"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski06-12-06, 10:57  #1
muqy

Giriş Tarihi: Sep 2006
Neden Arapça Dua Ediliyor?

Arkadaşlar başlıkta sorum açıkça belli yorumlarınızı almak istedim.

Neden Arapça Dua Ediliyor Allah Türkçe Bilmiyor mu?

Saygılarımla ...
muqy is offline  
Eski06-12-06, 11:09  #2
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın muqy şöyle demiş:

Arkadaşlar başlıkta sorum açıkça belli yorumlarınızı almak istedim.

Neden Arapça Dua Ediliyor Allah Türkçe Bilmiyor mu?

Saygılarımla ...
:-) güzel bir soru olmuş...

Allah herşeye gücü yetendir, herşeyi bilen duyandır...illaki arapça dua adilecek diye bir kaide olamaz bu bazı müslümanların uydurmasıdır. Tabikide hangi dille dua edersen et, eğer inanıyorsan Allah duanı duyacaktır.
Eski06-12-06, 11:11  #3
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Herkezin arapça dua ettiği kanaatinde değilim.Dua ile ayet veya sure arasında çok fark vardır,kastettiğiniz zanndersem kuran tilavetidir.
Kuranın orjinal okunması mana açılımları ve evrenin kozmik bilincinin frekanslarıyla senkronize kurmak için gerekli şarttır.
Çünkü her harfin kozmik bir karşılığı vardır evrende,buda beyine ayrı açılımlar farklı anlamlar kazandırır....
Eski06-12-06, 11:12  #4
muqy

Kuranın orjinal okunması mana açılımları ve evrenin kozmik bilincinin frekanslarıyla senkronize kurmak için gerekli şarttır.

din bu kadar bilimselmi yahu ?
muqy is offline  
Eski06-12-06, 11:15  #5
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Gelenek,tek cevabı bu.Sen istersen duaların türkçelerini oku,hatta anlayarak okuman daha güzel olur,ben Allah'a dua ederken türkçesini bilmediğim arapça dua etmiyorum mesela hiç,arapça okumamın sebebi de tamamen alışkanlık,küçükken okulda öyle ezberlemiştim,yani bana göre sorunun cevabı gelenektir,yoksa Allah türkçe bilmiyor değil yani

saygılar
ReMaT is offline  
Eski06-12-06, 11:16  #6
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın muqy şöyle demiş:

din bu kadar bilimselmi yahu ?
Evet, ben de şaşırdım..
Bu din kadar bilimseldi de, dini ön planda tutan su ülkelerin hali ne böyle

Aşırı bilimsellikten mi acaba?
saygıyla

il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-12-06 15:06 .
Hoca is offline  
Eski06-12-06, 11:26  #7
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Hayır, yanlıış...

Allah tuzak kuranların en güzelidir. Kuranı arapça yollayıp, bir avuç bedeviden başkasının anlamamasını, böylece yanlış vs. anlayıp tuzağa düşerek cehennemi doldurmalarını beklemektedir.
anibal is offline  
Eski06-12-06, 12:27  #8
yinyang

yinyang'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın anibal şöyle demiş:

Hayır, yanlıış...

Allah tuzak kuranların en güzelidir. Kuranı arapça yollayıp, bir avuç bedeviden başkasının anlamamasını, böylece yanlış vs. anlayıp tuzağa düşerek cehennemi doldurmalarını beklemektedir.
islam anlayışına göre Allah en Merhemetlidir en Affedicidir..
yine aynı anlayışa göre tuzak kurup kullarını yanlış anlamaya yöneltip onları ateşe atıyor?
kafam karıştı bak şimdi gene?
Eski06-12-06, 12:50  #9
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Kafa niye karışıyor ki, sn. madlen..

Eğer kuran allahın sözüyse, bilfiil allah kenidisi söyler:

Allah tuzak kuranların en güzelidir..

Belki bu, bizim güzel kavramımızla, arapçadaki orjinal terimin birazcık ters düşmesi nedeniyle, şöyle de çevrilebilir:

Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır..

Allah'ın defaten nasıl güzel tuzakları kurduğu da ayetlerle sabittir. Her neyse, buradaki güzel "Güzel insan Mevlana, Güzel İnsan yunus" gibi bir tabirdir, "Güzel çiçek papatya" gibi değil..

il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-12-06 15:07 .
anibal is offline  
Eski06-12-06, 17:11  #10
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Kusura bakmayın yazdıklarınızın hepsini okumadım ama sanırım sonlara doğru konu biraz başlıktan sapmış....Neden arapça dua ediiliyor?Ben de kendimce açıklamaya çalıştım bunu önce kendime.Ve şöyle düşündüm.Kur'an ın dili Arapça ve taraflı baktığımdan değil de(çoğu dinde olduğu gibi)Kur'an da da insanlar arası birlik,beraberlik sağlanmaya çalışılıyor.Kabe'ye gidildiğinde herkesin kendi diliyle dua ettiğini düşünsenize.Bu belki ilk an garip gelmeyebilir ama:topluca(farklı ülkelerden müslümanlarla)dua yapıldığını ve bir kişinin yapıp diğerlerinin 'amin'dediği bir duayı düşününce garip gelir.Biri dua ediyor ve diğerleri de amin diyecek ama adamın dua edip etmediğini berden anlasın?Bir de bu topluluğun kalabalık olduğunu düşünürsek...Ama bu şu anlama da gelmez:yaptığınız duanın ne olduğunu bilmeden arapça yapın,türkçesini de bilmeden amin deyin.Bunu böyle yapan insan sayısı çok fazla.Hatta yapmayan sayılı kişi var...Ben bunları düşündüm.Doğru ya da yanlış...Saygılar...

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı