| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
MARKAizm/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| MARKAizm… Sefil zombileriz sadece, ne istediği ve ne yapacağı “birilerince” belirlenmiş parçalarıyız DÜZENİN... Herkes nereden peydah olduğu bilinmeyen ve sürekli değişen bir modanın peşinde;kimileri tv, kimileri ise vitrin karşısında kendinden geçmekte!!!Amaç ne kadar açık oysa ki;futbol bağımlısı adamlar ve alışveriş meraklısı kadınlar ülkesi;kapitalizmin hoş görünümlü,güzel konuşan,iyi giyimli,boş beyinli insanları… Tüketen insanlar ülkesi, tükenen insanlığın... Tüketimde markalaşma çok önemli!!! Televizyonlara Pazar günleri nasıl “markalaşacağımıza” dair küçük tüyolar bile veriliyor… Ama nasıl bir mantıkla insanlar kıçlarındaki kotların markasına göre ayrılabiliyor günümüzde anlamak zor benim için? Alın terlerini acımadan aç kapitalizmin önüne atanların emeklerine yazıklar olsun! “İyisini onlar yapıyor abi”, “En güzel hamburger burada napayım” diyen bencillere de!!! Yazıklar olsun bitmez tükenmez bir inatla güce tapana! Aslında şöyle bir düşününce kim kimden aşağı görmek zor değil bakmasını bilene! Ve baktıktan sonra der ki yüreğim “Yazık insanlığa ki ne yazık! Katılmışlar bir sürünün peşine; hem de çobanın elinde koca bir bıçak; kaval yerine…” Oysa etiketim yok benim,marka da değilim! Bana ait değil bu önümdeki yollar; atlarım barikatlardan, Özgürlük yol tanımaz… “Yazık insanlara ki ne yazık; kendilerine çizilenden başka bir yolda yürüyemeyene!” __________________
"Zafere kadar durmak yok!!!" Ernesto Che Guevara |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Bu konuda kendimi aştım artık ![]() Marka giymek vs suni durumlar ve doğallıktan çok uzak... Giymeyi sevmiyorum... Kaliteli olacak elbet ama illaki de nike değil... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| bence önemli olan marka giyinmek degil üzerine yakışanı giyinmek. |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jan 2007
| Marka takıntılı olan insanları hiç sevmem.Önemli olan marka değil pazardan aldığınız bir üst pahalı aldığınız bir üst kadar yakışabilir.. (Ben cok insan gördüm üstünde elbisesi yok ben çok elbise gördüm içinde insan yok)Bence gayet güzel bir sözdür... |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bence de marka önemli değil üzerine yakışanı almak daha doğru.İster pazardan olsun ister marka olsun üzerime yakıştıktan sonra hemen alırım. |
|
| #6 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| cok adi bir giysi almadıktan sonra marka olup olmaması önemli değil. Marka giydiğinde bazı kişiler kendini niye daha iyi hissediyor bilmiyorum ama bana da bazen oluyor bu durum. Ablamdan kalma ya da annemin aldığı marka bir giysiyi giydikten sonra insanın kendine olan güveni artıyor ve rahatlıyor olabilir. Bu da şundan kaynaklanıyor olabilir; günümüzde iyi bir şekilde yaşamak parayla mümkün olduğuna göre yaşamlarının iyi geciceğine dair düşünceli olmuyorlar ve haliyle daha cok kendine güvenleri oluşabiliyor. Elbette bunun yanında maddi olanağı olmasına karşın marka giyinmeyi reddetmiş olanlar da olabilir. Marka giyinmeyi kapitalizmin getirdiği boş kuruntulardan biri olarak görüyorum. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Markasını göstermek için,pantolonunun üstünden afedersiniz donunu bile gösterenler var. __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #8 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Özellikle şu marka sevdası tüm yaşadığım şehri kaplamış gibi. İnsanlar çılgın bir telaş içinde markalara endekslenmiş. Kapitalizmin ruhsal sömürüsüne çok güzel örnek oluyor bu durum. Ancak okula gidince rahatlayabiliyorum bu kötü dünyadan.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: Başkent
| dostlarim, acaba bu bahsettigimiz insanlarin hangileri salt adı ve şanı oldugu icin, hangileri de salt kaliteli oldugu icin aliyor? önce kalite gerekli midir, gereksiz midir tartişilmali bana göre. ve neden kalite ? yücelme duygusu yaşamak, elitlige olan özlem gibi nedenler benim aklima ilk gelenler. asıl gücün ne oldugu celişmelerinde, para ve üstünlük diyenler mi seviyor markayi ? acaba marka kotlarin yaninda, haşin kapitalist sermayenin en iddiali oldugu ürün olan otomobillerin hayali de bu "saf olmayan düşünceler" arasinda girebilir mi ? hep soru sordum, fakat bunlar arasinda duşuncelerim gizlenmiş durumda... selamlar __________________
Çıplak yalan gerçek yere konulmuş O sebebten nice cana kıyılmış Doğruyu söylemek küfür sayılmış Çakalı çukalı kızdıran dilim |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| üstüme yakisti diye de bir cuval giyemem. kalite malı bilmem kac yil sonra da girersin ama ucuz etin yahniside yenmez bunu da bilmekte fayda var |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|