| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| nedir bu erkeklerin dünyasında çok büyük önem arz eden futbol sevgisi ve günümüz kadınlarını ve onların hayatlarını allak bullak eden bu futbol? Kadınların tabiriyle ‘Koca koca adamların bir top peşinden koşturmasından’ mı ibaret? Nazlı Yalçın, "Kızlar Futboldan ne anlar?" kitabında bu soruları cevaplarken, futbolu bilmeyen birisine anlatıp. sevdirebilmenin ipuçlarını veriyor.. Futbolu çoğu zaman esprili bir dille ele alan bu kitap sorulan soruların hepsine değinirken futbolun tarihi, kuralları, kupaları, maçları ve gülmekten kırılacağınız spiker komedyalarına da yer veriyor: İşte kitaptan seçilen bazı espriler: “Hagi yine yokluyor kaleyi. Ümit, Hasan ve Jardel’den sonra Casillas’a bir ampul de ben takacağım” diyor. İspanya’da da varız Real Madrid’de de varız, orada da takarız!” “Evet sayın seyirciler elin zencisi, elin arabı hat-trick yapıyor, bizim Hakan’ımız bizim Oktay’ımız uyuyor!” “Gollerimizi Hagi ile Arif attı sayın seyirciler. Bu tablo bana büyük Türk bestecisi Hacı Arif Bey’i hatırlatıyor nedense?” “Evet sayın izleyiciler, maç bitti biz hala gol yiyoruz. Olacak iş değil!” “Ya Letonya’nın defansı kalas gibi, kessen iki oturma takımı bir masa yaparsın.” ... gercekten kızların futboldan anladığını söylemek cok zor evde oturup maç izlerken kardeşimin gelip bana -hangisi biziz kırmızılar mı? maviler mi? oyun durduğu zaman -eee noldu şimdi gibilerinden söz söylemesi eminim ki pek çok erkek de yaşamıştır bunları Nazlı Yalçın'ın dekolte yayınlarından çıkan "Kızlar Futboldan ne anlar?" kitabına bakın derim bayanlar tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-12-06 17:33 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Açıkca söylemek gerekirse futbolu fsinden anlamam.Sadece (penaltı,şut,gol kaleci...)bunlardan anlarım.Erkekler hiç tartışmasız bu konunun uzmanı.(bir kız olarak).Ama bazen futbol uğruna insanlar kavga ediyor,birbirlerini dövüyorlar.Bu tabi ki hoş birşey değil. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Uyanın... Futbol dünyadaki en tehlikeli uyuşturuculardan biri!!! Bir insanı "bir şey düşünmemeye" zorlamanın en kolay yolu nedir biliyormusunuz? "başka birşey düşünmeye" zorlamak... __________________
"Zafere kadar durmak yok!!!" Ernesto Che Guevara |
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Futbol kitle afyonu olarak tanımlamak futbolu bilmemektedir. futbol dünyada siyasi bir hesablaşmanın arenasıdır... Lazio-Livorno maçlarını izleyin livorno'lu taraftarların orak çekiçli bayrakları küba bayrakları ve tribüne astıkları " lazio sonun hitler gibi olacak" pankartı... Napoli tirübünlerine bakın mavi beyazlı takıma "ne faşizm ne kapitalizm geliyoruz seri A" ve barcelona ve real madrid maçlarına bir bakın... Futbol başka türlü bir taraftarlığın ve başka türlü bir futbolun olabileceğini kanıtlar niteliktedir. Bayanlar futboldan ne anlar derseniz.... Burdur'lu kadınların şalvar sporunu unuttukmu hemen | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Ben futbolu seviyorum.Hatta küçükken tam bir fanatiktim tuttuğum takımın her maçına giderdim Şuan hala maç izlerim ama özellikle erkeklerin futbolu bir spor olarak görmemeleri, futbolu sevmelerini erkek olmanın olmazsa olmaz bir özelliği olarak görmeleri, bu sporun holiganlık gibi bir şeyi ortaya çıkarmış olması, izleyenlerin kendilerini kaybetmeleri.. vs işte tüm bunlar beni futboldan her geçen gün soğutmakta..saygılar,, __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Sep 2006
| sevgili ursulamel.... Futbolun kökeni ile ilgili bir durum bu ilk atası maya uygarlığınca oynanırdı ve savaşçıların oynadığı güç gösterisi idi.... Dediklerinize bende katılıyorum. Fakat bu futbolun kaderi...Ortada bir meşin yuvarlak ve ağlar olduğu sürece bu değişmeyecektir... |
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
kaldı ki..futbol uyuşturucu değil..aksine dili,dini,rengi tüm dünyada aynı olan bir sanat bence kitleleri peşinden koşturan özellikle çocukların ve genç neslin hayran olduğu futbol ustalarının..buluştuğu bir alan futbol'un da kötü yanları var ama futbolu kötü yapan seyircileri.. top değil ![]() sayın ursulamel şöyle demiş Ben futbolu seviyorum.Hatta küçükken tam bir fanatiktim tuttuğum takımın her maçına giderdim utboldan anlayan bayanlar databiki var biz erkekler dantel işinden ne kadar anlıyorsak ![]() tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-12-06 17:35 . | |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| futbol...şahane (seyretmesi) kadın....tartışmasız (seyretmesi) kadınların futbolu....!???...ıııhhh __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
| #9 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: balıkesir
| anlamasınlar daha iyi ... |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Bir kadın neden futbolla ilgilenemesin? Neden ilgilenmesin? Bunu futbolu gerçekten çok seven ve dünya liglerini de yakından takip eden bir bayan olarak söylüyorum. Emin olun ki futbolu seven, futboldan anlayan, bu sporu iyi bilen bayanlar var. Ve bilgisi sadece 90 dakikayla sınırlı olmayıp futbol tarihini de bilen bayanlar var. Bu sporu ve bu sporun sevgisini artık sadece erkeklere indirgemek ne kadar doğru tartışılır. Bir on yıl öncesi için olsa belki. Ama futbolla ilgilenmeyenleri toplayıp genelleme yaparak "Kadınlar futboldan anlamaz" demeyi ben kabul etmiyorum. Kendi adıma konuşmak gerekirse küçük bir kızken de futbol oynardım, o şekilde büyüdüm, eskiden beri severim, benim için; benim dünyamda yeri ayrıdır. Bu konuda geniş bir bilgim olduğuna da inanıyorum. Okuyorum, izliyorum, konuşuyorum, tartışıyorum. Eşim maçları arkadaşlarıyla izleme ihtiyacı duymuyor, benimle izlemek istiyor ![]() Kısacası "futboldan anlamamak" ifadesini tüm bayanlara genellemek yanlış olduğu kadar, anlayanlar için de "anlamasalar daha iyi" demek de hoş değil... Futbol güzel bir spor ve spor cinsiyetlere indirgenemeyecek kadar önemli bir alan. Sevgilerimle | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|