"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski05-12-06, 11:53  #1
bozgun_gul
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2006
Kur'an dili

Kur'an-ı Kerim kimin ağzından anlatılıyor?
bozgun_gul is offline  
Eski05-12-06, 12:29  #2
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Kuran-ı kerim, bir Allahın azından, bir paygamberin ağzından birde bilinmeyen kişilerin ağzından alatılıyor. Allahın olduğuna inanılan bir kitap ve kusursuz deniyor, ama ben daha ilk başlarında kuranın kusurlarını farketmeye başladım. Benimde bu forumda açtığım "kuranda bulduğunuz çelişkiler" konusunda bu konuyla ilgili bir msj var. Hiç bir şekilde kimse o soruma cevap veremedi. Verilen cevaplar tatmin edici değildi. İçinde bulunduğum çelişkiyi bu linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. Yani sonuç olarak kuran kimin ağzından yazılmış belli değil.

http://www.yaziyaz.com/forum/thread8407-2.html

yinyang Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-12-06 12:34 .
yinyang is offline  
Eski05-12-06, 12:48  #3
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın madlen şöyle demiş:

Kuran-ı kerim, bir Allahın azından, bir paygamberin ağzından birde bilinmeyen kişilerin ağzından alatılıyor. Allahın olduğuna inanılan bir kitap ve kusursuz deniyor, ama ben daha ilk başlarında kuranın kusurlarını farketmeye başladım. Benimde bu forumda açtığım "kuranda bulduğunuz çelişkiler" konusunda bu konuyla ilgili bir msj var. Hiç bir şekilde kimse o soruma cevap veremedi. Verilen cevaplar tatmin edici değildi. İçinde bulunduğum çelişkiyi bu linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. Yani sonuç olarak kuran kimin ağzından yazılmış belli değil.

http://www.yaziyaz.com/forum/thread8407-2.html
Arapça bilmiyorum bilenler anlatabilir tabi ama o "biz" olaıyla ilgili birşeyler okumuştum,orada biz demesi üstünlük ifadesinden dolayı kullandığını söyleyenler vardı,siz dersin ya bu da biz gibi...(okuduğum yerdeki görüş bu)

Kur'an Allah'ın ağzından yazılmıştır der inananlar,inanmayana göre de Muhammed'in ağzından yazılmıştır.

saygılar
ReMaT is offline  
Eski05-12-06, 13:11  #4
mderin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Siz sayın madlen, siz dil ile edebiyat ile ilgili bir insansınız. Ben size 'siz' diye hitab ediyorum. Siz kaç kişisiniz? Hitabet, belağat, arabca da üst düzeydedir. Çarpıcı vurgular, teşbihler, tasvirler, kinayeler, mugalata, istihza arabcanın en belirgin dil özelliklerindendir.

Allahın vahyi, insanlar anlasın diye vahyi tebliğ eden peygamberin yaşadığı toplumun anlayacağı dilde, arabca olarak tebliğ edildi. Bundan doğal ne var? O dilin özelliklerini taşımasından doğal ne var?
Bundan bir dini tartışma çıkarmak büyük "maharet" doğrusu.

Tatmin olmayabilirsiniz, ama ben sorumluluk gereği bilgilendirmiş olayım. Saygılar.
mderin is offline  
Eski05-12-06, 15:50  #5
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mderin şöyle demiş:

Siz sayın madlen, siz dil ile edebiyat ile ilgili bir insansınız. Ben size 'siz' diye hitab ediyorum. Siz kaç kişisiniz? Hitabet, belağat, arabca da üst düzeydedir. Çarpıcı vurgular, teşbihler, tasvirler, kinayeler, mugalata, istihza arabcanın en belirgin dil özelliklerindendir.

Allahın vahyi, insanlar anlasın diye vahyi tebliğ eden peygamberin yaşadığı toplumun anlayacağı dilde, arabca olarak tebliğ edildi. Bundan doğal ne var? O dilin özelliklerini taşımasından doğal ne var?
Bundan bir dini tartışma çıkarmak büyük "maharet" doğrusu.

Tatmin olmayabilirsiniz, ama ben sorumluluk gereği bilgilendirmiş olayım. Saygılar.
Peki ben kendimden bahsederken biz diyemi konuşuyorum?...Şöyle açıklayayım; kimi yerlerde ben kimi yerlerde biz.sebep yüceltmekse "biz"deki allah zaten yücedir bazı yerlerde kendini yüceltipte bazı yerlerde kendini yüce göstermemiştir mi demeliyiz öyleyse?

Türk toplumuda müslüman.O zamanlar bu kitap arap toplumuna indirildiği için o dile uygun yazıldı. Bu kitabı türkçeye çeviren büyüklerimiz o kültürün dilini ve türk dilini iyi bilmelidir mutlaka ki çevirme yapabilsinler. Türk insanın bu gibi cümlelerde çelişkiye düşeceğini düşünmedenmi çevirmişlerdir o zaman. Madem Türk dilinin kurallarına göre çevrilmiyor bırakın arapça kalsın o zaman hiç anlamayalım,türkçe anlamının içinde çelişkiler bulacaksak.

yinyang Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-12-06 15:55 .
yinyang is offline  
Eski05-12-06, 21:50  #6
muqy

Arkadaşlar dini konularda birçok çelişki mevcut ve açıklayamadıkları da çok şey var ben bu BİZ konusunu daha yeni duydum bu da o çelişkilerden biri bence, ki Allah kavramı varsa ve sizlere göre o çok yüceyse bu kadar çelişkili bir kitap yollamamalı bence

saygılarımla ...
muqy is offline  
Eski05-12-06, 23:15  #7
özedönüş

Gerçekten ne kadar çelişkili ya.Sakın aklınızda çelişkiler önceden oluşmuş olmasın..Yani sizler önyargıdan arınmış ve tatminkar bir ruhla hiç kuranı okudunuz mu.

Kuran kendisine samimi, tevazulu bir kalple yaklaşan kişi için bir hidayet rehberi olduğu gibi, art niyetle, düşmanca yaklaşanlar için de bir sapma vesilesidir.Etraftan duyduğu yanlış bilgiler, çarpık yorumlar, dogmalar, yalanlar ve ön yargılar ile birlikte kendi prensiplerini, dünya görüşünü ve yaşam felsefesini de ölçü alarak Kuran'ı taraflı bir biçimde değerlendirmek isteyen bir kimse, elbette ki ne Kuran'ı anlayabilir ne de ondan istifade edebilir
özedönüş is offline  
Eski06-12-06, 11:35  #8
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın muqy şöyle demiş:

Arkadaşlar dini konularda birçok çelişki mevcut ve açıklayamadıkları da çok şey var ben bu BİZ konusunu daha yeni duydum bu da o çelişkilerden biri bence, ki Allah kavramı varsa ve sizlere göre o çok yüceyse bu kadar çelişkili bir kitap yollamamalı bence

saygılarımla ...
İnsan kendi araştırmasını kendi yapsa ne kadar güzel olur değil mi?Yani tabi yararlanır başka şeylerden ama,birkaç siteden ya da kitaptan 3-5 şeyi aklına kazıyıp ta onunla hareket etmese tam süper olacak bence.

Kur'an 'ı okuyan bir insanın BİZ konusunu yeni duyması ne kadar ilginç,ya da şöyle mi demeliyim,okumadığı bir şeyden sıyrılması ne kadar ilginç.

saygılar
ReMaT is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)