| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: KIBRIS!!!
| Güzelleşmek uğruna cildinizi maffetmeyin! Göz çevresi yapısı gereği yüzün diğer bölgelerine göre çok daha hassas. Bu nedenle bu bölge daha fazla bakım ve özen gerektiriyor. Gözlerine gerektiği gibi bakmayan, onlara bilinçsiz makyajla zarar verip hırpalayan pek çok kişi var. Gözler için bilinçli bakım son derece önemli. Makyajı temizlemeden yatmamak, doğru göz kremini ve makyaj malzemelerini kullanmak gözlerinizin sağlığının ve güzelliğinin anahtarları… Bu noktalara dikkat edilmediğinde alerjiden, göz enfeksiyonuna kadar birçok tehlike göz sağlığını tehdit ediyor. Alerjilere dikkat! Gözlerde kozmetik ürünlere bağlı olarak görülen rahatsızlıkların başında alerji geliyor. Acıbadem Göz Sağlığı Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mahmure Borlu, kozmetik malzemenin bizzat kendisinin yada içindeki tek bir maddenin gözde alerjiye sebep olabileceğini, aynı kozmetik malzemenin bir kişide alerji yaratmazken diğer bir kişide alerjik reaksiyona sebep olabileceğini belirterek şöyle devam ediyor: “Hasta, bir ürünün kendisinde alerji yapıp yapmadığını genellikle bilmiyor. Bu durumda kullanılan malzeme gözde kızarıklık, sulanma, batma gibi yakınmalar yaparsa hastanın onu derhal bırakarak hekime danışması gerekir.” Bu açıdan özellikle sık sık alerji problemi yaşayanların su ile çıkabilen ürünleri kullanmasında, her 3 ayda bir kozmetik ürünlerini yenilemesinde fayda var. Makyajınızı silmeden yatmayın! Kozmetik malzemeler özellikle gece temizlenmediğinde gözlerde tahrişe neden oluyor. Bunu ilk başta fark etmek kolay değil. Ancak 10-15 sene gibi bir süre sonucunda kişilerde kuru göz, kaşıntı, yanma gibi şikayetler görülüyor. Dr. Borlu, “Göze sürülen far bile zaman içerisinde gözyaşında ve konjuktiva denilen gözün dış zarı ile temas ederek irritasyon oluşturuyor. Uzun süre rimel sürmüş, gözüne eyeliner çekmiş bir hastanın muayenesinde göz kapağını çevirip baktığımızda altında pürtükler ve pürtüklerin içinde siyah partiküller görürüz. Bu durum gözyaşı salgılayan hücrelerde soruna yol açar ve göz yaşının karakterinde değişiklikler meydana getirir. Bu tablo ile karşı karşıya kalmamak adına göz makyajını silerek yatmak gerekir.” Yağlı malzemelerden kaçının! Yoğun olarak yağ içeren kozmetik malzemeleri kullanmamak gerekiyor. Bu yağ direkt olarak göz yaşına karışıp bir tabaka oluşturarak görmeyi puslandırıyor. Dr. Borlu, yağlı malzemenin gözlere verdiği zararı şöyle anlatıyor: “Kornea denilen şeffaf tabaka damarsızdır. Bu tabakanın beslenmesi için gözyaşının içindeki erimiş oksijene ihtiyaç vardır. Gözyaşının üstü ince bir yağ tabakası ile kaplandığında oksijen giremez ve göz bebeğinde oksijensizliğe neden olur. Özellikle kontakt lens kullanan kişilerde bu çok önemlidir. Bu sebeple çok yağlı malzemeden kaçınmak gerekir.” Kozmetik ürünün kullanım süresi ve şekli de göz sağlığı açısından önemli bir faktör. Bir malzemeyi uzun süre kullanmamakta fayda var. Dr. Borlu şöyle diyor: “ Kullanım esnasında elde bir bakteri varsa bu göze ve kullanılan kozmetik malzemenin içine bulaşabilir, burada üreyerek tekrar tekrar gözü enfekte edebilir. Özellikle göz enfeksiyonu geçirildiğinde o dönemde göz için kullanılan tüm malzemeleri daha sonra kullanmamak gerekir.” __________________
BaRıŞ iStİyOrUm!!!! :105 PeAcE!!!! :333 petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-09-05 19:12 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Evet, bu güzel yazı için teşekkür ederiz. Ama maalesef makyaj yaşı gün geçtikçe azalıyor, 13,14'lere iniyor; bu yaştaki çocuklarda da makyaj güzel değil sadece komik gözüküyor, ama nafile. Hatta geçenlerde 4-5 yaşındaki bir kız çocuğunu -sanırım anneannesi ya da babaannesiyle- dolmuşta gördüm. Kızın el ve ayak tırnaklarında oje vardı. Sonra bu çocuk 14-15 yaşında tabii ki suratına bizim evi boyayacak kadar boya sürer. Anne ve babalar biraz daha hassasiyet göstermeli bu konularda. |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bir de şu konu var bence, fazla makyaj ters etki yapıyor genelde. Güzellikten ziyade çirkinliğe sebep oluyor ve bunun bir de ilerleyen yıllara olacak muhtemel etkilerini düşünelim. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #4 | |
| evet malesef öyle... aslında makyaj yaparken bilinçli olmak gerekiyor... cilde uygun makyaj malzemeleri kullanılmalı.. şimdilerde artık kimyasal madde içermeyen aleo veralı ürünler ön plana çıkmaya başladı... denemedi ama zaten çok fazla makyaj yapmıyorum.. yakışacak kadar yapıyorum... __________________
BaRıŞ iStİyOrUm!!!! :105 PeAcE!!!! :333 |
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: istanbul
| ya tabi herşeyin fazlası zarar sonuçta.ben yaz aylarında sadece göz ve dudaklarıma sürüyorum 30 lu yaşlara gelince buruşmak istemiyorum valla... __________________
forumcu kız.......... :60 |
| #6 | |
| en iyisini yapıyorsun... fazla makyaj zarardan başka bişey sağlamıyooor!!! __________________
BaRıŞ iStİyOrUm!!!! :105 PeAcE!!!! :333 |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|