"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Değerli Arkadaşlarım ve Kıymetli Katılımcılar ! Sanal olarak tanımlanan ve bilgisayar denilen aletle iletişim kurmak günümüz insanı için artık çok kolay. Hele bir de lisan biliyorsanız, dünyayı dolaşmanız ve dünyanın insanlarıyle de iletişim kurmanız oldukça kolaylaştı. Bilgiye ve belgeye de ulaşmanız çok kolaylaştı. Her insan ihtiyaçları, zevk ve alışkanlıkları, fikir ve düşünceleri, iş ve meşguliyet konularına göre sanal aleme girip bu yöndeki ihtiyaçlarını gidermekte, bilgi paylaşımı yapmakta ve çeşitli konularda bilgi edinip, gerektiğinde pek çok kimseyle arkadaşlıklar kurmaktadır. Her zevke, her ihtiyaca, ve her bilgiye ulaşmak için sonsuz bir erişim ve bilgi ağı mevcut. Bilgisayar aletinin getirdiği kolaylıklar nedeniyle pek çok kişi gününün büyük bir bölümünü onun başında geçirmektedir. Kısaca 7 den 77'ye hitabeden büyük bir kullanım alanı mevcut. Ben bilgisayar kullanamayı kızlarımdan öğrendim. Yukarıda değindiğim gibi, kendi zevklerimle ve ilgi duyduğum konular ile sanal alemde gezinirken Yazıyaz sitesiyle tanıştım. Siyaset, politika, din vs. konulardaki ilgim nedeniyle sitede uzun müddet üye olarak kaldım. 1900 civarında mesaj yazdım. Siyaset, din ve inanç, politka, rejimler konusunda; pek çok arkadaşla konuları paylaştık, atıştık, tartıştık. Zaman zaman kırdık, kırılganlıklar yaşadık. Bazen gır gır, bazen şamata ve bazende çok ciddi konularda atışma ve tartışmalara konu olan nedenlerin sonuçlarını yaşadık. Kimilerinden takdir, kimilerinden nefret ve kızgınlıklar kazandık. Fikir birliği içinde olanların gruplaşmalarına, grupça karşı gruplara saldırı ve savunma durumları yarattık. Ceza alanlar, banlananlar veya kırılganlıklardan dolayı siteyi terk edenler, ceza nedeniyle terketmek zorunda kalanlar oldu.Herkes kendine göre kişilere bir çerçeve uydurup, o çerçevelerin içine hapsetti. Bazı arkadaşlar, belki bende çoğunlukla kendi görüşlerimizin siteye hakim olmasını istedik. Siteden ayrılarak kendi görüşleri doğrultusunda site kuran ve ayrılanları kendi sitelerine davet eden arkadaşlara da tanık olduk. Kendi kurdukları sitelerin reklamını yapan ve o sitelere davet eden arkadaşlarımız da oldu. Halen bu çaba içinde olup sitede olan arkadaşlarımız da var. Bir ara bende, fikir ve düşüncelerimle uyuşmadığı için siteden kendi isteğimle ayrılanlardan oldum. Değişik sitelere girip üye oldum. O sitelerde de aynı durumlarla karşılaştım. Gruplaşmalar ve atışmalar, sataşmalar, çerçevelemeler ve değişik iftira ve tanımlamalar her yerde mevcut. Halen değişik sitelerde üyeliklerim mevcut. Ama gördüm ki , atışma ve tartışmalar, uygunsuz tanımlamalar, fikir ve düşüncelerin uyuşmazlığı karşısında iftira ve aşağılamalar her yerde mevcut. Kişiler birbirlerini tam olarak tanımadığı ve nick'lerle üye olup bilgisayar karşısında çok rahat olduklarından içlerinden geldiği gibi çok rahat bir biçimde, empatiye gerek duymadan yazma ve yazışma yapabilmekteler. Kızgınlıkla özel mesajlaşma yolu ile hakarete varan yazışmalar da rahatlıkla olabilmektedir. Fikir ve düşünceler bazı kişilerce o kadar sert ve kökleşmiş olduğundan , en küçük bir karşı düşünce bile hakaret olarak algılanabilmektedir. Kişilerin onca yazışmalarından sonra fikir değiştirdiğine neredeyse hiç şahit olmadım. Şimdi geçmişe dönüm baktığımda bütün bu olanları gülümseyerek anımsıyorum. Eskiden çok ateşli konular açıp savunanların, belli doyuma ulaştıktan sonra yavaşladığını da görmekteyim. Kendimde onların arasında ve belli doyuma ulaşanlardanım. Bazı konuları es geçiyor, bazı konulardaki aboneliklerimi bile iptal ediyorum. Saygılarımla. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sevgili Türesin Ne mutluyum yeniden döndüğüne. En çok mutlu olacaklardan biri de benim dönüşüne. Çok ama çok özlüyordum seni. Kızma ama bazen beni gülümsetebiliyordun da! İlginç geliyordu çoğu yaklaşımın. İçeriğine katılıp katılmamam önemli değil, bazen deneyimle kurduğun kısa ve vurgulayıcı cümlelerine hayran kalıyordum ve özlüyordum. Gitmene çok üzülmüştüm, gelmene çok seviniyorum. Adını gördüğüme sevindim. Hoşgeldin. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| 2 bin'e gelmiş mesaj sayınız var bence siz içinizi dökmüşsünüz tabi kolay değil,o kadar gün sitede tartışmalar.kırgınlıklar,şamatalar yaşamışsınız. şöyle bir söz vardı yanlış ise arkadaşlar düzeltin kahve bahane,sohbet şahane buna benzer bir sözdü. sizin konunuzda böyle olmuş soru bahane,iç dökme şahane ... konuya gecelim gercekten de internet ortamı,başka bir dünya oturduğunuz yerden alış-veriş yapa biliyor okey oynaya biliyor,arkadaşlıklar kurup aşklar yaşaya biliyorsunuz. istediğiniz her konuyu burada bulabiliyorsunuz eskiden,kütüp hanelere koşardık bir avuç bilgi bulalım diye.. ahh... ahh... o eski günler sohbet şahane,konu bahane...? |
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Arkadaşcaa ! Alıntı:
İnsanların kendi fikir ve düşüncelerinin katılığı maalesef " Sohbet şahane konu bahane " konumundan çıkararak resmen kavgaya dönüşüyor. Kırılıp siteden ayrılanlar, başkalarına hakaret ederek siteyi terkedenler, kendi düşüncelerini egemen kılmaya vardırarak site kurmaya kalkanlar hep aramızdaki arakadaşlar arasından çıktı. Bütün bunlara şimdi bende gülümseyerek bakıyor ve dediğinin olmasını diliyorum. Keşke her sohbeti şahane, konuları bahane yapabilmeyi becerebilsek. Ama bundan sonra bunu için gayret sarfedeğim. " Baki kalan bu dünya da sadece hoş bir seda " diyenlerden olmak harika bir şey olsa gerek. Saygılarımla. | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|