| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Buradaki tartışmalar ve konuşmalar fikirlerinizi değiştirdi mi? | |||
| Evet, bazıları değişti | 7 | 23.33% | |
| Hayır, hiçbir şekilde değişmedi | 8 | 26.67% | |
| Biraz etkiledi | 2 | 6.67% | |
| Sadece bilgim arttı | 13 | 43.33% | |
| Emin değilim | 0 | 0% | |
| Oy Verenler: 30. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Çok merak ettiğim bir nokta var sevgili arkadaşlar, burada yüzlerce konu binlerce mesajla tartışılıyor. Allah'a inanan ve Müslüman olan, inanmayan, dinleri kabul etmeyen tüm arkadaşlarımız... Burada yaptığınız tartışmalar fikirlerinizde, düşünsel dünyanızda ve duygularınızda değişikliklere sebep oldu mu? Ya da değişmesini sağladı mı? Merak ediyorum... Sevgiler |
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Buraya yazdığımdan ve bazı şeyleri araştırdığımdan beri Yaratan inancım çok fazla arttı,yani bu bir inançtır ve kendi adıma kesinleşti diyebilirim,şuan müslümanım ve hep öyle kalacağımı düşünüyorum ancak hiçbirşey imkansız değildir,belki birgün islamı değil başka bir dini seçerim belkide hiçbir dini seçmem ama Tanrı inancım hep var olacaktır. saygılar |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bizi Yaratan bir Güç olduğuna inanıyorum.. Zaten buna inanların hepsi kendini bir dine üye hissediyor.. Aynı Tanrıya inananların bazen neyi paylaşamadıkları ilgimi çekiyor.. Bakınız PAPA İle MÜFTÜ aynı camide.. İnandıkları aynı GÜÇ'e dua ettiler.. Bunun yanlış bir şey olduğuna inanmıyorum.. Ama KUR'andaki bazı çelişkiler.. kafamı da kurcalamıyor değil.. Örneğin Aynı Tanrıya. inanıldığı halde.. KUR'AN'da onları dost edinmeyiniz diye ayet var.. Bilgisi olan arkadaş bu konuyu detaylandırırsa.. sevinirim.. saygılar. |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Değerli mcpo bahsettiğiniz Ayeti kerime Maide suresinin 55. Ayetidir. "İnnema veliyyüküm-üllahu ve resuluhu......" ifadeleri ile başlayan, bu Ayeti kerimede ki anahtar sözcük, 'veli' sözcüğüdür. Bu sözcüğün Türkçede tam karşılığı yoktur. Veli, velayet sözcükleri değişime uğramadan türkçeye de girmiş ve kullanılmaktadır. Problemli yorumlar bu noktada başlıyor. Bazı mütercimler, işgüzarlık yaparak, tam karşılığı olmadığı halde, veli ifadesini 'dost' olarak tercüme etmişlerdir. Bu anlamı da içerir. Ancak, Ayeti kerime de kastedilen mana kesinlikle, beşeri ilişkilerde ki, 'arkadaşlık' 'dostluk' değildir. Arkadaşlık, dostluk sözcüklerinin arabcada ki karşılığı da, 'veli' değil 'refik' dir. Türevi olan 'refakat' terimini türkçede de sıkça kullandığımız refik' sözcüğüdür, Konuyu uzatmamak için, müslümanların, inanmayan yada farklı inanca sahip olan insanlarla beşeri ilşkiler kurması hakkında ki diğer Ayetlere girmiyorum. Ayetin konusu arkadaşlık dostluk değil, 'velayettir.' Velayet kavramı; Yetkili olmak, tasarruf da bulunabilmek, yönetmek gibi anlamlar içeren, kapsamı farklı bir kavramdır. Saygılarımla. mderin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-12-06 19:35 . |
| #5 | ||
| Alıntı:
| |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Bu arada bu foruma katıldığımdan beri bir çok konuda bilgim arttı.Düşüncelerimin direk olarak değiştiğini söyleyemem ama bir çok konuyu yorum yazmasamda okuyarak takip ediyorum ve merak ettiklerimi araştırdıkça yeni şeyler öğreniyorum ve bu doğal olarak düşüncelerimde bir genişleme sağlıyor. teşekkürler.. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." | |
| #7 | ||
| Alıntı:
saygılar | |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
| #9 | ||
| Alıntı:
saygılar | |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Emperyalizme olan karşıtlıkları da tek taraflı. Düşünce özgürlüğü kısmı ise tamamen palavra. İstenmdikleri düşünceler için hertürlü yakıştırmayı yapabiliyorlar. Her seferinde içgüdüsel olduguna inandığım Türk tarihini lekemele refleksleri mevcut. Tahrikten kesinlikle kaçınmıyorlar. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|