| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Hayat sınavlarmız neden ağır geçiyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Hayat sınavlarmız neden ağır geçiyor Düşünün bir kere bu dünyaya gelirken neler olcagına karar vererekmi geliyoruz?Kimileri mutlu mesut yaşarken hayatlarındaki mutlulugu yakalamışken ve gözleri ışıl ışıl hayatla barışık yaşarken neden kimileride mutsuz ve agır sıavlar veriliyor neden cebirin en zor sorusu onlar çıkıyor?Nedir bu hayat eşitsizligi acaba cennet cehennem dedikleri yer bu dünya üzerimi,neden çırpınıyoruz bu mekanda kendimizi ifade edecegiz diye?Ben benim diyen insanları gördükçe neden hayranlık duyarız ve niye sıkıştırlmış hayatın bizde oldunu düşünürüz neden?saygılarımla marimari ![]() |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bu dünyada yaşayan ve hiç bir mutsuzluğu olmayan, sorununsuz bir insan olmadığı bir gerçek.Gözleri ışıl ışıl hayatla barışık yaşayan insanlar sadece sorunlarının üstesinden gelmeyi bilenler.Böyle söyleyince herkesin mutlu olabileceğini söylüyor gibi oluyorum ama aslında her zamanda durum bu kadar basit olmuyor.Ama hayatı hayat yapan da bu sanırım. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #3 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Son noktada insan doğası bunlara son verecek güçtedir,umarım insanlar kaderlerini kendileri tayin ederler. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. | |
|
| #4 | |
| Peki neden biz Peki bu sınavlar neden bize sayın Anadolu ,,,,neden Etopyalıları sence bu kaitalist sistemdeki eşitsizligi yaratan bir avuç insanın niyeti ney bir kaşık toprak kavgasına neden insanlar sosoyalizmi beceremediler...madem bu sistemi begenmiyor sıavları agır gelen insanlar niye degiştirmiyorlarki?? hep daha geriye gidiyoruz.Etopyalıların suçu neydi o zaman veya bizim ?Bu dengesizlik ve eşitsizlik insan olmamızın yegane özelligi olan insan ahlakına vurulmuş bir darbe degilmidir sizce.?..Biryerler gelebilmek için bzim gibi çogunluga tekme atan bir avuç kamprator var . .Hayır geçelim onları Trafige kurban giden sakat kalan binlerce insan ego tüm bunlar sizce ne haklısınız bir avuç çıkarcıya ve sisteme yüklüyoruz ama kendi içsel yaşamda yaşadıgımız agırlıklarıda siteme yükleyemeyiz herhalde.....bir illet yapışır üstüne çözemezsinde durumu neden sizce?????sevgilerimlemarimari |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Her insanın yaşamdan tat alması için acıyıda mutsuzluğuda huzura va mutluluğua ihtiyacı vardır. Hayat başlı başına budur zaten. Bizler kendi hayatlarımızı kendimiz zorlaştırırız sadece, sıkıştırılmış dediğiniz hayatı gene kendimiz yaratırız. __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
| İnsanın düşüncesizliği ve bencilliği sayın marimari. Her ne kadar tanrı kavramına tam olarak inanmasamda tanrı varsa bile suç onun değildir. Bu dünyadaki ne insanlığa eksik ki. Paylaşmasını, paylaştırmasının bilmiyorsak suç tanrıda mı? Emperyalist devletlerin maşası olmaktan, onca ezilen halkı(yani kendimizi) savunamamaktan kendimizi kurtaramamışsak suç tanrıda mı? Komünizm diye bir akım var eşitliği sağlamak için. Kaç kişi buna uyuyor ya da bağlı kalıyor? Kimileri ütopik diyor. Tüm insanlık istedikten sonra-sömüren hariç- neresi zor nesi ütopik. Beni en iyi anlatan Nazım Ustayla bitiriyorum yazımı: Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani, hani şu derya içre olup deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, — demeğe de dilim varmıyor ama — kabahatın çoğu senin, canım kardeşim! __________________
Kural Kuralsızlıktan Daha İlgi Çekicidir! |
|
| #8 | |
| İnsan kendi doğasına hiç bir dönemde bu kadar yakın ve bu kadar uzak olmamıştır.Dilerim yakına gider. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #9 | |
| Yürek kocaman bir yürek lazım Genelde konularda sizlere katılıyorum ama yinede bu küçük gezegende büyük yaşamak lazım diyorum serin kanlı nasıl olunur...larc nasıl yaşamak ögrenmek lazım..... Çamberin dışından nasıl bakılır...kontrol nasıl saglanır ögrenmek lazım......Neden bu hayatımızdki düzensizlik diyip empeyalizm e yüklememek lazım. Tamam O bir vanavar ye ye doymuyor ama büyük canavarla nasıl baş etmeliyiz bilmemiz lazım...Ütobikde olsa sosyalizmi ögrenmek ve ona görerde yaşamak lazım aslında bunlar için bizlerde kocaman bir yürekde lazım...olmazsa önce yüregimizi ele geçirmemiz lazım. sevgilerimle marimari:p :p |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Eğer hafif geçseydi onu sınav olarak tanımlayabilir miydik?Belki yaşadığımızın bile farkına varmazdık...Her şey hep kötünün iyisi olsaydı onun kötünün iyisi olduğunun farkına bile varmazdık.Ve belki yaşadıklarımız da kötünün iyisi...Ve yine belki hayat kendini hissettirmek istiyor??? __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|