Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anket Sonuçlarını Göster: Islamla hristiyanlik bir gün bulusurlar mi?
Hayir asla böyle bir sey olamaz18 60.00%
Neden olmasin, sartlara göre mümkündür6 20.00%
Belki komsu din olarak saldirmazlik paktina gidebilirler ilerde1 3.33%
Yeni dinler ortaya cikip bu iki büyük dine baskin cikabilir5 16.67%
Oy Verenler: 30. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski02-12-06, 17:03  #1
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
İslamiyet ve Hristiyanlık bir gün buluşur mu?

Artan ateizme ve farki din mensuplarina karsi bu iki dinin orijinleri bir olmalari ana düsüncesiyle yok olmamak icin sizce bir gün ortak noktalarda birlesip, kitaplarindaki buyruklari öne cikarmadan birlikte mutabakata varip tek tanrili din savunuculari olarak calisirlar mi?

Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-12-06 17:08 .
Hoca is offline  
Eski02-12-06, 17:29  #2
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın aksana şöyle demiş:

Artan ateizme ve farki din mensuplarina karsi bu iki dinin orijinleri bir olmalari ana düsüncesiyle yok olmamak icin sizce bir gün ortak noktalarda birlesip, kitaplarindaki buyruklari öne cikarmadan birlikte mutabakata varip tek tanrili din savunuculari olarak calisirlar mi?
Mümkündür,istenilirse yapılabilir ancak insanların bazı şeylere takılmak yerine özü anlamaları gerekmektedir.

Mümkündür dedim,ancak bence birleşmeyecekler,zaten yok olmamak için diye birleşmeleri söz konusu değil çünkü yok olmaları gibi bir ihtimal yok bana göre.Ayrıca hristiyanlar islamı din olarak sayarlarsa hristiyan olmazlar onlarda müslüman olurlar,yani buradaki kastım hristiyan yada müslüman olmak,kelime olarak değil,yani onlar hz_muhammed'in son peygamber olduğunu kabul eder ve buna inanırlarsa,Kur'an 'a inanırlarsa zaten olay orada kopar ve müslüman olmaktan kaçınmazlar,yani hristiyanlığı bıraktım müslüman oldum acaba hristiyanlığın Tanrı'sı bana kızar mı ama müslümanlarınki korur mu mantığından,TEK Yaratıcı Kudret olduğunu anlayan insan mantığına geçilmesi lazım bence.Zaten durum böyle olunca adının ne olduğu mühim değil,isterlerse Tanrı diyelim isterlerse Allah,sonuçta inandığım varlık önemli,sen bir yaratıcıya inanıyorsan,islamın ayrı yahudilerin ayrı hristiyanlığın ayrı diye bakılması çok saçma olur.

saygılar
ReMaT is offline  
Eski02-12-06, 20:15  #3
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Dinler kendi içlerinde bile bütünlük sağlayamıyorken, kendi içlerinde bile sayısız çatışmalar yaşıyorken, iki farklı dinin birleşmesi söz konusu olamaz görüşündeyim.

İslamiyet de kendi içinde savaşıyor. Hristiyanlık da bir bütün değil içsel olarak.

Dinler arası diyalog masalına da, dinlerin ortak buluşma noktalarına da inanmıyor ve katılmıyorum...
il_bilge is offline  
Eski02-12-06, 20:27  #4
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Alıntı:
Soru gerçekten ilginç.
Sorunuzdaki tek doğru yargı, bu dinlerin orjinlerinin aynı olduğu yargısıdır.
Ama o zaman da sorunuz eksik kalıyor.
Sadece Hristiyanlık ile İslam'ın orjinleri aynı değil, Yahudiliğin de orjini aynı.
O zaman bu 3 din birleşir mi diye sormanız gerekirdi.

Ancak benim asıl garibime giden, bu dinlerin artan ateizm ve diğer din mensupları sebebiyle birleşmeye karar vermeleri.

Siz gerçekten buna inanıyor musunuz sn. aksana?
Ateistlerin sayısı İslamiyeti ve Hristiytanlığı tehdit edecek kadar arttı mı yani?

Konumuzla çok alakalı değil ama birden aklıma bir atasözü geldi
Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş.
Eski02-12-06, 23:48  #5
onur0226

Ülke / Şehir: ankara

Dini politikalarının birer parçası haline getiren hristiyan ve müslüman partiler belki bunun için çalışabilirler. İnsanların dine eğilimlerini artırmak için ortak politika güdebilirler...
bu anlamda uluslararası bir örgütlenme olabilir.ancak bunun sağlanması için bu partilerin bir araya gelmeyi engelleyecek dini görüşlere bağlı olmamaları gerekir.

onur0226 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-12-06 23:53 .
onur0226 is offline  
Eski03-12-06, 00:54  #6
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Mümkün değildir islamiyet geldikten sonra Allah katında hiristiyanlığın bir önemi kalmamıştır çünkü ayette "allah katında din islamdır" denmektedir bu nedenle müslümanlar böyle bir işi kesinlikle kabul etmezler ki hiristiyanlıkta aynı tutum içinde olacaktır.

Fakat benim gibi ateist olanlar için durumun pek ehenmiyeti yoktur.
karabaglı is offline  
Eski03-12-06, 01:00  #7
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Alıntı:
Sadece Hristiyanlık ile İslam'ın orjinleri aynı değil, Yahudiliğin de orjini aynı.
O zaman bu 3 din birleşir mi diye sormanız gerekirdi.
Yahudiligi özellikle katmadim sayin bekirsami; cünkü onlara göre sonradan yahudi olunmaz; yahudi olarak dogulur.
Yani yahudi dini, irk dini haline getirilmistir.

Islam ve hristiyanlikta, istavroz ve sahadet, dine dahil olmya yeterlidir
saygiyla
Eski03-12-06, 01:12  #8
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Dikkat ederseniz "orjin" kelimesini kullanmıştınız.
Orjin; referans noktası, referans kaynağı, başlangıç yeri anlamına gelen bir kelime.
Sonuçta her üç dinin kaynağı aynı.
Yani bütün peygamberler müslüman ve başından beri peygamberlerin tebliğ ettiği tek din İslam.
Hristiyanlık ve Yahudilik orjininden yani başladığı noktadan saptığı için Peygamber Efendimiz gelerek İslamı yeniden tebliğ etmiştir.
Bu durumda diğer dinler hükmünü yitirmiştir.
Hristiyanlığa veya Yahudiliğe inananlarla, Budistler ya da ateistler arasında itikadi anlamda hiç bir fark yoktur.
Küfür tek bir millettir.
Eski03-12-06, 01:17  #9
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın bekirsami şöyle demiş:

Orjin; referans noktası, referans kaynağı, başlangıç yeri anlamına gelen bir kelime.
Yani bütün peygamberler müslüman ve başından beri peygamberlerin tebliğ ettiği tek din İslam.
Hristiyanlık ve Yahudilik orjininden yani başladığı noktadan saptığı için Peygamber Efendimiz gelerek İslamı yeniden tebliğ etmiştir.
Hristiyanlığa veya Yahudiliğe inananlarla, Budistler ya da ateistler arasında itikadi anlamda hiç bir fark yoktur.
Küfür tek bir millettir.
öyle bile olsa...
Ona bakarsaniz, orijin konusunda Asya Türkleri de samanistlerdi ve tek tanriya inaniyorlardi.
Simdi samanizmi de, tek tanrili diye buraya katmami isterdiniz

Tanri yahudiligin irk dinine cevrilmesini ister miydi?
saygiyla

Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-12-06 01:25 .
Hoca is offline  
Eski03-12-06, 01:17  #10
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın bekirsami şöyle demiş:

Küfür tek bir millettir.
Ama budistlerle ateistler cennete gidemeyecekerken, Hıristiyan ve Museviler gidebilecekler. Bu nasıl iş?
Antioksidan is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)