| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Denemeler.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| İnsanoğlu acıyla beslenir!!! Başın sağolsun... Bir başka değişle;onu bırak sana birşey olmasın! İnsanoğlu bu kadar bencil işte; Ezelden beri bu yüzden ne kimseye başsağlıyı diyebilirim ne de başka bir durumla ilgili üzüntümü dile getirebilirim.Ben nasıl sevdiği birini kaybetmiş bir insana bunu söylerim? Senin başın sağolsun;yani onu bırak sana birşey olmasın!!! Çoğumuz bu kelimeyi sanki başka bir dilden Türkçemize girmiş gibi ne anlatmaya çalıştığını düşünmeden söyleriz ama böyle değil işte; Diyemem ben... Bu karşısındakinin acısını çalmaya çalışıyormuş hissi uyandırıyor ben dışardan baktığımda... Evet çünkü; "İnsanoğlu acıyla beslenir" Ne doğru bir söz!!! Kimbilir kaçımız zoraki gözlerimizden yaşlar boşaltmışızdır... Ya da kaçımız birini üzüldüğümüze inandırmak için oscar ödülü alacak oyunlar oynamışızdır! İnsanoğlu öyle aç ki işte;yetmiyor kendi acısı... Başın sağolsun diyor düşünmeden,yüzünde yalandan bir burukluk...O an karşısındakinin acısından biraz olsun çalabilmek onda mazoşist bir mutluluk yaratıyor...Diğer yandan vicdan meleği;gözlerinde iki damla yaş "sen ne iyi insansın böyle,herkesin acısını paylaşıyorsun" diyip ufak bir çocuk gibi başını okşayınca;tüm günahları affoldu sanıyor... İnsanoğlu acıyla besleniyor.... Oysa birer İNSAN olarak; Böyle mi olmalı dostluk; "başın sağolsun" diyip sıyrılmalımıyız? -Şartmış gibi- birkaç "avutucu" kelime... Eğer insanın dostu birini kaybederse "başın sağolsun" demek yerine dostuyla birlikte onun acısını "gerçekten" paylaşmalı;kalıp bir kaç cümle yerine aklına gelen ilk kelimeyi bağırabilmeli onun yüzüne;ya da kulağına fısıldamalı belki de! Hemde bu size mazoşist bir zevk verene kadar değil! Onunla birlikte acı çekinceye kadar! Kendi acısıyla yetinmeyi bilmeli insan... O zaman gerçek dostluğun ne olduğunu görecektir! __________________
"Zafere kadar durmak yok!!!" Ernesto Che Guevara Doras Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-12-06 16:28 . |
|
| #2 | |
| Öcü Saplantısı ! Saplantılıdır ve saplantıdır... Karşıdır sadece;alternatif değildir hiçbirzaman! Ne mi?... Öyle kısaca "sağ" demek yetmeeeez... Mesela niye "sadece karşıdır" değil mi?Ya da niye saplantıdır? Anlatayım efendim;çok ufak bir örnekle; Sokaklarda öğrencileri üniversitesinin kantininin özelleşmesini protesto ederken,ya da F tipi cezaevlerinde hiç uğruna çürütülen o değerli insanların yanında;"zihni çürümüşler"e seslerini yükseltirken görünce,öğrencilerin köşelerde sıkıştırılıp nasıl tekme tokat dövüldüğüne bakmadan,yoldan kopmuş bi kaldırım taşını "tüyü bitmemiş yetimin hakkı"na bağlayan zihniyette "BİR İNSAN!" taraftarı olduğu takım yenilince oturduğu koltukları söküp sahaya fırlatıyor..."Efendi" derler adama,"o koltukların parasını KİM VERİYOR ?????" Köşe başında dayaktan bayılmış gençleri görmezden gelip,kaldırım taşına odaklanır o yine de;ona öğretilenden başkasını bilmez...Çünkü ona herşeyin en başında öğretilen bir şey vardır "SAKIN DÜŞÜNME!!!" Karşılar sadece,onlara öğretilen o "öcü"ye;"lanetli"ye karşılar... Siz annenize hiç,o "öcü gelio öcüüü" diyince,"ne bu öcü,nasıl birşeydir ya? " diye sordunuz mu? Açık söyleyeyim ben de sormadım; merak etmedim bile..Çünkü adı "öcü"ydü bi kere.Asıl acı olan koca koca adamların,kadınların hala öcülerden korkması... İnsanlığa;işkenceye,köleliğe karşı çıkana;özgürlüğe karşılar!!! Çünkü insan dururken kaldırım taşının derdine düşüyor,işkence varken suçu sabitlenmemiş-ya da suçsuz birini- linç ediyor,köleliğe isyan edenleri "ekmek verene ihanetle" suçluyor,ve sıkıştığı anda da her köşe başına bir askerle,özgürlüğe dair herşeyden yoksun bir hayatı kendileriyle birlikte ülkesindeki herkese hak görüyor... Öyle ki,darbe zamanlarında komşudaki anarşiği şikayet edip,sonra polisler onu götürürken pencereyi aralayıp mazoşist bir zevkle kıs kıs sırıtan insanların ülkesiyiz... Peki ne yapmalı? Bankaların ibadethane,PARA'nın tek tanrı olduğu şu günlerde... "Herkesin taptığına mı tapmalı"bize öğretilen en basit haliyle? Kolay olanı mı seçmek lazım koca koca yanlışları göre göre; tanrıların,kralların yanında,onların eteğinde kendime pis bir yer aramaktansa; sarılırım toprağa uyurum..Özgür ve gururlu!!! __________________
"Zafere kadar durmak yok!!!" Ernesto Che Guevara |
|
| #3 | |
| MARKAizm… Sefil zombileriz sadece, ne istediği ve ne yapacağı “birilerince” belirlenmiş parçalarıyız DÜZENİN… Herkes nereden peydah olduğu bilinmeyen ve sürekli değişen bir modanın peşinde;kimileri tv, kimileri ise vitrin karşısında kendinden geçmekte!!!Amaç ne kadar açık oysa ki;futbol bağımlısı adamlar ve alışveriş meraklısı kadınlar ülkesi;kapitalizmin hoş görünümlü,güzel konuşan,iyi giyimli,boş beyinli insanları… Tüketen insanlar ülkesi, tükenen insanlığın… Tüketimde markalaşma çok önemli!!! Televizyonlara Pazar günleri nasıl “markalaşacağımıza” dair küçük tüyolar bile veriliyor… Ama nasıl bir mantıkla insanlar kıçlarındaki kotların markasına göre ayrılabiliyor günümüzde anlamak zor benim için? Alın terlerini acımadan aç kapitalizmin önüne atanların emeklerine yazıklar olsun! “İyisini onlar yapıyor abi”, “En güzel hamburger burada napayım” diyen bencillere de!!! Yazıklar olsun bitmez tükenmez bir inatla güce tapana! Aslında şöyle bir düşününce kim kimden aşağı görmek zor değil bakmasını bilene! Ve baktıktan sonra der ki yüreğim “Yazık insanlığa ki ne yazık! Katılmışlar bir sürünün peşine; hem de çobanın elinde koca bir bıçak; kaval yerine…” Oysa etiketim yok benim,marka da değilim! Bana ait değil bu önümdeki yollar; atlarım,durduramaz barikatlar... Özgürlük yol tanımaz… “Yazık insanlara ki ne yazık; kendilerine çizilenden başka bir yolda yürüyemeyene!” __________________
"Zafere kadar durmak yok!!!" Ernesto Che Guevara Doras Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-12-06 16:44 . |
|
| #4 | |
| Ve kan gölündeydiler… Gözleri görmezlerin üstünde… Kulakları sağır kapılardaydı.... Güneşe olan inancını yitirmiş, ölümü bekleyen sefil birer bedendi hepsi!!! Ruhsuz ve gelecekten umutsuz!!! Günler birbirini kovalarken, giderken her gün biraz daha geriye bugünden… Açlığın ve yoksulluğun ortasında kalmış milyonlar marşlara,milliyetçilik nutuklarına tapınırken şuursuzca… Doğruları haykırmaktan, herkesin kuşkuyla baktığı bir kahin gibi gelecekten haberler vermekten başka yapacak hiç mi bir şey kalmadı? Umutsuzluk mu bizim dillerimizi düğümleyen, ayaklarımıza prangalar vuran! Yoksa işçinin, köylünün ve her emekçi yurttaşın… Her sesini yükselttiğinde iki kaşının ortasına yediği kurşun mu? Daha kaç tetikçi var insanlığı katledecek, insanlığımıza sövecek? “Küçük Amerika” hayalindekiler günden güne yaklaşırlarken “umut dolu yarınlarına” ; ve bir toplum cinnet geçiriyorken herkesin gözü önünde! Öğrenciler okula “reis”cilik,”Polat”çılık oynamak için gidiyorlarsa ; ve öğretmenler onlara “milli eğitim kitapları”ndan fazla bir şey veremiyorlarsa artık… Bıraktım mı bu işi? Bırakalım mı yarınları? “sen mi kurtaracaksın bu ülkeyi” der ya baskının ve zulmün ateşiyle kavrulmuş yürekleri taşıyan ana babalarımız… “sen niye kurtarmadın annem” “ya sen babam… neredeydin söyle nerede?“ birimize ikimize yetecek mermileri var her zaman; fakat hepimize yetecek ne mermileri var… Ne de yürekleri karşımıza çıkacak!!!... Gözler kan doluyor hayalleriyle gömülen gençleri düşündükçe… Nerede onların o yarına umutla bakan gözleri? Şimdi… Hoşça kal ve hiç gelme dün!!! Ne olur orada kal,ibretle bakmamız için!!!... Yarınlarda sana yer yok zulüm… Umut dolu yarınlar… Gözlerinde geçmişin!!! Silahı elimize tutuşturanlara da; canlara kıyacak kadar ruhsuz şuur yoksunu bedenlere de yazıklar olsun dünden bugüne!!!... Kanlı ellerini gelecekte görmemek dileğiyle!!!... Hepiniz lanetiyle sarsılın ezilenlerin! Ardında görmeyen gözlerin… __________________
|
| #5 | |
| Ogün Samast O bir kahraman… Lanetlilerin,yürekleri karaların pis elleri üstünde göğe yükseltilen!!! “Vatan toprakları kutsaldır,kaderine terk edilemez” sözünün altında duran katil; “Evet, gözümüz var bu vatanın toprağında... Ama koparıp götürmek için değil, en dibine gömülmek için” diyen bir yurtseveri ona öğretilen yalanlar uğruna gözünü kırpmadan vahşice öldüren adamın ta kendisi!!! Ve onun yanında fotoğraf çekmek için yarışa duran jandarma mensupları da Hrant Dink’in dibine gömülmek istediği toprağın bekçileri!!! Şimdi o çok sevdiği toprağına sarıldı uyuyor Hrant Dink; katili el üstünde, afiş olmuş duvarlarda! Hepimiz bir keşmekeşin içinde seferberliğe soyunduk günlerdir… Önce Hrant Dink’in ''Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan ile kuracağı asil damarında mevcuttur” Sözüyle ermeni diasporasını kastettiğini , bu yazının bir başı ve sonu olduğunu anlatmaya çalıştık… Sonra “Hepimiz Hrant Dink’iz, Hepimiz Ermeniyiz” pankartlarını… Ama bizim anlamamız gereken çok önemli bir şey var!!!... Anlamaya niyeti olmayan anlamıyor, duymak istemeyen kulağını kapatıyor, görmek istemeyen gözünü!!!... Sanıyor musunuz ki sırf bir cümle bunca öfkenin nedeni… Maçlarda “Hepimiz Türküz” pankartları; milliyetçi haykırışlar dört bir yanda! İçlerinde biriktirdikleri öfke öyle içlerini karartmış ki! Öyle pis nehirler coşuyor ki yüreklerinde. Pisliklerini akıtacak yer arıyorlar;bu pis nehir belki şimdi bir cümleyle yol buldu kendine. O cümle olmasaydı “Neden bu kadar uzatıldı gündemde” denirdi. Kanla dönen değirmenlerine akan nehirleri hiç durmadı ki. Yarın kim bilir nelere gebe “hukuk” devletimizde… Derinlerde boğulasıcaların ellerinde!!! __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|