| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Bir forumda rastladığım boykot çağrısı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Son 10 gündür çoğu insanın kanını donduran canlı canlı yüzülen hayvanların görüntüsünü bir çoğunuz seyretmiştir. HAYKOD bu vahşete karşı dünya çapında boykot başlatıyor. Tüm hayvanseverleri bu boykoto destek vermesini umuyorum. Yıllardır çocukları okyanus ortasında "Ter Fabrikası" (Sweat Shops) adı verilen gemilere hapis ederek, karınlarını dahi doyurmadan köle olarak çalıştıran Çin, işkence boyutunu insan hayalinin sınırlarını aşacak seviyeye getirdi. Milyonlarca hayvanın derisi diri diri yüzülerek, saçımıza toka, ayağımıza terlik, çocuğumuzun üzerine battaniye, eline sevimli oyuncak olarak tutusturuluyorsa; ELİMİZE BULAŞTIRILAN BU KANI TEMİZLEMEK HEPİMİZİN İNSANLIK BORCUDUR. Lütfen linklere bir göz atın!!! http://www.haykod.org/modules.php?na...howpage&pid=94 http://www.sesonline.net/php/genel_s...p?KartNo=32365 ---- Mesaj böyle ama linklere bakmadım. Bakmakta istemiyorum. Kesin berbat görüntüler vardır. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bu görüntüleri görüp, gözleri dolmayan isan varsa eger sasarim. lanet olsun, vietnam ve kambocya da köpekleri de kafes icinde sopa ile döve döve öldürüp müsteriye sattiklari filmler alman tv lerinde gösterilince alman halki sok olmustu.. Hic bir kaliba sigdirilamayacak bu doga vahsetine karsi tepkisizlik gösteriliyorsa, insanlik onuru elbette savaslara da susmaya devam edecaktir.... iste insanligi gercekten birlestirecek, egitecek, gelistirecek ve kardes yapacak degerler buralarda gizli? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.İbra, Bu topiği yeni gördüm.( Topik sözcüğünü de yeni öğrendim. Umarım doğru yerlerde kullanıyorum?) Öncelikle böyle bir konuyu buraya taşıdığın için teşekkür ederim. Sevgi,doğanın kendisine olmalıdır.Çevremize, yaşam alanlarımıza...Kimlerle kullanıyorsak...hepsine yönelik olmalıdır. Bir bitkiye, bir ağaca, dağ başında açan bir eğrelti otuna...Birlikte yaşadığımız, aynı mekanı kullanmak zorunda olduğumuz hayvanlara. Hayvan sözcüğünü kullanırken bile rahatsızlık duyuyorum.Öylesine aşağılayıcı anlamlarla donattık ki onu. Verdiğiniz linklere baktığımda tüylerim ürperdi.Sevgili Canuğur'un dediği gibi insanın etkilenmemersi mümkün değil. Yine sevgili Canuğur'un dediği gibi farklılıkları konuşalım, tartışalım...ama bu güzelim, bu yaşanası dünyada birlikte olmayı gerektiren o kadar çok şey var ki... Kavgalar, gürültüler, bağırış-çağırışlar...insanların içe kapanmasına neden oluyor. İnsanın çevresine karşı duyarsız olmasına yol açıyor. Evimde, biliyorsunuz bir köpek besliyoruz.Onun sevgisi anlatılamaz. El-bebek gül bebek büyütüyoruz. Dışarda, bahçede sokak köpeği yavrulamış.Anası-babası ortalarda yok.60 Haneli bir apartmanda onlarla ilgilenen üç-beş kişiyi geçmiyoruz. Birbirimizi dinleyebildiğimiz, anlama çabası gösterdiğimiz,çevreye ve doğal hayata karşı sorumluluklarımız olduğumuzu kavradığımız anda belki de çok şey daha farklı anlamlar kazanacak-ama...-olmuyor,işte. Oysa; "Müziğin sesini biraz daha duyabilsek, bu böyle biraz daha sürebilse sanki neden yaşadığımızı, yaşarken neden bu kadar acı çektiğimizi kendimiz de anlayabileceğiz.Ah, bir bilebilsek!! Bir bilebilsek!!" (Çehov; Üç Kızkardeş.) |
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| AÇıkcası bu görüntüleri izlemedim ben, daha önce çokca bu tip görübtülerle muhatap olmuştum zaten. Onun için içeriğini az çok biliyorum. Yazı da herşey açık. Dediğiniz gibi, sevgisiz büyüyen nesillerin elinde dünya bugün bu halde. İnsanlığın ihtiyacı olan tek şey, sevgi ve hoşgörü. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Bir darbi mesel var, seytan insanoglu'nun bazi davranislari karsisinda, Allah'a soyle dermis;"Allahim, belki beni insani yoldan cikarmaya vesile kildin, en buyuk emelim de Ademoglu'nun gunaha batmasidir. Ama biraz once yaptigi kotuluk var ya, onu o insana vallahi ben yaptirmadim. Ben bu kadar buyuk kotulugu yapmaktan ve yapilmasina sebep olmaktan sana siginirim." Hani o derisi yuzulmus de arabaya atilan canli hayvanin bakislari vardi ya, sanki bana soyle diyordu:"sen de suclusun".... |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
ee aşırı tüketimin dayanılmaz cazibesi kızılderilerin dediği gibi bir gün paranın yenmeyeceğini anlayacağız | |
|
| #7 | |
| Sn.Azadli, Darb-ı mesel'i bir kenara koyacak olursak, Yazının sonundaki saptama, çok yerinde ve çok doğru. Yeryüzündeki bütün kötülüklerde, bütün yanlışlıklarda zeytinyağı gibi üste çıkma anlayışı yerine , bütün olan bitenlerde bizim de suçumuz var anlayışı egemen olsa, insan olan biten her şeyden bir sorumluluğu olduğunun da farkına varsa yaşadığımız dünya çok daha güzel olabilirdi. Ama toplumların ilerlemesi yavaş oluyor. Daha güzel bir dünya insanlık onurunu hisseden ve bunun gereklerini yapanların omuzunda kalmamalı... Hepimiz sorumluyuz, çünkü... Ve hepimiz bir ucundan tutmalıyız. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Böyle görüntüleri izlemiştim daha önce.Ve uzakdoğululardan soğudum açıkçası.Hangi ülkede tam bilmiyorum ancak insan cenininden çorba yapılyor,hem de cenin parçalanmadan,bir bütün halinde. |
|
| #9 | |
| "Kurban Bayramlarında" yaşanan kimi görüntülerin de bu görüntülerden farklı olmadığını söylemekte de yarar var, sanıyorum. Bazı görüntüler vardı tv.'den gösterilen; gerçekten yürek paralayıcıydı. Bir canlı hiç bir şey adına böyle "zulümleri" hak etmiyor. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Evet, kesilecegini sezen hayvanin, sehibinin elinden kurtulup cilginca otoyollarda, sokaklarda kacarken, tabancalarla, odun ve dirgenlerle öldürülmesine kurban diyorsak, böyle bir vahseti hangi allah kabul eder, muahattaplari düsünsünler. Bizdeki, yabanci ülke halklarinin yaptigi vahse yaklasmiyor diye icimiz rahatliyorsa, yandi Türkiye´nin bahtsiz hayvanlari. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|