Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Karanlık Kıyılardaki Kurtuluş Çabaları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski10-12-06, 22:35  #1
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Karanlık Kıyılardaki Kurtuluş Çabaları

Yapar mıyım bilemem.
Duygularım mı beni yanıltan yoksa duygularımın içindeki umutlarım mı?
Zorluklar önümde ışığımı söndürmeye çalışan gölgeler oluşturadursun,ben ikilemler içinde kendi karanlığımda kayboluyorum.Zorluklar önüme koyulan geçilmesi zor engeller olsa da aslında engelleri geçemeyen içimdeki küçük burjuvanın duygularıma egemen olması.
Hislerim savaş halinde.Korku mu önüme çıkan yoksa kararlılık mı bana güç veren bilemiyorum;ancak bu iki zıt deniz birbiri içinde dalgalarıyla kavga ederken bana verdikleri zararla kalbimi parçalıyorlar,beni yerimden kımıldatmayan bir ölüm korkusu gibi yıpratıyorlar.

Bazen dağların doruklarında bulutlarla kendime taç oluşturuyor,bulutların üzerindeki masmavi gökyüzünü seyrederken gelecegi düşünüyorum.Gelecek maviliğin içinde kin güden bir karanlıkla haykırıyor bana.Kulaklarımı çınlatan, kanımı donduran, kalp atışlarımı yavaşlatıp beni ölümle yaşamın arasındaki keskin çizgi üzerinde sınava sokan haykırışlar bunlar.
En aydınlık ve görüş açısı en net olan yollarda bile tehlike var.Nereden gelecegi belirsiz karanlık oklar doldurmuş en güzel yolları bile.En acımasız zehirleri damarlarıma akıtacak duygular oklardan kopup gelen, en durdurulması imkansız nefretler...

Gökyüzüne o saf berraklığa bakarken bile anlıyorum:Aslında hiç aydınlığı olmayan bir yola çıkıyorum.

Bazen Mariana çukurunun en dibinde,deniz sularının basıncı yüzünden sıkışmış bir balık gibi çaresizce daha büyük olanın beni gelip midesine almasını bekliyorum.Ölüm için saniyeler sayıyorum.Baktıgım ve hissettiğim her yer karanlık,her yer korkunun acımasız silahlarıyla dolu.İşte o bunalımın içinde güneşin denizi yarıp ta en diplere kadar ulaştırdığı ışıkla beraber gelen umudu ve getirdiği yardımı hissedebiliyorum.Karanlığın içinde minicik bir ışık beni baskıların ve ölüm korkusunun arasından aydınlığa çekiyor.Aslında en imkansız yolda bile yardımcılarım var anlıyorum ve umudumun destekleyici gücüyle çıkıyorum Dünya'nın en dibinden güzelliklere ve soluyorum havayı içlerime,içlerime giren umutla birlikte..

Saygılarımla...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-12-06, 21:36  #2
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

''En aydınlık ve görüş açısı en net olan yollarda bile tehlike var''

Kurtuluş çabalarn boşadeğil, yanlızda değilsin emin ol, sen yazmaya devam et okumak oldukça zevkli

Anja Meulenbelt

giz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-12-06 17:29 .
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)