Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski30-11-06, 18:57  #1
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
Bilinmesi gereken pratik bilgiler...

NOT: Elde ettiğim son bilgiler, habere kaynak gösterilen hastahanenin haberi yalanladığı yönündeydi. Bunu belirtmek istiyorum. Aşağıdaki yazı, KAYNAĞI TARAFINDAN YALANLANMIŞ bir yazıdır. Lütfen diğer yorumları da dikkate alınız ve bu haberin güvenilir olmadığınını biliniz

YALAN haber ise şu:
"Diyelim ki saat 18:15 ve zorlu bir is gununden sonra arabanizla (yalniz basiniza) eve donuyorsunuz.
Gercekten yoruldugunuz, sıkıldiginiz ve cileden ciktiginiz bir gununuzdesiniz. Birden gogsunuzde
baslayip, kolunuza ve cenenize dogru ilerleyen siddetli bir agri hissediyorsunuz. Evinize en yakin
hastaneden sadece 10 km uzakliktasiniz, fakat o mesafeye bile ulasip ulasamayacaginizdan emin
degilsiniz. Ne yapabilirsiniz?"

Devamı için:

http://www1.dogus.edu.tr/spor/tr/saglik/kalpkrizi.htm
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)

9mm Parabellum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-12-06 20:23 .
9mm Parabellum is offline  
Eski01-12-06, 17:04  #2
9mm Parabellum

Çok ilginç gerçekten...

Şimdi;

Microsoft Word'u açınız,

Q33NY yazın ( 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi Kuleleri'ne ilk bindiren, New York tarifeli uçağın uçuş kodu)

Microsoft Word'de puntoyu 72'ye getirin ki gözlerinize inanın.

Yazı karakterini en alt sıradan 3. olan wingdings 1'e getirin.

Bu testi Microsoft Word programının 95 versiyonunda da yapabilirsiniz. Sonuç değişmeyecek.
Acaba ben mi çok paranoyağım yoksa bazı şeyler önceden programlı mı?
Eski01-12-06, 21:49  #3
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın dmJuRNaL şöyle demiş:

Çok ilginç gerçekten...

Şimdi;

Microsoft Word'u açınız,

Q33NY yazın ( 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi Kuleleri'ne ilk bindiren, New York tarifeli uçağın uçuş kodu)

Microsoft Word'de puntoyu 72'ye getirin ki gözlerinize inanın.

Yazı karakterini en alt sıradan 3. olan wingdings 1'e getirin.

Bu testi Microsoft Word programının 95 versiyonunda da yapabilirsiniz. Sonuç değişmeyecek.
Acaba ben mi çok paranoyağım yoksa bazı şeyler önceden programlı mı?

Üşenmeden denedim ve şok oldum
Eski01-12-06, 22:02  #4
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Çok ilginç gerçekten,ancak tesadüf olduguna inanıyorum ben...
analiz is offline  
Eski01-12-06, 23:08  #5
emre_emu
Kayıtlı Okur

emre_emu'nın Avatarı

Ülke / Şehir: famagusta

Kel alaka ama soğan doğrarken sakız çiğnemek sizi daha mutlu hissettircektir.Ögrenci olarak tecrübemle sabittir.. hürmetler
emre_emu is offline  
Eski01-12-06, 23:43  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın dmJuRNaL şöyle demiş:

İlk Bilgi Benden Olsun:

Rochester General Hastanesi'nin "And the beat goes
on..." adli bulteninden alınmıştır.

Diyelim ki saat 18:15 ve zorlu bir is gununden sonra arabanizla (yalniz basiniza) eve donuyorsunuz.
Gercekten yoruldugunuz, sıkıldiginiz ve cileden ciktiginiz bir gununuzdesiniz. Birden gogsunuzde
baslayip, kolunuza ve cenenize dogru ilerleyen siddetli bir agri hissediyorsunuz. Evinize en yakin
hastaneden sadece 10 km uzakliktasiniz, fakat o mesafeye bile ulasip ulasamayacaginizdan emin
degilsiniz. Ne yapabilirsiniz?

Kalp masaji konusunda belki egitim de almistiniz ama size ogreten sahis, muhtemelen bu masaji kendi
kendinize nasil yapabileceginizi ogretmedi...

Son zamanlarda bir suru insan kalp krizine yalniz basinayken yakalanmaktadir. Yardim olmaksizin, normal kalp atisi bozulan ve bayginlik hisseden bir insanin bilincini yitirmeden once sadece 10 saniyesi vardir. Bu durumda kalan sahislar kendilerine, devamli ve siddetli bir sekilde oksurerek yardimci olabilirler. Her oksurukten once derin bir nefes alinmali ve oksuruk sanki gogus derinliginden balgam cikarmak istercesine derin ve uzun olmalidir. Derin nefes alma ve oksuruk, yardim gelene yada kalp normal ritmine geri donene kadar, durmaksizin her 2 saniyede bir olacak sekilde devam etmelidir. derin nefes alma akcigerlere oksijen ulastirirken, oksuruk hareketi
kalbi sikistirarak kanin dolasimini surdurur. Kalp uzerindeki sikistirma hareketi ayni zamanda kalbin
normal ritmine donmesine de yardimci olur. Bu sekilde, kalp krizine maruz kalan kisi, kendisini
bir hastaneye ulastirabilir.

-----

Yukarıda yazılı bilgilerin daha çok kişiye ulaşması ise belki de kurtarılan yeni yaşamlar demek olacaktır....
Bu bilgiyi araştırmadan buraya koymanın ne kadar fazla insana zarar verebileceğini biliyor musunuz?

Bu yalan haberi çıkaranlara ve yayanlara yazıklar olsun (bu sözüm size değildir)

Ulaşabildiğim İngilizce kaynaklar ( Rochester General Hastanesi bildirisi dahil ) böyle bir şeyin olmadığını söylerken, pek çoğu da uzman gözetiminde olmadığı sürece bu tekniğin yarardan çok zarar getirmekte olduğunu belirtmekte. Artık Forward maillerle, vb. yollarla gelen bu sahte bilgilere lütfen itibar etmeyin.
Bu maillerle gelen ve doğru olan bir habere ben şu ana kadar çok nadir rastladım.

İnsanların hayatlarıyla utanmadan, oynayabiliyorlar!
Antioksidan is offline  
Eski02-12-06, 10:50  #7
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Sn. turker bir çok sağlık adlı internet sitesinde buna benzer şeyler okudum.Eğer gerçekten yanlışsa bunu duyurmalıyız.İnsan hayatı önemlidir çünkü.Bu linkte kaynağıda verilmek üzere aynı haber yayımlanıyor. www.sağlıkbilgisi.gen.tr
Eski02-12-06, 20:31  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın ursulamel şöyle demiş:

Sn. turker bir çok sağlık adlı internet sitesinde buna benzer şeyler okudum.Eğer gerçekten yanlışsa bunu duyurmalıyız.İnsan hayatı önemlidir çünkü.Bu linkte kaynağıda verilmek üzere aynı haber yayımlanıyor. www.sağlıkbilgisi.gen.tr
Yukarıdaki yazıda adı geçen Rochester General Hastanesi'nin bu bilgiyi reddedişi:
http://www.viahealth.org/body_rochester.cfm?id=329

Bunun tehlikeli bir şehir efsanesi olduğunu anlatan bir yazı:
http://www.jamesshuggins.com/h/oth1/...tack_cough.htm

Bunun bir şehir efsanesi olduğunu anlatan başka bir yazı:
http://www.trendmicro.com/vinfo/hoax...k+Alone&Page=7
Antioksidan is offline  
Eski03-12-06, 22:59  #9
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Sn. turker bilgi için teşekkürler ama bunu sadece bu sitedekiler değil bu bilginin yer aldığı siteye bakanlarda bilmeli.Bir şeyler yapmalıyız aslında, yada insanlar anlamalı artık yazılan okunulan herşeyin doğru olmadığını..

saygıyla..
Eski05-12-06, 20:00  #10
9mm Parabellum

Ben yazıyı bir üniversitenin sayfasından aldım. Araştırdığım kaynaklarda ilgili hasatahanenin yazıyı yalanladığı yoktu. Herkesten özür diliyorum...
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 21:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)