Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Göç hakkı...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski04-12-06, 12:09  #1
onur0226

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: ankara
Göç hakkı...

- İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin 10 ülkede yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, gençler istedikleri ülkeyede yaşama hakkına sahip olmaları gerektiği görüşünde. Hatta bir bölümü bu uğurda hayatını tehlikeye atmaya bile hazır.

kaynak:ntvmsnbc.com

bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz...Türkiye de yaşamaktan memnun musunuz?yoksa fırsatınız olsa başka bir ülkede yaşamak ister misiniz?

şahsen ben daha iyi yaşam koşullarının olduğu bir ülkede yaşamak isterdim...bunun herkesin hakkı olduğunu düşünüyorum.ancak şu konuda kararsızım.böyle bir hakkı hazır almak mı haktır yoksa böyle bir ortamı yaratmak mı gerekir?

saygılar

onur0226 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-12-06 12:14 .
onur0226 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-12-06, 16:33  #2
Selcuk

Selcuk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Kapitalizm-Sosyalizm çelişkişi gibi aslında bu konu da, bencil yani kapitalist olsam gider kendimi kurtarırdım, toplumcu olduğum için kendimi kurtarmaktansa öncelikle yurdum insanının sonra diğer tüm insanların iyi yaşama haklarına sahip olmasını arzu ediyorum..

isteyen herkesin farklı ülkelerde yaşama hakkı ise sınırlar kalkmadan pek imkanlı gibi görünmüyor, öyle olsa türkiyede pek kimse kalmazdı sanıyorum..

ben de itiraf etmek gerekirse ümitsizliğe kapıldığım ve devrimcilere yapılan nankörlüklere aşırı sinirlendiğim zamanlarda defolup gitmeyi, sadece kendi hayatımı güzelleştirmeye çalışmayı da aklımdan geçirmiyor değilim ama benimsediğim ideoloji sayesinde bu düşünceler pek uzun soluklu olmuyor..
Eski04-12-06, 17:45  #3
realist

realist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Düşünün ki doktorsunuz.Size prestijli bir üniversiteden iş teklifi geldi.Size 'Türkiye'de ömrüm boyunca çalışsam ben bu parayı kazanamam dedirtecek.'müthiş bir para teklif ettiler.Parayı da geçtim.Elinize mesleğinizde ilerleme fırsatı geldi.Bu durumda siz ne yapardınız?Ben bu soruyu çok düşündüm. İkilemde kaldım.Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürse sakal.Ama en sonunda bu teklifi kabul ederdim.'dedim.
realist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-12-06, 18:52  #4
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Soyut olarak bakıldığı zaman "göç hakkı" kuşkusuz her insana tanınmalı. Burada "ekonomik" göçler olabileceği gibi, bulunduğu ortamda artık yaşayamayacak duruma gelmiş, "ayrıksı" tipler olabileceğini de düşünmek gerekir.

Olaya sırf "ekonomik" göç olarak bakanlar da şunu unutmasın. Emekçiyseniz, her yerde emekçisiniz. Bazı yerlerde aldığınız ücret daha çok. Ama orada da eziliyorsunuz. "Ekonomik" bakımdan biraz daha iyi yaşam koşullarına karşılık olarak da, köklerinizden kopuyorsunuz. Bambaşka bir ülkede, bambaşka bir kültürel ortamda yaşamak hiç kolay değildir. Hele bazıları için ise tam bir işkencedir. İnsan buna dayanabiliyorsa, olağanüstü bir "itici güç" var demektir.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-12-06, 18:58  #5
onur0226

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

bulunduğu ortamda artık yaşayamayacak duruma gelmiş, "ayrıksı" tipler olabileceğini de düşünmek gerekir.
daha iyi anlaşılabilmesi için,mümkünse örneklendirerek, bunu biraz daha açabilir misiniz?..

saygılar...
Eski04-12-06, 19:11  #6
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Sn. onur0226
Dünyada çok baskıcı rejim var. Hakim düzenin dayattığı normlara uymayanlar, daha da önemlisi toplumdaki şartlanmış çoğunluğun terörü altında ezilenler var. Bunların, kendi ülkelerinde yaşama enerjisi kalmayabilir artık. Bu "psiko-terör" bazıları için dayanılmaz duruma gelebilir. Bunları kastediyorum.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-12-06, 19:18  #7
onur0226

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Sn. onur0226
Dünyada çok baskıcı rejim var. Hakim düzenin dayattığı normlara uymayanlar, daha da önemlisi toplumdaki şartlanmış çoğunluğun terörü altında ezilenler var. Bunların, kendi ülkelerinde yaşama enerjisi kalmayabilir artık. Bu "psiko-terör" bazıları için dayanılmaz duruma gelebilir. Bunları kastediyorum.
katılıyorum...teşekkür ederim..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)