| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Meluncanlar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| MELUNCANLAR Meluncanlar, ABD’de yaşayan ve atalarının 16. yüzyılda ülkeye getirilen 400 kadar Osmanlı leventi olduğu iddaa eden topluluktur. Meluncanlar köklerinin 1500’lü yıllarda Osmanlı donanmasının Portekizle yaptığı bir savaşta esir düşen ve İspanyollar tarafından ABD’ye getirilen leventlere dayandığı öne sürüyor. Meluncan’ın Türkçe kelime anlamı da ‘lanetlenmiş can’ anlamına geliyor. ABD’de 1 milyon civarında Meluncan yaşadığı sanılıyor. ABD’nin 1996 - 2005 yılları arasında görev yapan İstanbul Başkonsolosu David Arnett, atalarını Meluncan olabileceğini söylemiştir. Bu toplum ABD`deki Güneybatı Virginia`nın Apalaş Dağlarında yerleşmiş bulunmaktadır. Meluncanların aslında Osmanlı Türklerinin uzantısı olduğunu Dr. N. Brent Kennedy tarafından ileri sürülüyor ve belgeleniyor. Kökenleri Meluncanlar aşağıdaki etnik kökenlerden oldukları hakkında iddialarda bulunulmuştur: Portekiz Türk Moor (Kuzey Afrika) Arap Yahudi Amerikan yerlisi (çoğunlukla Cherokee) İskoç Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Meluncan __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bu 1 milyon Meluncan'ın kanında İngiliz'in, İrlandalı'nın, Hollandalı'nın kanı daha çok vardır. Yani soy yönünden geçelim. Bu adamlardan Türk çıkmaz. Dil ve kültür derseniz. Şimdi bu Meluncanlar 3 sözcük Türkçe bilmiyorlardır; üstelik de gavurdurlar. Kültürel olarak da bizle alakaları yok. Yok kardeş bu Melüncanlar'dan Türk olmaz. Öylesine bir topluluk olmalarından da bize hayır gelmez. __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Alıntı:
Ben bunları sadece genel kültür olsun diye söyledim:D Araştırmalarım sonucunda da Türküm diyen bir meluncan duymadım henüz. Sadece bir temsilcileri kişisel görüşünü belirtmişti... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın Gılgamış'ın gayrı ciddi söylemine ve diğer ilgilinenlere; Meluncanlar'ı esaretten kurtaranların İngilizler ve Amerika kıtasına ise zorla götürüldüklerini değil ; esirliği onur sorunu yapmaları nedeniyle kendi istekleri ile olduğunu ve Osmanlı topraklarına dönmek istemediklerini bu nedenle de İngilizler'den Amerika kıtasına götürülmeyi İngilizler'den rica ettiklerini bir TRT'de yayınlanan bir tv programında izlemiştim. Ancak röpörtajda şu da atlanmıyor:İngilizler Amerika'ya giderken Leventleri hemen geri dönerek bırakmak istemiyorlar.Leventleri , kıtadan geri döndükten sonra Osmanlı topraklarına bırakmayı vaadediyorlar. Amerika kıtasına olan göç dalgasını destekleyen İngilizler , Leventleri geri getirmek istememiş olabilirler,Osmanlı ile o dönem müttefik de olduklarından pis kokuların Padişah'a ulaşmasını engellemek için böyle dedikodu çıkartmış olabilirler. Yukarıda ki yazısında Leventlere ''gavur '' diyen arkadaşımı kınıyorum. Türk olduğunu beyan ediyorsa gen haritasından mı yola çıkarak Türk diyeceğiz.Türk'üm diyorsa Türk'tür ; ki Türk kökenli olduğunu söylüyorlar.Bu kadar yıl orada yaşayan birileri bu anlamda eleştirilebilir mi?O insanlar zorunlu tercihle orada yaşamak zorunda kalmışlardır. Bu arkadaşımızın söylemiyle bugün AB ve ABD'de yaşayanlar ne kadar Türkçe biliyorlar ve nasıl yaşıyorlar.Onlara da mı sizin gözünüzle bakacağız? Bu görüşünüzü espri olarak bile kabul etmiyorum. Meluncanlar uzun süre eski kıta kökenli ve özellikle AB kökenlilerle karışmamışlar.Bildikleri kadarıyla İslam geleneğine uygun olarak namaz da kılarak yaşamışlar.Onları daha çok yerli halk Kızılderililer'e benzetmişlerdir.Onları daha çok ayıran söylenceye göre ibadet şekilleri olmuştur. Dağlarda daha çok Türkmen geleneğine uygun yaşamışlardır. Adı üstünde onlar Leventtir.Eski Osmanlı denizcileri;bu gün kü Bahriyeliler. Adı üstünde erkek topluluğudur.Bugün üniversilerde kimilerinin yaptığı ya da kimi Yahudi ve Hristiyanlar'ın yaptığı gibi siparişle dindaş gelin getirmemişler ; Amerikalılar'la kaynaşmışlardır. Her biri farklı kökenli gelinlerle evlenerek kıtanın yerlileri haline gelmişlerdir.Üstelik farklı dini kimlikleri nedeniyle çok uzun bir süre sonra ABD vatandaşlığını kazanamamışlardır. Kökenini ve kanını gen haritasıyla ayırıp faşist bir yaklaşım sergilersek yanılırız.Kaldı ki ; Leventler'in bir çoğu da devşirmedir.Yani Müslümanlaştırılmış Hristiyan gençlerdir.Yani gen haritalarına bakacak olursak Latin-Sakson-Slav'dırlar. Bu insanlar geçmiş kültürlerini aramaktadırlar.Sizin söylediğiniz başka bir şeydir. Onların penceresinden bakarsak size şunu söyleyebilirler:''Gölge etme başka ihsan istemem!'' doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-12-06 19:52 . |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Yazdıklarımı ironik olarak düşünmüştüm. Amacım kimseyi alaya almak değildi. Yoksa benim ne dinsel inancı ne etnik kökeni nedeniyle kimseye garezim yok. Ben de Türk olmanın etnik kökene bağlı olmadığını düşünüyorum, ki inandığım Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş mantığında da bu yatar. ''Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara Türk denir.'' Meluncanlara yaklaşımıma gelince: Meluncanlar'ın Türk olduğunun savlanması bana göre imkansızdır. Evet ırkçı bakış açısına göre de onlar Türk değildir, Türk-İslamcı bakış açısına göre de onlar Türk değildir, Kemalist bakış açısına göre de onlar Türk değildir. Benim ironik olarak anlatmak istediğim bu idi. Türk olmayı ille de etnik bir kökene bağlamak mümkün değil; ancak ne Türk dilini bilen, ne ülküsel, ne duygusal Türkler'le bir bağı olmayan bir topluluğu ben Türk olarak tanımlamak istemiyorum. Bunlar benim kişisel görüşlerim. Hem Meluncanlar Türk olsa ne olur Türk olmasa ne olur ? Meluncanlar'ın yüzyıllarca önce dedelerinin dedelerinin dedelerinin dedelerinin... Osmanlı kökenli olması nedeniyle özel bir ilgiyi hak etmeleri gerektiğine inanmıyorum. Şahsen benim kimseye gölge etmek gibi bir niyetim de yok, bunu da belirtmek istedim. __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-12-06 19:03 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|