Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Dinazorların nesli neden tükenmiştir?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Konu Araçları
Eski11-12-06, 16:12  #1
realist

realist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara
Dinazorların nesli neden tükenmiştir?

Arkadaşlar ben bu konuyu hep merak ettim.Bu konuyla ilgili çok araştırma yaptım.Şimdi de size sormak istedim.Sizce dinazorların nesli neden tükendi?

realist Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-12-06 16:16 .
realist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-12-06, 16:18  #2
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Bir belgeselde izlemiştim. İklim şartları ve kuraklık.

Onlar için yaşam şartlarının değişimi, tufan yerine geçti.

Saygılarımla.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-12-06, 16:23  #3
realist

realist'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ankara

Bir dergide okumuştum.Dünyaya 65 milyon yıl önce çarpan küçük bir asteorid,dişi dinazorların doğmasını engelleyerek,dinazor neslinin tükenmesine neden olmuş.
Eski11-12-06, 16:28  #4
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

"Yaklaşık 160 milyon yıl önce, dinozorlar yerküre üstündeki en geniş hayvan topluluğuydu. Ancak, günümüzden 65 miloyn yıl önce, çok kısa bir sürede soyları tükendi. Dinozorların neden yok olduğu sorusunun yanıtı yıllarca arıştırıldı. Bütün olasılıkla, bu sorunun yanıtı hiçbir zaman tam olarak verilemeyecek.
Şimdilik, 65 milyon yıl önce, Kretase Dönemi'nin sonlarında, iklimde meydana gelen kısa süreli, ancak şiddetli bir değişiklik, bu sorunun en mantıklı yanıtı gibi görünüyor. Bunun yanı sıra, hem doğal hem de uzay kaynaklı felaketler de öne sürülüyor...
Ne var ki, sadece dinozorların yok olmasını açıklayan bu teoriler, o dönemlerde yaşayan diğer türlerin yok oluşlarına bir açıklık getirmiyor. Bu nedenle bilim adamları, dünya dışından gelmiş etkilere daha sıcak bakıyorlar."

alinti; http://www.focusdergisi.com.tr/doga/00310/

Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-03-07 12:09 .
Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-12-06, 17:23  #5
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Alıntı:
Sayın aksana şöyle demiş:

... Uzay teorilerinden biri, "ölüm yıldızı" diye adlandırılan ve pek çok bilim adamının varlığına inanmadığı "Nemesis" yıldızı... Teoriye göre, her 26 milyon yılda bir binlerce yüzyıl süren bir kuyrukluyıldız yağmuru dünyayı etkisi altına alıyor. Bunlardan bazılarının atmosferde bıraktığı birikmiş parçalar, güneş ışınlarının önünü keserek dünyayı yıllarca karanlıkta bırakıyor. Gökyüzünün kararmasıyla düşen sıcaklık ise, pek çok hayvan ve bitkinin yok olmasına yol açıyor.
...
Bana en mantıklı bilgi bu gibi görünüyordu. İzlediğim bir belgeselde, samanyolunun doğal kendi-dönüşü sonucu bu olayın oluştuğu söyleniyordu...
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-12-06, 17:34  #6
zezze

zezze'nın Avatarı

bu konuya çok ilgi duyan biri olarak yıllardır okuduklarımdan bildiğim kadarıyla büyük bir göktaşı dünyaya çarptı ve olumsuz hava şartları oluştu
havaya kalkan toz tabakası uzun yıllar devam etti ve önce bitkiler sonra da hayvanlar yok oldu
zaten evrim sürecine bakıldığında günümüze kadar gelenler sadece suda yaşayanlar.bence bu hipotez doğru...
zezze is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-12-06, 14:51  #7
Burakc
Yazar Adayı

Birde büyük volkan patlaması teorisi vardır dinazorların hüküm sürdüğü çağda çok büyük bir yanardağ patlaması olmuş kül bulutu güneşin önünü örtmüş yayılan bu kül bulutundan nefes almak imkansız hale gelmiştir bu teoriyi ispatlayan bir araştırmaya göre kutuplarda bazı bölgelerde buzların içinde kül kalıntıları bulunmuştur
Burakc is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-12-06, 19:06  #8
karabaglı
Forumdan Uzaklaştırılmış

karabaglı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

iklim şartları ve kuraklık daha bir inanılır gibi geliyor bana..
karabaglı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-12-06, 03:33  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Bilim Teknik dergisinde dünya üzerindeki canlı yaşamının büyük bir kısmını yok eden beş altı büyük olay olduğunu okumuştum.Bunlardan biride dinazorların yok olmasına yol açmştır.sebep olarak dünyanın volkanik hareketlilği sonucu ortay çıkan gazın dünyayı sararak güneş ışınlarını kesmesi ve sera etkisi yaratması.Bu büyük bitki topluluklarının zehirlenmesine ve bunları yiyen hayvanların yok olmasına yol açar.Bir diğer teoride Meksika Körfezine 1.5 km çapında bir göktaşının çarpmasıyla küresel bir felaketin ortaya çıkmasıdır.

Nemesisin adını duymuştum ama ne olduğunu bilmiyordum.Yalnızca mitolojik bir kavram olduğunu sanıyordum.Aydınlattığınız için sağolun.
Eski18-12-06, 08:39  #10
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Dinazorlar kendi çağının en güçlü canlıları..Dinazorları yok eden şey küresel bir felaket olsaydı bana göre hiç canlı kalmazdı.Dinazorları yok eden salgın bir hastalık olabilir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)