"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Arkadaşlar başlıkta sorum açıkça belli yorumlarınızı almak istedim. Neden Arapça Dua Ediliyor Allah Türkçe Bilmiyor mu? Saygılarımla ... |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Allah herşeye gücü yetendir, herşeyi bilen duyandır...illaki arapça dua adilecek diye bir kaide olamaz bu bazı müslümanların uydurmasıdır. Tabikide hangi dille dua edersen et, eğer inanıyorsan Allah duanı duyacaktır. __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Herkezin arapça dua ettiği kanaatinde değilim.Dua ile ayet veya sure arasında çok fark vardır,kastettiğiniz zanndersem kuran tilavetidir. Kuranın orjinal okunması mana açılımları ve evrenin kozmik bilincinin frekanslarıyla senkronize kurmak için gerekli şarttır. Çünkü her harfin kozmik bir karşılığı vardır evrende,buda beyine ayrı açılımlar farklı anlamlar kazandırır.... __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kuranın orjinal okunması mana açılımları ve evrenin kozmik bilincinin frekanslarıyla senkronize kurmak için gerekli şarttır. din bu kadar bilimselmi yahu ? |
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Gelenek,tek cevabı bu.Sen istersen duaların türkçelerini oku,hatta anlayarak okuman daha güzel olur,ben Allah'a dua ederken türkçesini bilmediğim arapça dua etmiyorum mesela hiç,arapça okumamın sebebi de tamamen alışkanlık,küçükken okulda öyle ezberlemiştim,yani bana göre sorunun cevabı gelenektir,yoksa Allah türkçe bilmiyor değil yani ![]() saygılar |
| #6 | ||
| Alıntı:
Bu din kadar bilimseldi de, dini ön planda tutan su ülkelerin hali ne böyle ![]() Aşırı bilimsellikten mi acaba? saygıyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-12-06 15:06 . | |
| #7 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Hayır, yanlıış... Allah tuzak kuranların en güzelidir. Kuranı arapça yollayıp, bir avuç bedeviden başkasının anlamamasını, böylece yanlış vs. anlayıp tuzağa düşerek cehennemi doldurmalarını beklemektedir. |
| #8 | ||
| Alıntı:
yine aynı anlayışa göre tuzak kurup kullarını yanlış anlamaya yöneltip onları ateşe atıyor? kafam karıştı bak şimdi gene? __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... | |
| #9 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Kafa niye karışıyor ki, sn. madlen.. Eğer kuran allahın sözüyse, bilfiil allah kenidisi söyler: Allah tuzak kuranların en güzelidir.. Belki bu, bizim güzel kavramımızla, arapçadaki orjinal terimin birazcık ters düşmesi nedeniyle, şöyle de çevrilebilir: Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.. Allah'ın defaten nasıl güzel tuzakları kurduğu da ayetlerle sabittir. Her neyse, buradaki güzel "Güzel insan Mevlana, Güzel İnsan yunus" gibi bir tabirdir, "Güzel çiçek papatya" gibi değil.. il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-12-06 15:07 . |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Kusura bakmayın yazdıklarınızın hepsini okumadım ama sanırım sonlara doğru konu biraz başlıktan sapmış....Neden arapça dua ediiliyor?Ben de kendimce açıklamaya çalıştım bunu önce kendime.Ve şöyle düşündüm.Kur'an ın dili Arapça ve taraflı baktığımdan değil de(çoğu dinde olduğu gibi)Kur'an da da insanlar arası birlik,beraberlik sağlanmaya çalışılıyor.Kabe'ye gidildiğinde herkesin kendi diliyle dua ettiğini düşünsenize.Bu belki ilk an garip gelmeyebilir ama:topluca(farklı ülkelerden müslümanlarla)dua yapıldığını ve bir kişinin yapıp diğerlerinin 'amin'dediği bir duayı düşününce garip gelir.Biri dua ediyor ve diğerleri de amin diyecek ama adamın dua edip etmediğini berden anlasın?Bir de bu topluluğun kalabalık olduğunu düşünürsek...Ama bu şu anlama da gelmez:yaptığınız duanın ne olduğunu bilmeden arapça yapın,türkçesini de bilmeden amin deyin.Bunu böyle yapan insan sayısı çok fazla.Hatta yapmayan sayılı kişi var...Ben bunları düşündüm.Doğru ya da yanlış...Saygılar... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|