Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Çocuk yapmak evliliği kurtarır mı?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski09-12-06, 22:47  #1
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Çocuk yapmak evliliği kurtarır mı?

Çocuk yaparak bir evlilik kurtarılabilir mi?

Toplulumuzda bazı insanlar çocuğu olmadığı için eşlerini boşayabilmekteler, yani bazı çiftler çocukları olmadığı için ayrılıyorlar.

Bazen de kötü giden bir evliliği kurtarmak için çocuk yapmaya yönelenleri görebiliyoruz.

Peki ne kadar sağlıklı? Çocuk tek başına bir evliliği kurtarabilir mi?

Sevgilerle
il_bilge is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-12-06, 22:50  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Sevgili İl Bilge,

Bugün içindeki tüm soruları dökmüş gibisin Şaka bir yana, bence çocuğun tek başına bir kurtarıcılık görevi üstlenebileceğini söylemek pek doğru bir tespit olmaz. Çocuklu olup da boşanan çiftler çok yaygın. Amerika gibi gelişmiş ülkelerde sanırım bu oran daha da yükseliyor. Ancak yine de çocuğun boşanmanın önünde önemli bir engel olduğu görüşündeyim. Özellikle de Türkiye gibi gelişmekte olan (gelişmekte zorlanan) ülkelerde, ekonomik ve toplumsal koşullar da göz önüne alındığında (çocuklu bir bayanın evlenmesinin zor oluşu) bu oranlar daha yaygın olmalı diye düşünüyorum.

Sevgiler...
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-12-06, 22:51  #3
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Çocuk yapmak evliliği belki kurtarabilir, ama bu amaçla yapılan çocuğu ne kurtarabilir?
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-06, 03:14  #4
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Her evliliğin kendine has özel durumları ve farklılıkları vardır. Nasıl ki her hastalığa tek bir ilaç yazılmıyorsa, her evliliğin sorunları da salt çocuk yaparak kurtarılamaz.

Yani çocuk evliliğin bütün sorunlarına ilaç olamaz.

Sorunları çözmek için, sorunların nedenlerini çok iyi tahlil etmek gerekir.

Galiba en iyisi Deskartes yöntemini uygukamak yararlı olur.

" İlk önce bilmediğim bir şeyi asla doğru kabul etmem. İkinci olarak doğru çözüme ulaşmak için incelediğim konuyu mümkün mertebe küçük parçalara ayırır, sonra analiz ederim. Üçüncü olarak küçükten başlayarak, büyüğe doğru adım adım ilerleyip düşüncelerimi netleştirmeye çalışırım. Nihayet son olarak her durumun sonucunu ortaya koyar ve genel itibariyle gözden geçiririm." ( Rene Descartes )

Hiç bir psikolog evliliği kurtarmak için çocuk yapın demez. Ama bazı yaşlılar diyebilir.

Bazı durumlar için çocukta keramet olabilsede, her sorun için bunun doğruluğu test edilmemiştir.

Saygılarımla.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-12-06, 03:42  #5
onur0226

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: ankara

yeni bir çocuk yapmak yeni bir bağ yaratmak çabasıdır...
yani vurgu çocuktadır...
ancak çocuğun sağlıksız bir aile ortamına doğması bu duruma tezat oluşturur...

onur0226 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-12-06 03:45 .
onur0226 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-12-06, 01:31  #6
arkadascaa
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006

çocuk yaparak bir evlilik kurtuluyorsa
çocuğu olanlar neden boşanıyor?
arkadascaa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-12-06, 01:52  #7
marimari

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın arkadascaa şöyle demiş:

çocuk yaparak bir evlilik kurtuluyorsa
çocuğu olanlar neden boşanıyor?
Güzel bir anlatım kısa ve öz teşekkürler marimari
marimari is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-12-06, 02:05  #8
arkadascaa
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın marimari şöyle demiş:

Güzel bir anlatım kısa ve öz teşekkürler
ben de size teşekkür ederim sayın marimari, beğeni'nizi söylediğiniz için

hoşca kalın
arkadascaa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-12-06, 15:34  #9
hayyam

hayyam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006

Sorunlardan çocuk yaparak kurtulmaya çalışmak pek mantıklı değil.Çocuğun gelişi varolan sorunları ancak bir süre erteleyebilir.Daha sonra bu sorunlar tekrardan su üstüne çıkacaktır ve hatta daha da derinleşerek .En mantıklısı sorunları çözüp öyle çocuk doğurmak ama zaten bu mantık yerleşmiş olsa evliliği kurtarmak amacıyla çocuk yapılmazdı
Benim bu konuda anlamadığım diğer nokta ise çocuk olmadığı için boşanmak hele kadınsa hemen boşanıyorlar sorun erkekte ise kadın buna katlanmak zorunda.Niye acaba illa çocuk olacak diye kendilerini paralıyorlar bir sürü yuvalara bırakılmış çocuk var alıp büyütmek bu kadar zor mu. Hiç değilse hem çocuk özlemini giderirler ve bu anlamda evliliklerini kurtarırlar hemde o çocuğun olumsuz başlayan hayatına yeni anlamlar kazandırmış olurlar.
hayyam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-12-06, 17:46  #10
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

"Niye acaba illa çocuk olacak diye kendilerini paralıyorlar bir sürü yuvalara bırakılmış çocuk var alıp büyütmek bu kadar zor mu. Hiç değilse hem çocuk özlemini giderirler ve bu anlamda evliliklerini kurtarırlar hemde o çocuğun olumsuz başlayan hayatına yeni anlamlar kazandırmış olurlar."

sayın hayyam bunu ne kadar kız arkadaşımla konuştuysam hiçbiri istemiyor, nedeni olarak da evlatlık alınmış bir cocuğu öz kızı/oğlu gibi sevemeyeceklerini söylüyorlar. Bu sorunun cevabını bayan üyelerden beklesek daha iyi olucak, çünkü benim de cok üzerinde durmak istediğim bir konu bu, niye boştaki yardıma muhtaç bir cocuğu almak yerine yıllarca tüp bebekle uğraşırlar ya da bu nedenle ayrılırlar anlayabilmiş değilim hala.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 04:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)