| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Garip bir hikaye/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ne garipti değil mi, Hep son söz dilimizde gezinirdi Her zaman veda eder gibi buluşurduk Hiç olmayacaktı biliyorum Ve sen de bilirdin bunu aslında Biz hep son kez buluştuk Ne kadar garipti. Hiç büyük bir aşkımız olmayacaktı, Kime sorsak yüzümüzden anlardı bunu, Senin gözlerinden ve benimkilerden belli. Hep kalkmak üzere oturduk Ve ben hep şaşardım her şeye rağmen bu kadar yakın olduğumuza Ne kadar garipti. Birlikte dinlediğimiz bir sevda şarkısı olmadı Çok sevdiğimiz bir şiir de olamazdı ünlü bir şairden Aynı zamanda hep bir ağızdan söylenen pembe düşlerimizde yoktu farkındasındır. Ayrılırken arkamıza bakmazdık ne garip Hiç böyle dönüp gitmemiştin belki de Ya da kimse sırtını böyle umursamazca dönmezdi Neden görüştüğümüzü bile bilmezdik Senin için önemsizdi biliyorum, Ama ben ne çektiysem kalbimin sızısından çektim Oysa ki ne vardı üzülecek; Hep son söz dilimizdeydi Hep veda eder gibi buluştuk Hiç olacak iş değildi, ikimizde biliyorduk Her seferinde son kez masaya oturduk sanki Ve gözlerimizden belliydi oysa ki; bizim birlikte hiç büyük aşkımız olmayacaktı Ne bir şarkı ne de bir şiir bizi anlatan. Bitmek üzere başlamıştı,başlangıcı ve sonu aynı yerde Ne kadar garipti,ne kadar… Arkadaşlar bu şiiri çözümler misiniz? Sizce sorun var mı,varsa nerede?? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| sayın rau bu şiirde hiç bir sorun yok .çok güzel bir şiir. bir çok insan için çağrışımlar yaratacak ve bir çok anıyı hatırlatacak. oldukça rahat anlaşılabilir bir şiir, sizi kutlamak bana düşermi bilmiyorum çünkü ben bu işte uzman değilim ama kutlamak isterim. __________________
pulsar ülkemi seviyorum.ülkemin insanlarını da... ülkemin insanlarını cahilliğe mahkum edenleri lanetliyorum... |
|
| #3 | |
Ayrıldı
| sayın pulsar, yorumunuz için çok teşekkür ederim. siz olmasaydınız garip ve aynı zamanda yorumsuz bir hikaye olarak kalacaktı ![]() |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sn.Rua, Çözümlenecek daha ne var ki yazdıklarınızdan öte? Yazarken çözmüşsünüz zaten. Sadece kabul etmek zor geliyor sanırım insana. Tersinin olmasını isterdiniz belki. Sizin açınızdan bir problem yok. Siz iyisiniz, sevmeye hazırsınız, vermeye, almaya yani yazabildiğinize göre öyle olmalı. Yanılıyor da olabilirim. Belki de siz hiç o fırsatı, o güveni, o huzuru verememişsinizdir. Ama sanki sorun karşı tarafta. Karşı tarafta bir azlık, bir öylesine bakış, yaratmak istemeyiş var. Yoksa onca gidip gelmeyle istese insan, bir sürü anı yaratır sevgisiyle, tutuşturur karşısındakinin eline. Bir kaç saat içinde bile insanın ortak bir şarkısı, bir çiçeği olabilir. Yürek meselesi, karşısındakinin yüreğini görüp kendi yüreğine layık görme kararı. Belli ederdi yani rengini, sevgisini, kendi anılarınızı yaratmaya çalışarak. Ama bunu hiç yapmamış. Bence gerçekten istememiş bunların olmasını çünkü hep bir köşede anısız, bağlantısız gitme modunda gidip gelmiş. Öyleyse bir anı dahi yaratmadan gelip gidenleri, göndermek gerek istedikleri yere ve şanslı saymak gerek olmadığına da. Çünkü küçücük bir anış dahi bırakamayacak kadar duyarsız birini istediği yere göndermek ve daha yüreklisini, sevgi dolusunu, kendi anısını yaratmak, paylaşmak, daha başından kayıp gözüyle bakmamak isteyeni yerine geçirmek ve yüreği açmak gerek. Herkes hak ettiği anışları yaratıp gider. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #5 | |
Ayrıldı
| teşekkürler. sayın norma'nın yorumu ilginçti.Peki arkadaşlar,şeklen bir sorun var mı sizce.aslında bu konuyu tartışmaya açmak,biraz konuşmak istiyorum.şiirde şekil nasıl olmalıdır.Bu konuda, konuyla ilgilenen tüm arkadaşların yorum yapmasını dilerim. Ama ayrı bir başlık altında tartışmak belki de daha doğru olur sanırım.Ancak konuyu hangi bölüme açacağıma karar veremedim.Bu bölümde açsam patavatsızlık etmiş olur muyum acaba?Çünkü gördüğüm kadarıyla burada kendi yazmış olduğumuz eserleri paylaşıyoruz.Aslında ben bu mahallede yeniyim siz de bana yardımcı olursanız birlikte karar verelim buna. Teşekkürler tekrar. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|