuba da mi emperyalist? Saygilar, |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
umarim yasadiginiz yerin dilini de biliyorsunuz. Internet de kullandiginiz belli oluyor. O halde hemen simdiden baslayarak arastirin, googleden aramaya mesela ilk olarak. bilgilenmeye baslayin, gerekirse sokaklardaki otonomlardan birini yakalayip emperyalistler kim yahu diye sorun bakalim ne diyecekler, ama güldürmeyin kendinize. Kolay gelsin size simdilik, bir süre sonra emperyalizm ile ilgili yazilarinizi bekliyorum, sevgiyle kalin. __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #7 | |
| Amacim alay etmek degildir. Benim tezim su: Bircok az gelismis ulkeler baslarina gelen herseyi "emperyalistler bizi somuruyor" deyip kendi ic somurusunu devam ediyorlar. Kendi beceriksiz ve basarisizligini unutup Avrupa ve Amerika'ya kufretmek yerine yorulup uretmekten kaciniyorlar. Bence be kolayciliga kaciyor. Ama lutfen konuyu dagitmiyalim. Bu konu'yu su icin actim: Bireysellik mi onemli yoksa tepeden inme kolektif devlet mi? Eger Emperyalizm uzerine konusmak istiyorsan, aksana, topic ac ve uzun uzun konusalim. Cunku Komunizm ve Sosyalizmin gunahlari neredeyse sinirsiz gibi geliyor bana. Devlet adina islenen cinayetler sampiyonasinda Stalin ve Mao bircok kez Olimpiyat sampiyonu olmuslardir. Ve her seferinde 'birey' yok olmustur. Saygilar |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
!!!!!!! __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| ast olan benim sizsiniz bireylerdir bireyler olmasa devlet olmazdı devlet olmasa vatan olmazdı katta devlet olamaz ast olan ben sen biz ve siz sevgiler marimari |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
sygilar __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|