Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski01-12-06, 13:56  #1
canugur

canugur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Bir ölüm fermanı daha

Azeri yazar hakkında ölüm fermanı

"İran, Salman Rüşdü'nün ardından bir yazar hakkında daha ölüm fermanı verdi.

İran'ın önde gelen dini isimlerinden Büyük Ayetullah Muhammed Fazıl Lankarani, "Azerbaycan'da yayımlanan Senet gazetesinde yazan Refik Tagi'nin öldürülmesini" emretti.

Fetvada, "Bütün Müslümanları bu kafir yazarı öldürmeye çağırıyorum" dedi.

Yazısında İslam'ın ülkelerin gelişmesini önlediğini ve şiddeti körüklediğini belirten Tagi ile gazetenin genel yayın yönetmeni Azerbaycan'da iki ay hapse mahkum edilmişti."
alinti: sabah.com .tr

Öldürmeler bitmeyecek.

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-12-06 08:49 .
canugur is offline  
Eski01-12-06, 14:53  #2
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Öncelikle hangi islam ülkesi gelişmekteki zaten bu husuta önülerine geçilmiş olacak anlamıyorum...

Bunlar gerikalmışlık göstergesinin önde gideni. Düşünce özgürlüğüne insan haklarına saygı yok bir kere onlar kim oluyorlarda bir insanın ölümüne hüküm veriyorlar. Pes diyorum başkada birşey demiyorum...
Eski01-12-06, 14:54  #3
canugur

canugur'nın Avatarı

Tek kelimeyle sapiklik....
canugur is offline  
Eski01-12-06, 15:44  #4
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

İnsanlığın onuruna yakışmayan, dini kişisel amaçlara böyle göz boyayarak alet eden insanların bu mentalitesi ne zaman düzelir? Düzelir mi? Olabilir mi?

...

Saygı duyulmayan saygı göstermez, özgür ifadesi sağlanmayan yerde düzen yerleşmez.

Neyin mücadelesidir bu, nasıl sonlanır...

Nasıl...
il_bilge is offline  
Eski01-12-06, 15:50  #5
canugur

canugur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın il_bilge şöyle demiş:

İnsanlığın onuruna yakışmayan, dini kişisel amaçlara böyle göz boyayarak alet eden insanların bu mentalitesi ne zaman düzelir? Düzelir mi? Olabilir mi?

...

Saygı duyulmayan saygı göstermez, özgür ifadesi sağlanmayan yerde düzen yerleşmez.

Neyin mücadelesidir bu, nasıl sonlanır...

Nasıl...
düzelmeyecek sayin il_bilge, kendiliginden düzelmeyecek bunlar.
böyle devam etmeleri inanc sistemlerinin degismez karakteri oldugundan, burjuvazinin 1789 larda, kiliseye karsi cok sert girisimine benzer kanli olaylara dogru gidebilir dünya...

demek ki dinlerin yapisi ve kaderi (?) hic degismeyecek...
saygiyla
canugur is offline  
Eski01-12-06, 16:23  #6
ZUHAL.KUZU

Giriş Tarihi: Nov 2006

İslam alemi değilmidir İmanın dinin elden gittiği vakit meydanı boş mu bırakacağız diyen...İmanın elden gittiğini inananların gün geçtikçe azaldığı kanaatine varıp dini korumak adına kıran kırana kanla vahşetle barbarlıkla savaşlar vermedilermi...Ayrıca dini kişisel amaçlara alet ettiklerini sanmıyorum kesinlikle ..Burada islam alemine islam alemlerince kötü bir eleştiri vardır...en ufak bir söz söylersen yandın ki ne yandın...İnsanların islam çatısı altında huzur bulacağına inananların fikirlerine tezat islamın ülkelerini geliştirmesini önleyip üstüne şiddeti körüklediğini söylersen vayyy haline...Burda islama hakaret vardır ve dinen boyunlarının vurulması gayet olağandır....Bunu ben demiyorum...Bunu en güzel din islamdır diyen kitapların en güzeli kuran söylüyor...Allahın emridir bu...İşte TARİH TEKERRÜR EDİYOR...Başka ne denilebilir ki...

ZUHAL.KUZU Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-12-06 16:28 .
ZUHAL.KUZU is offline  
Eski01-12-06, 16:36  #7
canugur

canugur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ZUHAL.KUZU şöyle demiş:

İslam alemi değilmidir İmanın dinin elden gittiği vakit meydanı boş mu bırakacağız diyen...İmanın elden gittiğini inananların gün geçtikçe azaldığı kanaatine varıp dini korumak adına kıran kırana kanla vahşetle barbarlıkla savaşlar vermedilermi...Ayrıca dini kişisel amaçlara alet ettiklerini sanmıyorum kesinlikle ..Burada islam alemine islam alemlerince kötü bir eleştiri vardır...en ufak bir söz söylersen yandın ki ne yandın...İnsanların islam çatısı altında huzur bulacağına inananların fikirlerine tezat islamın ülkelerini geliştirmesini önleyip üstüne şiddeti körüklediğini söylersen vayyy haline...Burda islama hakaret vardır ve dinen boyunlarının vurulması gayet olağandır....Bunu ben demiyorum...Bunu en güzel din islamdır diyen kitapların en güzeli kuran söylüyor...Allahın emridir bu...İşte TARİH TEKERRÜR EDİYOR...Başka ne denilebilir ki...
Evet, tarih tekerrür ise, 1571 yilinda Fransa-St. Bartalemus olaylarinda katoliklarin bir gecde 60 bin karsi mezhepten hristiyani yok etmelerine sasmamak gerek, bu gün de benzer sahnelerin yasanmasiicin mesaleler hazirlaniyor, fetvaler veriliyor, eller ogusturluyor.

Ne icin !!!!!!
Cennet sefasi ve birkac memesi tomurcuk yasit huriler ve gerdandaki pirlanta gibi parlayan gilmanlar -tüysüz cocuklar- icin mi bu kan!!!

(Cümle icindeki benzetmeler, diyanetin cevirileri dogrultusundadir)

Sesimizi yükseltmedigimiz sürece, Prf. Ilhan Arsel de. Azeri yazar Refik Togi de öldürülecek,
-Turan Dursun gibi-

sevgiler
canugur is offline  
Eski01-12-06, 17:19  #8
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Kişisel çıkarlarını yada bilinç altındaki sapkınlıkları din adı altında müridlerine yaptıran bu tipl insansılar olduğu sürece, insanlar yapılan yanlışları dine yüklemekten vazgeçmeyecekler sanırım.Hep aynı zihniyet,ha sivasta 38 kişiyi yakanlar ha bunlar,benim inandığım şey ile bunların inandığı şey aynı olamaz,olmamalı..

saygılar
ReMaT is offline  
Eski01-12-06, 17:27  #9
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Yobaz !!!!
analiz is offline  
Eski01-12-06, 17:29  #10
canugur

canugur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Kişisel çıkarlarını yada bilinç altındaki sapkınlıkları din adı altında müridlerine yaptıran bu tipl insansılar olduğu sürece, insanlar yapılan yanlışları dine yüklemekten vazgeçmeyecekler sanırım.Hep aynı zihniyet,ha sivasta 38 kişiyi yakanlar ha bunlar,benim inandığım şey ile bunların inandığı şey aynı olamaz,olmamalı..

saygılar
Size katiliyorum sayin remat.
Fakat bunlara ellerimiz uzandiginda, ne yapiyorsunuz deyip, yargiyi calistirdigimizda islam cigneniyor, kafirler saldiriyor diye sokaklara dökülüyor insanlar...
Kafir oluyor yargiclar, hakimler....

Ne yapmali o halde.

Azeri yazar ölmeli mi,???
ölmemeli tabi, ama ne yapmali ???
saygiyla
canugur is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 22:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)