| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| 100 Temel! Eser Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığının ABD'de uygulanan sistemi Türkiye'ye uyarlayarak, İlköğretim öğrencilerinin okumaları için yıl sonu notlarına etki edecek '100 Temel Eser' hazırlamaları hakkında ; "100 Temel Eser" sağlam bir temel oluşturamaz! dedi. İlköğretim öğrencileri için hazırlanan ve 70 yerli 30 yabancı yazarın bulunduğu "100 Temel Eser" adlı listenin Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek gibi tarihimizi ve edebiyatımızı omuzlayan bir çok yazar ve şairlerden mahrum kalmasının anlaşılır bir izahı olamayacağını ifade eden Genel Başkan Gürkan AVCI, listede yaşayan yazarlara yer verilmemesini ise; "Yalnazca ölmüş yazarlardan kitap seçmek gelişen çocuk edebiyatına darbedir. Ülkemizde yeni filizlenen çocuk edebiyatını yoksullaştırır." Diye yorumladı. ----- Bunu bende merak ediyorum. Genç neslin Mehmet Akifi öğrenmesinde okumasında ne zarar var. Şuna eminim ki, İlköğretim veya lise farketmez, Mehmet Akif'in İstiklal Marşı dışında şiirini bilen öğrenci sayısı herhalde bir elin parmaklarını geçmez. Buna birçok üniversite öğrencisi de dahildir. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Bu Türkiye'nin en büyük yanlışlarındandır. Siyasetle eğitimi birbirine karıştırmak Atatürk dönemi dışında her zaman yapılmış bir yanlıştır. İsmet İnönü zamanından günümüze değişmeden devam eden yanlış eğitim politikası sebebiyle eğitim sistemimizin çökmesine ramak kalmıştır. Eğitim kalitesini artırmak ilk hedef olmalıdır. Kalitesi düşük eğitimin yaygın olması pek bir şey ifade etmeyecektir. Eğitim kalitesi ise kaliteli eğitimcilerle mümkündür. Eğitim kalitesi yükseltildikten sonra eğitimin yaygınlaştırılması ikinci hedef olmalıdır. Ben edebiyat kitaplarında (okullarda her sabah İstiklal Marşı okunan) M.A. Ersoy'un Safahat'ının öğretilmemesini hiç bir zaman anlayamadım, anlayacağımı da zannetmiyorum. Necip Fazıl ise politik sebeplerle okutulmamıştır. Oysa Necip Fazıl'da okutulmalı, Nazım Hikmet'te... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| 100 Temel Eser aşağıdaki linktedir: http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyu...0TemelEser.htm Mehmet Akif Ersoy'un Safahat'i de listede var. Necip Fazıl Kısakürek de var, Nazım Hikmet de var. Bence liste oldukça iyi seçilmiş; zamanla yeni uyarlamalar da yapılabilinir. Bence önemli olan liseyi bitiren her gencin bu kitaplardan en az 15-20 tanesini okumasını sağlamak. |
| #4 | |
| Sayın Işık, Araştırmadan inanmamak gerektiğini bana hatırlattığınız için teşekkür ederim. Aslında buna dikkat eden bir insanım. Fakat bazen insan boş bulunuyor. ![]() |
| #5 | |
| Evet bu da başka bir liste, şimdi aklım karıştı. Burada bu isimler yok. http://www.showtvnet.com/haber/gunce...mel_eser.shtml |
| #6 | |
| Sayın Petriçli benim de aklım karıştı şimdi. Galiba bu listeyi sık sık güncelliyorlar. Ama ilk liste daha sağlam duruyor. |
| #7 | |
| Türkiye'de tutarlı ve mantıklı hiç bir şey olmayacak mı? Her gelen faydasını dikkate almadan kendi fikrini empoze edecek şekilde değiştirirse böyle kafalr karışır. ![]() |
| #8 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Evet, bence de MED'de ki daha tutarlı. En azından olaya taraf olan bir kurumun yayınladığı liste. Bu durumda Sendika Başkanı da bizim düştüğümüz yanılgıya mı düştü acaba? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #9 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| İlköğretimdeki çocuklarımıza birtakım yazar ve kitapları önermekten önce, onlara nasıl kitap okuma sevgisini belletirim anlayışının oluşması gereklidir. Çağımız elektronik bir çağ...İnternet çağı...Çocukları kitap okumaya yöneltmenin yolunun ne olduğunu bilen var mı? Bu konularda MEB bir çalışma yapmış mı? Hayır!! Olay sadece "dostlar alış verişte görsün". |
| #10 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Geçen Sene Nazım Hikmet,Orhan Kemal gibi halk yazarları konulduğu için on kişilik kuruldan 7 kişi atılmıştı. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-09-05 14:15 .Sebep: Uyarıya rağmen hakaret içeren mesaj düzeltilmediği için tarafımdan düzeltilmiştir. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|