Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ersel'in yazıları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski10-12-06, 00:20  #1
ersel

ersel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ersel'in yazıları

Üstündeki uyuşukluk,göz kapaklarının ağırlaşması,her zaman her yerde uyuma isteği,bacaklarında titreme,sürekli yorgunluk.Uyuşukluk. “Boşluk”. Aman tanrım! Ne kadar korkunç bir kelime.Sevimsiz,nefessizlik gibi bişey.Kötü plastik kokusu.Krem rengi ya da çok açık sarı. “Yeteeeerr!” diye bağırma isteği.Kusarcasına ağlamak.Yerde tepinmek ya da belki sevişmek.Kan kaynatıcı , yürek hoplatıcı.Kasıklarında çilek reçeli hissi.Dudaklar Yapışan dudaklar.Doygunluk,dolgunluk.Islak çok ıslak.Şeker gibi, öpücük, kırmızı.Evet bunu her kez bilir.Kocaman kırmızılık.Koku .İşte en sevdiğim şey.Nefes al.Çok derin bir nefes.Okyanusu çeker gibi.Çınlasın nefesin.Soluk borun yansın,genzin,burnun.Titre.Gülme hissi.Sessiz bağırma hissi.Dilinin arkasında ,kökünde bir şey hisset.Bir şey.Bir şey
ersel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-12-06, 02:06  #2
ersel

ersel'nın Avatarı

Hatalar.Kafa karışıklığı.Her defasında umutsuzca doğru yapma isteği.Doğruyu bir türlü yapamama.Beceriksiz olduğunu düşünmek.Tembel olup olmadığına kafa yormak.Aslında iyi bir adam olduğuna karar vermek.Üzülmek çok üzülmek.Umutsuzluğa kapılmak.Bir anda bütün inançlarını unutmak.Boş olmak.Boşluğa yuvarlanmak.Yuvarlanmak.Sürünmek.Sürtünmek.Sesleri duymak.Duygulanmak.Duygu.Yaşadığını mı hissetmek? Ölmekten çok korkmak.Ölüm hakkında düşünememek.Çocuk gibi zırlamak.Hıçkıra hıçkıra ağlamak.Etrafa tükürük saçmak.Ağlarken çıkardığı ses.Sesin git gide değişmesi.Çirkinleşmesi.Zamanla gülünçleşmesi.Tırtıllı ses.Çatlak ses.Sesin çatlaması.Boğaz kokusu.Damak ve diğer ağız etleri.Dil.Neşeli bir dil.Çok eğlenceli.Yumurtadan yeni çıkmış bir kuş yavrusu.Tüysüz.Ya da fare yavrusu.Uyuşmak .Uyuşmak.Uyuşmağğğğk.Öööğğğkkh.Saçmalamak.Saçmalad ığına kızmak.Kendine gel demek.Anlamlı ol.Dik dur.Gözlerin anlamlı baksın.Kısık dursunlar.Sanki gözüne duman kaçmış gibi.Hep sanki çok acı çekmiş de olgunlaşmış gibi dur.Hayatın anlamını çözmüş gibi.Yaşamaktan çok keyif almayan ama yaşamaya devam eden bir sahtekar gibi.İlgi çekmeye çalışan bir soytarı .Sanki hiç ölmeyecekmiş gibi.Ölümsüz gibi.Sanki her zaman gözleri kısık bakacakmış gibi.Sanki sokakta sadece onun duyduğu bir müzik varmış da o müziğe eşlik ediyormuş gibi.Yürürken ,konuşurken.Sigarasını yakarken.Sahtekar .Kısık gözleri,sırtında kocaman acısı,sigarası ve müziği.Onun müziği…
Eski11-12-06, 14:34  #3
lamira
Forumdan Uzaklaştırılmış

lamira'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Sayın ersel ilgiyle okuyorum ve devamını bekliyorum.
lamira is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-12-06, 19:52  #4
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre

Sn. ersel hoşgeldiniz.
Eski11-12-06, 22:35  #5
pulsar

Giriş Tarihi: Sep 2006

sayın ersel
hoşgeldiniz.bir zamanlar ''yalın tutku'' adlı bir kitap okumuştum .yazınız onu anımsamamı sağladı.
yazınızı okuduğumda mesleğinizin ne oldugunu düşünmeden yapamadığımı itiraf etmek isterim.sanki nasıl desem...sanki söylemek ile söylememek arasında gidip geliyor gibi....
bir ara yazıyı okurken hadi söyle artık gibi bir duygu yaşadım.bu yorumum tamamen kişisel duygularımdan da kaynaklanabilir..
bunları sizinle paylaşmak istedim...yazma tutkunuzun hiç bitmemesi dileğimdir. tekrar hoşgeldiniz.
pulsar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-12-06, 19:46  #6
ersel

ersel'nın Avatarı

Sayın Pulsar
Mesleğim henüz yok.Makina Mühendisliği öğrencisiyim.Mesleğimi merak etmenizi pek anladığımı söyleyemem.
Eski12-12-06, 19:50  #7
ersel

ersel'nın Avatarı

Hoş bulduk efendim.
Saygılar
Eski12-12-06, 21:21  #8
ersel

ersel'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın lamira şöyle demiş:

Sayın ersel ilgiyle okuyorum ve devamını bekliyorum.
Teşekkür ederim
Eski25-12-06, 00:02  #9
ersel

ersel'nın Avatarı

Ufak tefek şeylerin peşine düşen adam...Kovalamacı insan…Kovalamak ; bir şeyin başka bir şeyin peşinden onu yakalamak için koşması.Belki onu yok etmek için,beklide hissetmek için.Elinde tutmak için. Parmaklarının arasında sıkmak için.Ufak tefek şeylerin peşinde koşan adam sıkılır.Durmadan düşünür ve bu sıkıntısını yenecek bir şeyler arar.Bunlar genelde ufak tefek şeylerdir.Sıkıntı duygusunun yerini arayış almıştır.Sıkıntının yerini bir şey almak zorundadır.Sıkıntı nedir?Bunu kimse bilmez. Sanki dünyadaki bütün kötülüklerin ve karmaşanın yaratıcısı olan,kocaman pis şapkalı,gözleri yuvalarına gömülmüş gibi bakan kötü adam insanları ve huzuru yok etmek için son kozunu kullanmış ve sıkıntıyı yaratıp üzerlerine pis,sıcak ve yapışkan bir yağmur gibi yağdırmıştır.Ufak tefek şeylerin peşine düşen adam sıkıntı üzerine çok düşünmüştür.O kadar düşünmüştür ki ağrıyan başını tutan parmaklarının arasından kötü kokan bir sıvının aktığını hissetmiştir.Sıvının kokusu o kadar ağırdır ki bir anda bütün düşünceleri parçalanmış ve odanın dört bir köşesine saçılıp yok olmuştur.Bu onu bilinçli bir şekilde düşünmekten uzaklaştırmamıştır.Ama kendisi farkında olmasa da o olaydan sonra bir daha asla derin düşünmemiştir.Ufak tefek şeylerin peşinde amansız bir kovalamacada olan adam çevik biridir.Boyu ne çok uzun ne de çok kısadır.Kıvrak ve ince parmakları vardır.Genellikle neşeli görülür.Dişleri güzeldir. O yüzden gülümsemesini hiç sakınmaz.En bol ve bitmeyen hazinesi gibi dağıtır onu.Hatta bazen gülümsemesini sırf ilgi çekmek için sahtekarca da kullandığı olur.Bu onun kusurlarından biridir.Başka kusurları da vardır tabi ki.Çok oburdur.Doymak bilmez .Çenesi hiç durmaz Çok konuşur. Sürekli anlatacak bir şeyleri vardır.Uyumayı çok sever.Sırf uyku için bazı önemli şeyleri kaçırır.Ama en önemlisi kuşkucudur.Bunu hiç belli etmez.Çoğu insan da bunu hiçbir zaman fark etmez.Ama o bilir ve bundan nefret eder.Kuşku onu en çok yavaşlatan ve ufak tefek şeylerin peşi sıra gitmesini engelleyebilen şeydir.Kovaladığı şeyin ufak tefek mi yoksa çok mu önemli bir şey olduğu konusunda sık sık kuşkuya düşer.Hatta bir keresinde yağmurda dolaşmanın ufak tefek mi yoksa son derece önemli ve büyük bir şey mi olduğu konusunda tam iki hafta düşünmüş ve önemli bir şey olduğuna karar vermiştir.
Eski25-12-06, 00:10  #10
ersel

ersel'nın Avatarı

Bir sabah uyandığımda ayağımın kaydığını hissettim. İnsanlar genellikle sabah uyandıklarında ayakları kaymaz.Renkli rüyalar gördüğümü hatırlıyorum.Garip şekiller ve sesler.Rüyalarımda sesler duyarım.Yüzerim.Suya batar çıkarım.Pek kendimde olmam.Işıklar görürüm.Renkler görürüm.Bunlar sanki boyadıkları cisimlerden kaçmış gibilerdir.Bana gelmişlerdir.”Bir sonraki boyama işlemine kadar senle kalabilir miyiz” derler sanki.Sayfalar görürüm.Yüzümü okşayan sayfalar.Kağıt kokusunu severim.Ayaklarım kimi zaman çıplaktır.Yeri hissederim.Kumlu yerler.Soğuk yerler.Ama ayağımın kaymasını istemem.İnsan bir sabah uyandığında ayağı niye kaysın ki?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 16:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)