"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Pinochet ölüm döşeğinde/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Kalp krizi geçiren Şili'nin eski diktatörü Augusto Pinochet'nin ölüm döşeğinde olduğu bildirildi. Pinochet ailesinin sözcüsü General Guillermo Garin, kaldırıldığı Santiago askeri hastanesinde Pinochet'nin başına kutsal yağ sürülüp sürülmediğine ilişkin soru üzerine, "doğru" yanıtını verdi.Katolik inancında, ölüm döşeğindekilerin başı kutsal yağla ovuluyor Hazır bu haber ajanslardayken bizde bu konuyu tartışalım... Şili ve Pinochet... Nedir fikirleriniz? |
|
| #2 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Faşizm ölmediği sürece, faşistlerin ölüyor olması bir 'zafer' duygusu yaratmasını pek de anlamlı bulmuyorum. Sonuçta Pinochet yaşadığı sürece, faşizm için gerekli olan tüm görevleri layıkı ile yapmış ve yargılanmadan elini kolunu sallaya sallaya bu dünyadan göçüp gitmek üzeredir. Şuan için yapılması gereken Pinochet vb.leri üzerinden faşizmin lanetlemekten geri kalmamaktır, diye düşünüyorum. BF... __________________
Kitleler sustuğunda ya da susturulduğunda, tarihi kişilerin yaptığı sanılır. Tarihi bizzat kitleler yapar, kişiler sadece kitlenin bilincine sahip figürlerdir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| ''Askeri rejim sırasındaki işkence suçlamaları dolayısıyla İspanya Pinochet'yi yargılamak istemişti. 1998'de İngiltere ziyareti sırasında İspanya'ya teslim edilmek üzere ev hapsine alınan Pinochet'nin İngiltere'de 2000'e kadar süren hukuk mücadelesi yine sağlık gerekçeleriyle lehinde sonuçlanmıştı.'' bbc turkish ten haberi okurken bu cümlelerle karşılaştım.sanırım faşizme karşı etkili mücadele bu yollarla sağlanabiiliyor.. ama ispanya nın şilinin eski devlet başkanını nasıl yargılayabileceğini pek anlamadım.bu,uluslararası bazı anlaşmalardan kaynaklanan bir hakkın herhangi bir ülke tarafından kullanılması mı?yani bu sorumluluğu ispanya nın üüzerine alması gibi bir durum mu? herhangi başka bir ülke de böyle davranabilir miydi? bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.... saygılar onur0226 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-12-06 13:38 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Dünyada, devletlerin, Birlesmis Milletler sifatiyla, fasist diktatörleri yargilamagibi bir konsept yoktur. Eger olsydi kapitalizmden söz edemez, dünya ülkelerinin oy birligi ile toplanan belgelerle fasist diktatörler bir bir yargilanirdi.. o günlerde gelecek, bu gün kimileri eceliyle ölseler de... saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
yanıtınız için teşekkür ederim ama ispanyanın ne hakla pinocheti yargılayacağını hala anlamadım...haberde mi yanlışlık var diyorsunuz... | |
|
| #6 | |
| adam ispanyol kökenli de ondan. Ispanya afranko fasizmini de unutmadi, cok cektiler.Güney amerika neredeyse tamamen ispanyolca konusur ve ispanyol sömürgesidir bir cok ada ve ülekeler. Bir cogu kurtulmus olsa da ekonomik ve siyasi iliskileri sürmekte tabi. Tipki Hindistanin ingiliz sömürgesi oldugu gibi ![]() Su an konuyla ilgili cok detayli arastirma yapmadigimdan, ayrintiye giremiyorum saygiyla __________________
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #8 | |
| Ilginctir, Portekiz, Ispanya ve Italya fasist dikatatörlükler yasamis, Yunanistan ve Türkiye, cunta dönemi yasamistir. Yargilama mekanizmasi, söz konusu ülkelerden yalnizca Türkiye de takilmistir ![]() Portekiz´den ülkemize kadar, bir akdeniz hastaligi gibi yayildi fasizm ![]() Bizde takildi kaldi, icimizden atamiyoruz bir türlü ![]() saygiyla __________________
|
| #10 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Amma da uzun yaşadı.Cezalarını başka biçimlerde çekiyorlar,mutlaka çekecekler. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|