"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Nasıl söylesem bilemiyorum, ancak ayrı yazılması gereken (dahi anlamındaki) "de" birleşik yazıldığı zaman sanki birileri etimden ufakça bir parça koparıyor. Bilemiyorum, psikolojik bir rahatsızlık ya da ÖSS kalıntısı da olabilir bu, ancak Türkçe'de anlam karmaşası da yaratıyor. Yazıyaz'da da çok fazla karşıma çıkması gerçekten üzücü. Gelin örnekleri birlikte inceleyelim, dil bilgisi kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım ![]() - Bugünde çok güzeldi. Yanlış - Bugün de çok güzeldi. Doğru - Bende isterim. Yanlış - Ben de isterim. Doğru Türkiyede bilgisayar okur yazarlığı konusunda başarılı. Tamamen Yanlış Olması gerekenler: Türkiye de bilgisayar okur yazarlığı konusunda başarılı. (O) Türkiye'de bilgisayar okur yazarlığı konusunda başarılı. Yukarıda görüldüğü örnekte, anlam karmaşası oldu. Sonuçta, kimi zaman mesajınızı başarılı şekilde iletememe ya da uzun cümlelerde okuyucunuzu yanlış düşünmeye yöneltme gibi kimi dezavantajları bulunmakta. Lütfen düşünce ve iletişim aracımız olan dilimize gereken önem ve saygıyı eksik etmeyelim. Sevgiler... Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-12-06 23:29 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| "-de"nin yazımını açıklayan yararlı bir web sitesi: Dahi Anlamındaki "de" Ayrı Yazılır __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Burada bazı arkadaşlar da, ''yada'' bağlaçını birleşik yazıyor oysa ki, (ya da) ayrı yazılır. Benim de dikkatimi bu çekti. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın turker teşekkür ederim.Bazen ben atlıyorum bunları. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|