| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Risk nedir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Risk nedir? Ege üniversitesinde oyrencilere sorulan sınav sorusu,Risk nedir? Sınfta bütün ögrenciler çıkarıyor defder kalemi,başlıyorlar yazmzya Risk hakında ne biliyorlarsa sayfalarca yazmaya Öyrencilerden bir tanesi hiç birşey yazmıyor boş bir sayfa bir ok işareti devamı arka sayfadadır yazıyor arka sayfada yine ok işareti devamı diyer sayfada ve boş kagıdın altına RİSK budur hocam yazıyor Hocada bu oyrenciye en yüksek notu veriyor "RİSK" en iyi sen anlatın diye bide olayın şöyle bir boyutu var tabi risk sınavda boş kağıt vermektir demiş öğrenci...hocadan 100 almış ilk sınavda... 2. sınavda gene aynı soru gelmiş...bizim sivri zeka yine 'risk sınavda boş kağıt vermektir' diye yapıştırmış cevabı...hocasıda aynı riski 2 kez almak almak ahmaklıktır deyip basmış 0 ı Siz yinede "Risk"hakında düşüncelerinizi yazabilirsiniz |
|
| #2 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| ya bu hep anlatılır ama hep farklı üniversite adı hep farklı zaman söylenir sınav kağıdına "risk budur" yazmak risk almak değildir ki ? normal şartlarda sonu belli birşeydir yani not olarak 0 alması gerekir. çünkü bir risk almıyor direk boş kağıt vermiş gibi oluyor ![]() __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
sayın tugu, Güzel bir yaklaşım bunu yazdığınız zaman aklımda hemen bir kaç soru belirdi hemen yöneltmemde sakınca yoktur umarım risk derken aklıma yüzdeler geliyor. % kaç risk insanı hayattan koparır ?O halde risk insana göre değişen bir kavramdır. ( Duruma , olaya göre) O halde riske girdiğiniz insanlara ve olaylara göre risk değişir. Olaylar ise riske girmeye değer.. İnsanlar ise riske girmeye değer mi ? | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Risk almadan yaşanmıyor sonuçta. Kaplumbağa bile ilerlemek için başını dışarı çıkarmak zorunda. Risk olmadan yaşam olmuyor. Bilinmemezliklere rağmen teşebbüslerde bulunmaktır risk; yaşamak için... Yazıya gelince, biz üniversite öğrencisiyken de anlatılırdı bu, eski bir hikaye olduğunu da söylerlerdi... Demek ki bayağı eski, ancak yanlış hatırlamıyorsam bu risk efsanesinin mekanı için ODTU denmişti bize... Yerler her versiyonda değişiyor demek ki. Bu anektod için aklımda kalan en önemli cümle ise; "Aynı koşullar altında aynı riski iki kez almak aptallıktır" kısmı... Düşünmeye değer... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Risk sonucu ne kadar istediğini gösteren bir araçtır. Başarıya ulaşmak için de araçları iyi kullanmak gerekir. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Risk; girisilen bir is icin, her türlü bedel ve sonucu göze almaktir. Hayat bir risktir derler ya, yalanyalan ![]() kimsenin de kolay kolay riski filan göze aldigi yok ![]() riske girenlere de, sen deli misin derler ![]() Ülkenin icinde bulundugu duruma bakinca ne kadar riske giren bir toplum oldugumuz da belli olmiyor mu? Hitler de riske girerek, Rusyaya saldirmis, sonunda emperyalizmi basina toplamisti; bu da bir riskti ve kaybetti. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Bana göre başarılı insanlar hayat boyunca risk almış olan kişilerdir.Bunun en büyük örneği;Atatürk.Ama tabi ki her risk alan kazanacak diye bir şey yok.Eğer sen soğuk bir havada t-shirt giyersen hastalanırsın.Demek istediğimin anlaşıldığını umuyorum. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Güzel hikaye...Risk toplumun genelde yapamayacağı şeyleri yapmak olarak tanımlanır.Risk evsiz bir çocuğun ev aramasıdır soğuğu göze alarak.Bir şeyleri kurtarmak adına onların yerine geçmektir bazen...Ve risk yazılı kağıdını boş vermektir(ardından 100 almayı beklemeye ne deniyor,onu bilmiyorum...).Risk buraya yazı yazmaktır biraz da sevilecek mi umudu taşıyarak? |
|
| #9 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Sanıyorum inancından taviz vermemektir risk. Herkesin yaptığını yapar, herkesin gittiği yerden gider, herkesin düşündüğünü düşünürse insan risk alması ve dolayısıyla farklı olması mümkün değildir. Önemli olan ne pahasına olursa kendin olup düşündüğünü savunmaktır(Bazen bütün dünyayı karşısına alsanda ) Riski göze alabildiği müddetçe kendisi olur insan.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Risk; genel tanımıyla daha iyi bir şey için, kaybetmeyi göze alarak, ortaya koyduğunuz başka, bir şeydir... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|