"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
AK bütçe.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| 15.12.2006 2007 BÜTÇESİ, TBMM GENEL KURULUNDA... MALİYE BAKANI UNAKITAN: “2006 KASIM SONUÇLARINA GÖRE BÜTÇEMİZ DENKTİR, BUNU MÜJDELEMEK İSTERİM. MALİ DİSİPLİN NE DEMEKMİŞ HERKES GÖRDÜ” TBMM Genel Kurulunda, 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının görüşmelerine başlandı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçeyi sunarken yaptığı konuşmada, 2007 bütçesinin, Hükümetin hazırladığı 5. bütçe olduğuna işaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez 5. yıl bütçesi yapıldığını bildirdi. Bütçelerin mali yönleri yanında ekonomik ve sosyal yönlerinin de olduğunu ifade eden Unakıtan, geleceğe ilişkin öngörüleri içeren bütçelerin, ekonomide geleceğe yönelik beklentilerin de izlerini taşıdığını söyledi. -'BÜTÇE, MİLLETİN SIRTINDA YÜKTÜ'- Unakıtan, bütçelerin iyi idare edilmesi zorunluluğuna dikkati çekerek, aksi halde bu durumun, ülke riskinin artmasına neden olacağını kaydetti. 'Kendilerinden önce iyi hazırlanmayan ve idare edilmeyen bütçeler yüzünden' Türkiye'nin krizlere girdiğini, bedelini yüksek faiz olarak ödediğini ve ödemeye de devam ettiğini belirten Unakıtan, 'Yüksek bütçe açıkları ve kamu borç yükü, milletimize sıkıntılar yaşattı ve çok çile çektirdi. Toplanan vergiler, faizlere bile yetmedi' dedi. Unakıtan, iktidarlarından önce bütçenin, milletin sırtında ağır bir yük olduğunu da ifade etti. -'FAKİRE, FUKARAYA SAHİP ÇIKAN BÜTÇE'- Göreve geldiklerinde yüzde 14,6 düzeyinde olan bütçe açığının GSMH'ye oranının, bugün yüzde 1'lerin altına düştüğünü anımsatan Unakıtan, borç dinamiklerinde çok süratli iyileşmeler sağlandığını belirtti.... __________________________________________________ _______________ Türkiye'nin en gerçek bütçesi gurula duyrulur.... Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi_(kaynak)http://www.akparti.org.tr/haber.asp?...669&kategori=2 __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-12-06 23:21 . |
|
| #2 | |
| Mali ve istastiki tabloları görmek isteyen arkadaşlar, TÜİK ve Maliye'nin sitelerini ziyaret edebilir. ''İş bilenin,Kılıç kuşananındır''der hep Recep Taip Erdoğan..... ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Erdi kardeş, Ekonomiden ne ölçüde anladığını bilmiyorum ama, gördüğüm kadarıyla AKP'nin amigoluğunu yapıyorsun. AKP'nin hazırladığı bütçe borç ödeme bütçesidir. Bütçe içinde yer alan transfer harcamaları kısmına bir bak istersen ne dediğimi anlarsın. Bütçe içinde diğer bir gelir kaynağı da özelleştirme gelirleri. Yani elde son kalan bir kaç banka, baraj elden çıkarılacak. Ya sonra? 2008'de neyi satacaksınız? Eknomide büyüme ise tam bir kandırmaca: Büyüme rakamlarına göre fabikalar 5 yıldır ha bire üretiyor ve bunu stokluyor. Ancak bu stoklar tabi ki hayali. Çünkü DİE büyüme rakamlarını hesaplarken 1996'ya ait matrisi kullanıyor. Hükümet medyayı kullanarak ekonominin iyiye gittiğine insanları inandırıyor ve yurt dışından spekülatif sıcak parayı ekonomiye çekmeye çalışıyor. Ancak YTL aşırı değerli, faizler bu kadar yüksek devam ettiği için bu saadet zinciri en geç 2008'de kopacak. Türkiye'nin borcu ödenemeyecek duruma gelecek. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Ve 5 yıllık kalkınma planlarında ilgili senelerin bütçesinde zaten borçlar düşülmüş durumda... Ekonamiden ne kadar anladığınız ortada... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #5 | |
| Erdi kardeş, Borçlarla ilgili planlamayı DPT yapmaz, Hazine müsteşarlığı yapar bu bir. Planlama yapmak bir şeyifade etmez çünkü 1993'te de plan yapmıştı ama 1994'te kriz oldu. 1998'de de yapmıştı ama aynı yıl kriz oldu. 2000 yılında da borçların çevrilebileceği planlanmıştı ama 2001 de kriz oldu. Yani hiç bir hükümet kriz olacak diye planlama yapmaz. Bu da iki. Bugün Türkiye'de bulunan spekülatif amaçlı sıcak paranın miktarı 60 milyar dolara yakın. Mayıs ayında sadece 8 milyar dolar sıcak paranın ülkeden çıkmasıyla dolar 1,32 YTL'den 1,72 YTL'ye çıkmıştı. Hükümet sıcak para çıkışını durdurmak için reel faizi %12'lere çıkarmak zorunda kaldı ve ancak bu sayede sıcak parayı geri döndürebildi. Bu üç. Peki kriz ne zaman olacak? Cumhurbaşkanlığı seçimi gerilimli geçer ve Tayyip Cumhurbaşkanı olmakta ısrar ederse sıcak para ülkeyi hızla terk eder. Bu süreç krizsiz atlatılsa bile sonrasında yapılacak genel seçimin sonuçlarıyla ilgili belirsizlik yine bir kriz gerekçesidir. Bu sürecin de az hasarla atlatıldığını kabul etsek bile, gün gelecek bu faizi karşılayacak kaynak kalmayacak. Ki muhtemelen 2007 nin sonu ile 2008 in başı. Bu dört. AKP hükümeti 200 milyar dolar olan borcu 4 yılda 360 milyar dolara çıkarmıştır. Yani denk bütçe yapıyorum demiş. bütçeyi borçla yamamıştır. Hadi canım sende. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Hazine müsteşerlığı ise ödeme yapılacak devlet birimleri arasında yapılacak ödemenin ne zaman, nasıl, ne miktarda yapılacağını ayarlar. Ülkemizde AKP hükümetinin ekonamik başarıları su götürmez... Yukarıdaki kehanetlerinizle siz kendi görüşünüzü söylüyorsunuz ne olacağını hep birlikte görecez... Kriz ülke borcundan değil dışarıdaki gelişmelerden dolayı kaynaklanır Taip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla bir alakası yoktur.. İsterse Taip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacaktır. Bu onun anayasal hakkıdır.. Size daha cevap yazmayacağım.... Ekonamide dayanağı olmayan rakamlar kullanıp, kehanetlerde bulunuyorsunuz oysa ekonami bir bilimdir. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Ben dayanaksız rakamaları kullanmıyorum. Araştırırsan sen de ulaşabilirsin. Kehanette bulunmuyorum, bilimsel analiz yapıyorum. Kaçınılmaz krizden bahsediyorum. Tayyip Erdoğan ekonomide başarılı değildir. Bunu zaten açıkladım. | |
|
| #8 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Boşuna uğraşma hocam.Kendi haline bırak sen bu arkadaşı __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #9 | |
| Sizde kendi çapınızda kriz seneryoları çizin çünkü tek rantınız böyle olaylardan!!! Dilediğiniz kriz sadece sizi vurmasın dikkat edin ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
yaptığınız açıklama ile günü gülerek kapatıyorum kimsede anlayamıyor sanırım bu savunan kişiler lozanı mumla arayacak elde sermayen kalmıyor dediğiniz gibi sonra neyi satmayı düşünüyorlar... okullar da var yakın zaman da okullarda satılır... saygılarımla | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|